Windows 11 güncelleme nasıl yapılır? Kaç dakika sürer? Sistem gereksinimleri

Dünyanın en büyük işletim sistemi şirketi olan Microsoft’un yepyeni işletim sistemi olan Windows 11 artık kullanıcılarının bilgisayarında güncellemek için hazır durumda. Peki Windows 11 güncelleme nasıl yapılır? Adım adım yapılışını anlatıyoruz.

Windows 11 güncelleme nasıl yapılır? Kaç dakika sürer? Sistem gereksinimleri

Milyonlarca hatta milyarlarca kullanıcıyı etkileyecek olan bu en yeni ve en güçlü işletim sistemini yani Windows 11'i nasıl güncellemeniz gerektiğini, akıldaki soruları, ortalama indirme süresini ve sistem gereksinimlerini anlatıyoruz. Windows 10 işletim sistemi kullanıcılarına ücretsiz gelen bu güncelleme sayesinde bilgisayarınızın kullanım kalitesini bir üst seviyeye çıkartabilirsiniz. Bu yazımızdan konu ile ilgili tüm detaylara ulaşabilirsiniz.

Windows yepyeni işletim sistemi ile kullanıcılarının kullanımına hazır. Windows 10 kullanıcıları için ücretsiz olacak olan Windows 11’i yüklemek son derece kolay. Ortalama 2 saatte bilgisayara indirilebilen bu güncellemeyi bilgisayarınıza yüklemek için birkaç basit adım uygulamak yeterli olacaktır. Bilgisayarınıza Windows 11’i yüklemek için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz.

Uyumluluk Kontrolü

Uyumluluk kontrolünü mutlaka gerçekleştirmelisiniz. Bunun için Windows’un resmi internet sitesinden PC Sistem Durumu Denetimi- Windows PC Health Check yazılımını indirmeniz ve ardından çalıştırmanız gerekiyor. Bunun akabinde ise bilgisayarınızın Windows 11’e uyumlu olup olmadığını görebiliyorsunuz.

Windows 11 Güncelleme

windows 11

Bilgisayarınızın Windows 11 ile uyumlu olmasından sonra yapacağınız diğer işlem Windows 11’i indirmek olacaktır. Windows 11 güncellemesinin bilgisayarınıza gelip gelmediğini öğrenmek için bilgisayarınız başlat menüsünde bulunan arama çubuğuna ‘Windows Güncelleme’ yazarak görebilirsiniz. Eğer bilgisayarınıza Windows 11 güncellemesi gelmediyse sıranın size gelmesini bekleyebilir veya beklememek için Windows’un resmi internet sitesinden en yeni işletim sistemini indirebilirsiniz. Bu sayfada sizi birden fazla seçenek karşılıyor. Bu seçeneklerde yeni işletim sistemini anında bilgisayarınıza indirebilir veya usb belleğinize ve diskinize kurabilirsiniz. Kurulumu gerçekleştirdikten sonra bilgisayarınıza Windows 11’i kurabilirsiniz.

Windows 11’e Geçerken Dosyalar Silinir mi?

Microsoft’un en yeni ve en hızlı işletim sistemi olan Windows 11 kullanıcılarının kafasında olan sorulardan biri de güncelleme sırasında bilgisayarda halihazırda olan dosyalar silinir veya kaybolur mu oluyor. Windows kullanıcılarının bazılarının daha önceki güncellemelerde başına gelen bu olay Windows 11 için geçerli değil. Ama biz yine de her ihtimale karşı bilgisayarınızı güncellemeden önce bilgisayarınızdaki dosya ve medyalarınızı yedeklemenizi öneriyoruz.

Windows 11 Güncellemesi Kaç Dakika Sürer?

Microsoft’un en son piyasaya sürdüğü işletim sistemi Windows 11’i indirme ve yükleme süreleri milyonlarca kullanıcısı için merak konusu. Microsoft’un en iddialı işletim sistemi olan Windows 11 indirme süresi kullanıcının kullandığı internet hızına bağlı olarak değişiyor. Ortalama 2 saat süren bir indirme sürecinin ardından bilgisayarınıza Windows 11’i kurabilirsiniz.

Windows 11 Sistem Gereksinimleri

Sistemini karşıladığı her bilgisayara inen en yeni işletim sistemi olan Windows 11, indiği her bilgisayarın kullanım kalitesini arttırıyor. Bilgisayarınızın Windows 11’i çalıştırması için en düşük olarak 2 veya daha fazla çekirdeğe sahip olması, en az 4 GB rama sahip olması, 64 GB ve üstü depolama alanına sahip olması gerekiyor. Ayrıca bilgisayar ekran boyutunuz 9’’ olması gerekiyor. Eğer ekranınız 9’’ değilse Windows’un hedeflediği arabirim işletim sisteminin istediği şekilde gözükmüyor. Tüm bu gereksinimleri sağladıktan sonra Windows 11’i indirebilirsiniz ve Microsoft’un en yeni işletim sistemi olan bu güncellemenin ardından bilgisayarınızın işletim sistemini en üst seviyeye çıkartabilir ve kullanım kalitenizi fazlasıyla arttırabilirsiniz.

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir: