HP Elite x3 Video İnceleme

Sadece akıllı telefon değil; hem PC, hem laptop olarak da kullanılan HP Elite x3 testte!

HP Elite x3, Windows 10 işletim sistemi ile gelmesinden ziyade, farklı kullanım şekillerini de beraberinde getirmesiyle son dönemde gördüğümüz akıllı telefonlar arasında farklı bir yere oturuyor. Continuum özelliği ile ister PC, ister dizüstü bilgisayar şeklinde kullanılabilmesiyle de farklılık yaratan telefon, bu kullanım biçimiyle özellikle profesyonelleri kendine yakın tutuyor. Bu kullanım şekliyle ihtiyacı karşılayabiliyor.

Akıllı telefon olaraksa, boyut ve ağırlığı dışında fazlasıyla beğendiğimiz bir model olan Elite x3, elbette en iyi kameralı akıllı telefon değil; onu da söylemek gerek. Yer yer grenlerle karşılaştığınız çekimlere imza atan telefon, bu nedenle kamerasıyla, pazardaki rakipleri arasında tercih edilmeyecektir.

Performans açısından Snapdragon 820 verimliliğini aldığınızı söyleyebiliriz. Bunun yanı sıra geniş depolama alanı ve pil performansını da fazlasıyla beğeneceğiniz kanaatindeyiz. Ayrıca parmak izi sensörü, iris tarayıcı ve su dayanıklılığı gibi noktaları da dikkat çekici. Ancak Microsoft Store'un uygulama sıkıntısını da bu telefonda yaşayacaksınız. Zira Android ve iOS kadar geniş içerik bulamıyorsunuz.

Peki, Elite x3'ün fiyatı ne kadar? Elite x3'ü piyasada 3346 TL civarı bir fiyatla bulabiliyorsunuz. Bu arada bu fiyata, az önce bahsettiğimiz Elite x3'ü bir masaüstü PC'ye çevirebilen Desk Dock da dahil. Bu önemli, zira Elite x3'ün en önemli avantajı bu oluyor. Eğer ayrıca dizüstü bilgisayar şeklinde de kullanmak istiyorsanız, Lap Dock için ayrıca yine yaklaşık 2500 TL daha ödemeniz gerekiyor. Lap Dock opsiyonel olarak sunuluyor.

Okuyucu Yorumları