Uygun fiyatıyla dikkat çeken yerli telefon

Turkcell’in satışa çıkardığı giriş seviyesi bir model olan nubia V50 Vita, ZTE’nin Türkiye’de ürettiği bir telefon. 7.950 TL fiyatıyla dikkat çeken telefon, ithalat vergisi olmadığı için uygun fiyata doyurucu özellikler sunmayı başarıyor mu? İnceledik!

ZTE’nin alt markası Nubia, Türkiye üretilmiş giriş seviyesi bir telefon olan Nubia V50 Vita’yı Türkcell kanalı üzerinden satışa çıkardı. 7.950 TL fiyat etiketiyle ilgileri üzerine toplayacak gibi görünen telefon, 6.75 inçlik büyük bir IPS LCD ekrana sahip. 720x1600 piksel HD+ çözünürlük sunan ekran aynı zamanda 90 Hz yenilenme hızıyla da gözü yormayan bir ekran olma özelliğini taşıyor.

Cihazın arka yüzeyindeki kamera adasında 3 kamera bulunuyor. Ana kamera 50 MP boyutuyla giriş seviyesi için fazlasıyla yeterli görüntü kalitesi sunuyor. Diğer iki kamera ise 2 MP boyutuyla derinlik ve makro çekimlerine destek oluyorlar. Ön kamera ise ekranın üzerinde damla formunda bulunuyor ve 8 MP çözünürlük sunuyor.

Telefonun işlemcisi cihazın performanslı çalışmasına destek oluyor. 6 GB RAM’e ilave 6 GB genişletilebilir RAM imkanı da performansa büyük destek sağlıyor. Oyun oynamak isteyenler ortalama grafik seviyelerinde, oyunları çalıştırabiliyorlar. 128 GB depolama alanının yanı sıra microSD kart desteğinin olduğunu da söyleyelim.

Şarj konusu merak edenlere de hemen bilgi verelim. 5200 mAh’lik yüksek kapasiteli pil cihazın tüm gün şarj gerekmeden çalışmasını sağlıyor. Ayrıca 22.5 W hızından yüksek hızlı şarj yapmanız da mümkün.