Xbox Game Pass'e yüzde 47 zam geldi

Xbox Game Pass'e %47'ye varan zam geldi. Ayrıca Konsol İçin Game Pass kaldırılıyor ve yerine Game Pass Standart geliyor. İşte bilmeniz gerekenler...

Xbox Game Pass'e yüzde 47 zam geldi

Microsoft, dünya çapındaki Game Pass paketlerinde değişiklikler yaptığını duyurdu. Bir paket kaldırılırken yeni bir paket eklendi ve fiyatlarda artışa gidildi. İşte bu kafa karıştırıcı değişikliklerle ilgili bilmeniz gerekenler:

Yeni Aboneler İçin Değişiklikler

Aylık 159 TL’ye sunulan ve sadece Xbox konsolu sahiplerinin yararlanabildiği “Konsol İçin Game Pass” aboneliği kaldırılıyor.

Bu değişiklik yalnızca yeni aboneler için geçerli. Mevcut konsol Game Pass üyeleri, aboneliklerini otomatik ödeme yenileme seçeneğini etkinleştirdikleri sürece kullanmaya devam edebilecekler. Ancak, abonelikleri sona ererse ve yeniden abone olmazlarsa, konsol Game Pass’ine erişemeyecekler.

Konsol Game Pass Kaldırılıyor

Konsol Game Pass, 10 Temmuz itibarıyla yeni aboneler için kaldırılıyor. Mevcut abonelik seçenekleri PC, Ultimate ve Core olarak devam edecek. Ayrıca, yeni bir abonelik seçeneği eklenecek.

Yeni Abonelik: Game Pass Standart

Microsoft, konsol için Game Pass’i kaldırırken "Xbox Game Pass Standart" adında yeni bir abonelik paketi sunacağını duyurdu. Bu yeni abonelik paketinin kesin çıkış tarihi belirtilmese de önümüzdeki aylarda kullanıma sunulacak.

Xbox Game Pass Standart'ın İçeriği

  • Konsolda yüzlerce oyuna erişim

  • Konsolda multiplayer özelliklere erişim

  • Üyelere özel indirimler

Game Pass Standart paketi sadece konsolda sunulacak ve tüm oyunlara erişim sağlasa da, yeni çıkan oyunlar ilk gün Game Pass Standart aboneliğine dahil olmayacak. Bu oyunlara erişim için Ultimate aboneliği gerekecek.

Fiyatlandırma

ABD'de, Game Pass Standart aboneliği 14,99 dolar olacak. Türkiye fiyatı henüz açıklanmadı.

Game Pass Fiyatlarına %47'ye Varan Zam

Konsol Game Pass kaldırılırken mevcut PC, Ultimate ve Core aboneliklerinin fiyatları artırıldı. PC aboneliğine %31, Ultimate aboneliğine ise %47 oranında zam yapıldı.

Yeni Fiyatlar:

Paket Eski Fiyat Yeni Fiyat
Xbox Game Pass PC 159 TL 209 TL
Xbox Game Pass Ultimate 209 TL 309 TL
Xbox Game Pass Core (1 aylık) 159 TL 175 TL
Xbox Game Pass Core (3 aylık) 399 TL 439 TL

Yeni fiyatlar 10 Temmuz itibarıyla yeni aboneler için geçerli olacak. Mevcut üyeler ise 12 Eylül 2024’e kadar eski fiyatlardan yararlanmaya devam edebilecekler.