Tomb Raider hayranlarına bir müjde daha: 2025'in başlarında geliyor

Tomb Raider IV-VI Remastered, 14 Şubat 2025'te PC ve konsollara geliyor. Yenilenen görseller, modern kontroller ve çeşitli yaşam kalitesi iyileştirmeleri ile serinin hayranlarına nostaljik bir deneyim sunacak.

Tomb Raider hayranlarına bir müjde daha: 2025'in başlarında geliyor

Aspyr ve Crystal Dynamics, Tomb Raider serisinin klasik oyunlarını yeniden canlandırmaya devam ediyor. Geçtiğimiz yıl Tomb Raider I-III Remastered duyurulmuştu, şimdi ise Lara Croft'un sonraki maceraları da yenilenmiş haliyle hayranlarıyla buluşacak. Tomb Raider IV-VI Remastered, 14 Şubat 2025'te piyasaya sürülecek ve modernize edilmiş görseller, geliştirilmiş kontroller ve daha fazlasıyla oyun severleri selamlayacak.

Bu yeni remaster koleksiyonunda Tomb Raider: The Last Revelation, Tomb Raider: Chronicles ve Tomb Raider: The Angel of Darkness yer alıyor. Önceki remaster paketinde olduğu gibi, bu oyunlar da klasik ve modern grafikler arasında anında geçiş yapma imkanı sunuyor. Modernize edilmiş grafik seçenekleri, karakter modelleri, ortamlar ve eserler gibi birçok öğeyi güncelliyor.

Lara Croft’un kontrolleri de yeniliklerden nasibini alıyor. Oyunlar, klasik "tank tarzı" kontrollerin yanı sıra modernleştirilmiş bir kontrol şeması sunarak farklı oyun tarzlarına hitap ediyor.

Ekstra Yenilikler

Oyunculara daha zengin bir deneyim sunmak amacıyla koleksiyona fotoğraf modu, boss savaşları sırasında can göstergeleri, tüm platformlarda başarı sistemi ve çeşitli yaşam kalitesi iyileştirmeleri eklenmiş durumda.

Oyunların Kısa Özeti

tomb

Tomb Raider: The Last Revelation (1999)

Lara Croft, Mısır Tanrısı Set'in kayıp mezarını keşfeder ve yanlışlıkla Set'i serbest bırakarak insanlığı tehdit eden bir kehaneti hayata geçirir. Kendisini takip eden vicdansız arkeolog Werner Von Croy ile yüzleşirken, Mısır'da tehlikeli bulmacalar ve ölümcül tuzaklarla dolu bir maceraya atılır.

Tomb Raider: Chronicles (2000)

The Last Revelation olaylarından sonra Lara, bir Mısır mezarına gömülmüş ve öldüğü sanılmaktadır. Anısına düzenlenen törende, yakınları onun geçmişteki sırlarını hatırlar. Bu oyunda, Lara'nın daha önce anlatılmamış maceralarına tanık olup, yeni oyun mekaniklerini keşfedeceksiniz.

Tomb Raider: The Angel of Darkness (2003)

Lara, kendisini bir cinayetle suçlanmış halde bulur ve kaçak durumuna düşer. Antik eserler ve simya deneyleri üzerine dönen gizemli bir komployu açığa çıkarmak zorundadır. Bu tehlikeli ittifakın dünyaya yayılmasını önlemek Lara'nın elindedir.

Ön Siparişler ve Çıkış Detayları

Tomb Raider IV-VI Remastered, 14 Şubat 2025'te çıkacak ve şu an 29,99 dolar fiyatla ön siparişe açılmış durumda. Oyunlar, Steam ve Epic Games Store üzerinden PC'ye; Xbox Series X|S, Xbox One, PlayStation 5, PlayStation 4 ve Nintendo Switch platformlarına gelecek.