Real Madrid Arda Güler paylaşmaya doyamıyor, peki bu, rakamlara nasıl yansıyor?

Fenerbahçe'den Real Madrid'e transfer olan Arda Güler spor dünyasının gündeminde... Real Madrid sosyal medya hesaplarından Arda Güler'le ilgili peş peşe paylaşımlar yapıyor... Görünüşe göre Arda Güler transferi Real Madrid'in sosyal medya hesaplarına da büyük ivme katmış durumda.

Real Madrid'in genç futbolcu Arda Güler'le 6 yıllık sözleşme imzalaması tüm dünyada büyük yankı buldu. Real Madrid de genç yıldızın transferi sonrası sosyal medyada peş peşe Arda Güler paylaşımları yapıyor. Arda'nın 6 Temmuz'da Instagram hesabında yaklaşık 2.3 milyon takipçisi bulunuyordu. Transfer haberlerinin ardından bu sayı hızla arttı ve şu an 4.7 milyona ulaştı. Aynı şekilde Real Madrid'in sosyal medya hesaplarında da büyük hareketlilik dikkat çekiyor. Ve bunun sebebi Arda Güler transferi...

-Real Madrid'in Instagram hesabında 5 Temmuz'da yaklaşık 142.2 milyon takipçisi vardı. 12 Temmuz itibarıyla takipçi sayısının 143.4 milyona ulaştığı görülüyor.

-6 Temmuz'dan itibaren önemli bir sıçrama var. 6 Temmuz'da 57 bin takipçi gelirken, Arda Güler için basın toplantısının düzenlendiği 7 Temmuz'da gelen takipçi sayısı 377 bin olmuş. Real Madrid'in Instagram'daki takipçi sayısının son bir hafta 1 milyon arttığı görülüyor.

-Real Madrid'in twitter'daki Arda Güler paylaşımları da büyük etkileşim alıyor. Örneğin Arda'nın antrenmanda attığı ve çok sayıda paylaşım alan gol aynı gün içinde yapılan, videolar dahil tüm paylaşımlar arasında etkileşim açısından açık ara farkla ilk sırada. Bu durum sadece video ile de sınırlı değil. Arda'nın antrenman fotoğrafı da günün en çok etkileşim alan fotoğrafı.

-26 Haziran-4 Temmuz arası Real Madrid'in twitter hesabında 77 bin yeni takipçi gelirken, 5 Temmuz-11 Temmuz arası gelen yeni takipçi sayısı 256 bin olmuş. Son 30 günde gelen toplam takipçi sayısı ise yaklaşık 500 bin... Yeni takipçilerin yarısından fazlası tek bir haftada gelmiş.