Volvo, Türkiye'de sedan satışlarını durduruyor

2023'te rekor satışa ulaşan Volvo Car, artan gümrük vergileri nedeniyle Türkiye'de sedan model satışlarını durdurma kararı aldı. Markanın kompakt SUV modeli XC40 ise yalnızca elektrikli olarak EX40 adıyla sunulacak.

Volvo, Türkiye'de sedan satışlarını durduruyor

2023 yılında Türkiye'de tüm zamanların rekorunu kırarak 11.646 adet satış gerçekleştiren Volvo Car, Türkiye'de sedan model satışlarını durdurma kararı aldı.

Habertürk'ün haberine göre, Volvo Car Türkiye Genel Müdürü Alican Emiroğlu, markanın kompakt SUV modeli XC40'ta artık benzinli motor seçeneği sunulmadığını ve bu modelin sadece EX40 adıyla tamamen elektrikli olarak satılacağını belirtti.

"Yeni Yıldan İtibarem Türkiye'ye Getirmeyeceğiz"

Emiroğlu, "Sedan modellerimiz Çin'de üretildiği için, yeni yıldan itibaren bu modelleri Türkiye'ye getirmeyeceğiz. Bu kararı almamızda son gümrük vergilerinin etkisi büyük oldu. Elektrikli sedan modeller piyasaya çıkana kadar Türkiye'de sedan araç satışı yapmayı planlamıyoruz" dedi.

Daha önce Çin menşeli elektrikli otomobillere uygulanan %40'lık ek vergi, Temmuz 2024'ten itibaren Çin'den ithal edilen tüm motor türlerine sahip araçlar için geçerli hale gelmişti.

"ÖTV Düzenlemesi Plug-in Hibrit Pazarı Büyütür"

Plug-in hibritler konusunda da ayrı bir parantez açan Volvo Car Türkiye Genel Müdürü Emiroğlu, "Plug-in hibrit özelinde yapılan ÖTV düzenlemesinin bu pazarı büyüteceğini düşünüyoruz. Bu teknoloji, tam elektrikliye geçişte ara çözüm. Toplam satışlarımızın yüzde 11’i plug-in hibrit, bu teknolojiye sahip araçların satışlarını artırmak istiyoruz" hedeflerini paylaştı.