PlayStation 5 Artık Her Yerde Yanınızda

Sony, uzun bir sessizliğin ardından hem sizin hem de Playstation 5’inizin en yakın arkadaşı olacak PlayStation Portal’ı piyasaya sürdü. Peki sadece uzaktan konsolu yönetmeye yarayan bu cihaz gerçekten gerekli mi? İşte tüm detaylarıyla PlayStation Portal incelemesi.

Evet, merakla beklenen an geldi; PlayStation Portal elimde. Arkadaşlar bu cihaz PlayStation oyunlarını istediğiniz her yerden konforlu bir şekilde oynamanızı sağlayabiliyor. Peki, bunu nasıl yapıyor? Hızlıca bir bakalım.

PlayStation Portal’ı kurulum adımlarını takip ederek PS5’inize bağladıktan sonra artık tek yapmanız üzerindeki X tuşuna basarak portaldan geçmek. Böylece artık oyun kütüphanenizdeki oyunları Portal üzerinden her yerden oynayabiliyorsunuz. Evet, PS5’le aynı ağa bağlı olmanıza gerek yok, her yerde oynayabiliyorsunuz.

Konforu gerçekten müthiş. İkiye bölünmüş bir DualSense tasarımı arasında 8 inçlik bir ekran var. DualSense’deki haptikler burada da mevcut ve tetikler aynı dokunsal geri bildirime sahip. Ekranın görüntü kalitesi keskin, renkler son derece canlı ve güzel.

Uzaktan oyun deneyimi oldukça başarılı. Wi-Fi’dan bağlı olduğunuzda zaten sorun yok, mobil kullanımda ise elbette internet performansınız ve bulunduğunuz yer elzem. Seyahatlerde, tatile çıktığınızda PlayStation oyunlarınız böylece her an yanınızda oluyor.