Word birleştirme nedir? Word birleştirme nasıl yapılır? Klavye kısayolları

Word birleştirme adımlarını yazımızdan öğrenebilirsiniz. Microsoft Word programının sunduğu imkanlardan biri olan dosya birleştirme özelliği sayesinde iki belgeyi birleştirmeniz mümkün. İşte detaylar...

Word birleştirme nedir? Word birleştirme nasıl yapılır? Klavye kısayolları

Word 1983 senesinde geliştirilmiş bir sözcük işlemci programıdır. Ana merkezi Amerika Birleşik Devletleri olan Word, bilgisayarlarda yazı yazma ve aynı zamanda biçim sağlama amacıyla kullanılır. Geliştirilen birçok sözcük işlem programlarından bir tanesi olan Word, Microsoft şirketi tarafından Windows işletim sistemine uygun olan bir program olarak tasarlanmıştır.

Dünya genelinde geniş bir kitle tarafından sık sık kullanılan Word, her alan için kullanıma oldukça uygundur. Microsoft Word günlük işlerin halledilmesi noktasında, tez ya da kitap yazımında, iş hayatında ya da okul hayatında oldukça rahat bir kullanım imkanı sunar. Zengin bir işlem kapasitesinin bulunması, oldukça yeterli bir kelime işlemcisinin bulunması ve bunun yanında sahip olduğu işlevler ile birçok kişi tarafından kullanılan Word, uzun bir doküman hazırlamak ile görevli olan kişiler için uygun bir seçenektir. Grafik, tablo ya da çizim oluşturma, yanlış yazılan kelimelerin düzeltilmesi, çeşitli yazı tipi ve fontlarının bulunması gibi imkanlar sunması ile Word programı, genel olarak birçok işlevi bünyesinde barındırır.

Word Birleştirme Özelliği Nedir?

word birleştirme

Microsoft Word programının sunduğu imkanlardan biri dosya birleştirme özelliğinin bulunuyor olmasıdır. İki belgeyi birleştirmek isteyen kullanıcılar sahip olduğu dosyayı kopyalayıp diğer bir dosyaya yapıştırarak belgelerini tek bir dosya haline getirir.

Bu yöntem en çok bilinen yöntemler arasında bulunur. Fakat kopyala yapıştır yönteminden daha pratik bir çözüm bulunur. Bu yöntem ise Word birleştirme yöntemlerinden biri olan nesne ekleme yöntemidir. Kullanıcılar bu yöntem sayesinde dosyaları tek tek kopyalayıp istedikleri doküman üzerine yapıştırma zahmetinden kurtulur. Aynı zamanda zaman kaybını da engellemek isteyen kullanıcılar nesne ekleme yöntemi ile bir ya da birden fazla dosyayı tek seferde seçerek birleştirme imkanına sahip olur. Word dosyasına birden fazla ekleme yapılacağı zaman sistemde belgeler karışık bir biçimde yüklenir. Bu noktada eğer dosyaların yüklenme sırası önemliyse kullanıcılar tek tek yükleme yapar. Kullanıcılar birleştirme işlemini yaparken bilgisayar ekranındaki imlecin eklenecek olan belgenin durması gereken yerde olmasına dikkat etmelidir. Bu sayede kullanıcılar istedikleri yere belge ekleme işlemini tamamlar.

Word Birleştirme Nasıl Yapılır?

word

Kullanıcılar Word dosya birleştirme yöntemi ile birlikte kolay ve pratik bir şekilde dosyalarını birleştirebilir. Word birleştirme işlemini gerçekleştirmek için yapılması gereken adımlar sırasıyla;

  • Word programı açılarak ‘’Menü’’ kısmında bulunan ‘’Ekle’’ sekmesine tıklanır.

  • ‘’Ekle’’ sekmesinde bulunan ‘’Metin’’ bölümünden ‘’Dosyadan Metin’’ seçeneğine tıklanır.

  • ‘Dosya eklenecek klasörden Word dosyasına eklenmesi istenen belgeler seçilir ve ‘’Ekle’’ düğmesine basılır. İsteğe bağlı olarak birden fazla dosyayı aynı anda seçmek isteyen kullanıcılar ‘’Ctrl’’ tuşu yardımıyla kolaylıkla istediği tüm belgeleri seçebilir. Kullanıcıların eklediği kısma bağlı olarak belgeler en başta ya da en sonda görülür.

Kullanıcılar bir Word dosyasına istediği kadar dosya yüklemesi yapabilir. Bu konuda kullanıcıların bir sınırlaması bulunmamaktadır.

Word Klavye Kısayolları Nelerdir?

Word programında bulunan kısayollar sayesinde kullanıcılar işlemlerini klavye üzerinden daha hızlı ve pratik bir şekilde halletme imkanına sahip olur. Başka bir ifade ile klavye kısayolları fare kullanmadan bir Word dosyası üzerinde işlem yapabilmenin farklı bir yoludur. Birçok farklı işlem için kullanılan çeşitli klavye kısayolları bulunur. Bunlardan bazıları ise sırasıyla:

  • Ctrl+A: Belgede yer alan tüm içeriği seçer.

  • Ctrl+N: Yeni bir boş belge oluşturmak için kullanılır.

  • Ctrl+S: Hazırlamış olduğunuz belgeyi kaydetmek için kullanılır.

  • Alt+D: Dosya sayfasını açmak için kullanılır.

  • Alt+Ü: Düzen sekmesini açar.

  • Alt+X: Tasarım sekmesini açar.

Bu örnekler bu örneklerin arasında yer almayan birçok klavye kısayolu kullanıcıların Word kullanımını daha rahat bir hale getirir. Kullanıcıların sıklıkla yaptığı bir uygulama için klavye kısayolunun bulunmaması durumda ise kullanıcılar kendi kısayollarını oluşturma imkanına sahiptir.

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir: