Word İçindekiler Oluşturma Nasıl Yapılır?

Word dosyanızda içindekiler tablosu oluşturmak için ne yapılmalı? Adım adım içindekiler tablosu oluşturma ve Word ile yapılabilecekleri anlatıyoruz.

Word İçindekiler Oluşturma Nasıl Yapılır?

Microsoft Office programları hem öğrenciler hem de çalışanlar tarafından sıkça kullanılan programlar arasında yer alıyor. Farklı sektörlerde çalışan insanların ve farklı bölümlerde okuyan öğrencilerin kullandığı bu programlar arasında en çok kullanılan programlardan biri olarak Microsoft Word programı yer alıyor. Peki nedir bu Microsoft Word? Word programı için kısaca bir sözcük işlemci programı demek mümkün. Word programı; dünya çapında bilinen ve en çok kullanılan programlardan birisi olan bir kelime işlem programı. Çok zengin bir işleme ve işlevlere sahip olan Word programı, günlük basın yayınlarında da kullanılıyor. Aynı zamanda akademide kitap ve tez yapımında da kullanılan Word programı; kullanıcılarına farklı işlemleri yapma olanağı sağlıyor ve aynı zamanda kullanıcılarına büyük bir kolaylık sağlıyor.

Word İçindekiler Oluşturma Nasıl Yapılır?

Word İçindekiler Oluşturma

Microsoft Office Word programına değindikten sonra şimdi Word içindekiler oluşturma kısmına değinmek gerekiyor. Word içindekiler oluşturma için bazı adımları takip etmeniz gerekiyor. Öncelikle içindekiler tablosunu hangi yerde oluşturmak istiyorsanız oraya imleci getirmeniz gerekiyor.

Sonrasında ‘başvurular’ kısmından ‘içindekiler tablosu’ ibaresini seçmeniz gerekiyor ve bu durumda otomatik bir stil seçiyorsunuz.

Eğer belgenizde içindekiler tablosunu özelleştirmek istiyorsanız, tabloya sağ tıklayarak ‘alanı güncelleştir’ ibaresini seçmeniz gerekiyor. Fakat bazen eksik girdiler olabiliyor. Böyle bir durumla karşılaştığınızda ise yapmanız gereken şeyler çok kolay.

Yaptığınız içindekiler tablosunda, istediğiniz başlık için başlık metni seçmeniz gerekiyor. Sonra ‘giriş’ ibaresine gitmeniz ve stillere girerek başlık seçmeniz gerekiyor. Bu şekilde Word ile hazırladığınız içindekiler tablosunu dilediğiniz şekilde özelleştirme imkanına sahip olabiliyorsunuz.

Microsoft Word programında içindekiler oluşturma kısmını anlattık. Peki bu programla başka neler yapabiliriz?

Word ile Neler Yapılır?

Word programı, esasında çoğu işlemi kendisi otomatik olarak yapıyor ve kullanıcılarına da kolaylık sağlıyor. Word programıyla neler yapabileceğinizi şöyle sıralamak mümkün:

  • Yazı ve Metin Belgesi Hazırlama: Kelime işlem programı olan Word ile, istediğiniz boyutta ve istediğiniz ölçüde yazı ve metin belgesi hazırlama imkanına sahip olabiliyorsunuz. Hazırladığınız bu metinlere yine Word programı sayesinde farklı şeyler de ekleyebiliyorsunuz.

  • Web Sayfası Oluşturma: Word programı ile web sayfası oluşturma imkanına sahip olabiliyorsunuz.

  • Yanlış Yazılan Bilgileri Düzenleme: Word programı sayesinde bilgilerinizi yanlış yazdığınız durumda ya da yanlış bilgilere sahip bir dosya indirdiğinizde, bu yanlışları düzeltme imkanına sahip olabiliyorsunuz.

  • Yeni Bilgiler Ekleyip Silme: Word programı ile, hazırladığınız dosyaya yeni bilgiler ekleyebiliyor ya da dosyanızdaki bazı bilgileri silme imkanına sahip olabiliyorsunuz.

  • Bir Alanla İlgili İşlem Yapma: Word programıyla herhangi bir alanı seçebiliyorsunuz. Seçtiğiniz bu alan üzerinde; silme, kopyalama, yapıştırma gibi farklı işlemler uygulayabiliyorsunuz.

  • Çizim Yapma: Word programı ile yazınız üzerinde istediğiniz gibi çizim yapabiliyorsunuz.

  • Tablo ya da Grafik Ekleme: Word programıyla hazırladığınız yazının ya da dosyanın üzerine tablo ya da grafik ekleme imkanına sahip olabiliyorsunuz. Tablo ya da grafik dışında Word programında, resim ekleme seçeneği de kullanıcılara sunuluyor.

  • Yazı Tipleri ve Fonlar: Word ile hazırladığınız yazılarınızda, farklı yazı tipleri ve fonlarıyla karşılaşıyorsunuz. Bu yazı tipleri ve fonlarından istediğiniz yazı tipi ve fonuyla yazınızı yazabiliyor, rengini, boyutunu seçebiliyor ve yazınızı özelleştirebiliyorsunuz.

  • Çeşitli Sayfa Görünümleri: Word programıyla dosyanızda çeşitli sayfa görünümlerine sahip olabiliyorsunuz.

  • Kelime Düzenleme: Word programı sayesinde metninizdeki kelimeleri düzenleyebiliyorsunuz. Aynı zamanda metninizdeki kelimelerin eş anlamlarını bulabiliyor ve kelimeleri toplu olarak değiştirebiliyorsunuz.

  • Adres – Mektup Birleştirme: Word programıyla adres ve mektupları birleştirebiliyorsunuz. Aynı zamanda bu programla zarf üzerine etiket de yazdırabiliyorsunuz.

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir: