Mobil oyun konsolunda zirve bu cihaz olabilir mi?

Asus’un geçen yıl sürpriz yaparak piyasaya sürdüğü Windows 11 tabanlı mobil oyun konsolu Asus ROG Ally kendini güncelledi. Yeni Asus ROG Ally X piyasadaki en iyi mobil oyun konsolu olabilir mi? Performansı nasıl? Hangi oyunları çalıştırıyor? Fiyatı nedir? Tüm detaylarıyla inceledik!

Elimdeki bu mobil oyun konsolu, neredeyse tüm PC oyunlarını sorunsuzda çalıştırabiliyor. Nerede olursanız olun, canınız oyun oynamak istediğinde bilgisayarınızdaki oyun kütüphaneniz her zaman yanınızda.

Bu cihaz, Asus ROG Ally X. PC oyunlarınızı adeta cebinizde her yere taşımanıza izin veren bir konsol. 7 inçlik dokunmatik ekrana sahip cihaz gücünü AMD Ryzen Z1 Extreme işlemcisinden ve AMD RDNA3 grafik işlemcisinde alıyor. 24 GB RAM ile gelen Asus ROG Ally X’in dahili depolama kapasitesi ise 1 TB… Ayrıca harici olarak mikroSD kart takmanız da mümkün.

Tasarımıyla oldukça etkileyici görünen cihazın RGB ışıklandırma detayları da oyuncuların beğeneceği bir başka detay olurken, konfor açısından da oldukça rahat. Sadece biraz ağır olduğunu söyleyebiliriz. Ama bunun karşılığını 6 saate kadar oyun süresi sunacak geniş pil kapasitesi ile veriyor.

PC oyunlarını çalıştıran Windows 11 tabanlı, yüksek performanslı bir mobil oyun konsolu olan Asus ROG Ally X, şu an bu alandaki en iyi mobil oyun konsolu olabilir. Ancak fiyatı da üzebilir. Zira bu cihazı almak için 50 bini gözden çıkarmanız lazım. Detaylı incelemesi kanalda yayında. Link profilde.