Spotify üyelik iptali nasıl yapılır? 3 farklı yöntem ve bilmeniz gerekenler

Spotify üyelik iptali nasıl yapılır? PC'den, Android cihazınızdan ya da iOS işletim sistemine sahip Apple cihazınızdan Spotify üyeliğinizi iptal edebilirsiniz. Spotify Premium üyeliğinizi iptal etmek için farklı yöntemler mevcut. İşte detaylar...

Spotify üyelik iptali nasıl yapılır? 3 farklı yöntem ve bilmeniz gerekenler

Spotify üyelik iptali nasıl yapılır? Dünya üzerinde çok sayıda kullanıcısı olan en favori dijital müzik dinleme platformu olan Spotify, üyelerine avantajlı özelliklere sahip imkanlar sunabilen bir platformdur. Bu özelliklerden sadece Spotify özel üyeler yararlanabilir.

Spotify uygulaması üzerinde sevdiğiniz sanatçılara ait şarkılardan oluşan podcast listeleri oluşturabilir, en sevdiğiniz müzik albümlerini profilinize indirebilirsiniz. Üstelik indirdiğiniz müzik listelerini çevrimdışı olarak bulunduğunuz her yerde dinleyerek Spotify uygulamasının keyfini sürebilirsiniz. Fakat Spotify bu gibi ayırt edici özellikleri sadece üyelik paketleri bulunan kullanıcılarına özel olarak sunar. Fakat birçok kullanıcı çeşitli sebeplerden dolayı üyeliklerini iptal etmek isteyebilir. Spotify üyeliğinin iptal edilmesi için bazı adımları izlemeniz gerekir.

Bilgisayar Üzerinden Spotify Üyelik İptali İşlemi

spotify

Bilgisayar üzerinden Spotify üyeliğinizi iptal etmeniz için şu adımları izlemeniz gerekir:

  • Spotify resmi web adresine gidin.

  • Sitenin sağ üst menüsünde yer alan üç nokta bölümüne tıklayıp Oturum Aç butonunu tercih edin.

  • Spotify hesabınıza Oturum Aç paneli üzerinden kullanıcı adı ve şifreniz ile giriş yapabilirsiniz.

  • Hesabınıza giriş yaptıktan sonra karşınıza çıkan ekranın sağ üst köşesinde profilinizi görüntüleyebilirsiniz.

  • Profilinize tıkladığınızda sırası ile Hesap ve Plan Değiştir butonlarına tıklayın.

  • Karşınıza çıkan pencerede bağlı bulunduğunuz üyeliğin adı yazar. Burada o üyeliği iptal etme butonuna tıklayın.

  • Son olarak karşınıza çıkan onay bildirimini onaylayın ve üyelik iptali işlemini tamamlayabilirsiniz.

spotify ürelik iptali

Android Cihazlarda Spotify Üyelik İptali İşlemi

Android işletim sistemine sahip cihazlarınız üzerinden Spotify üyelik hesaplarınızı iptal edebilirsiniz. Bunun için uygulamanız gereken işlemler şunlardır:

  • Cihazınızda Chrome üzerinden Spotify.com adresine ilerleyin.

  • Karşınıza çıkan ekranda kullanıcı adı ve şifre bilgilerini girerek hesabınıza giriş yapın.

  • Daha sonra karşınıza bir ekran çıkacaktır. Bu ekranda sağ üst köşede bulunan Hesap bölümüne gidin.

  • Hesap bölümüne gittikten sonra son olarak Plan Değiştir sekmesine tıklayın.

  • Plan Değiştir sekmesinin altında bulunan kısımda hesabınızın bulunduğu üyeliği iptal etme seçeneğini görebilirsiniz. Bu bölümü işaretleyin ve iptal etme işlemini gerçekleştirin.

Android cihazınız üzerinden yaptığınız Spotify üyelik iptali işlemini, daha sonra Spotify hesabınıza giriş yapıp üyelikler bölümünden kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Apple Cihazlarda Spotify Üyelik İptali İşlemi

Apple cihazlar ile abonelik oluşturduğunuz Spotify üyeliğini iptal edebilmeniz için bazı adımları takip etmeniz gerekir.

  • Cihazın öncelikle Ayarlar kısmına gidin.

  • Karşınıza çıkan pencerenin üst bölümünde Apple Kimliği yazan kısımda Abonelikler sekmeye tıklayın.

  • Karşınıza çıkan ekranda üyeliğinizin bulunduğu uygulamalar ve hesaplar görünecektir. Bu listeden Spotify üyeliğini bularak Aboneliği İptal Et butonuna tıklayarak üyelik iptali işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Spotify Üyelik İptali Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Spotify’da her kullanıcının ihtiyacına göre hazırlanan birçok üyelik paketleri bulunur. Bu üyelik paketlerinden kendinize uygun olan birini seçerek aylık veya yıllık ödeme bazında ücret ödeyerek abonelik oluşturabilirsiniz.

Spotify hesabınıza ait abonelik sonlandırma işlemi yaptığınız zaman, platform üzerinden mail hesabınıza üyeliğinizi sonlandırdığınıza dair bir fatura gönderimi yapılacaktır. Fakat siz ücret ödeyerek oluşturduğunuz aboneliği, satın aldığınız dönem içerisinde verilen tarihe kadar kullanabilirsiniz. Süresi bitince de iptal ettiğiniz Spotify üyelik işlemlerinden yararlanma hakkınız ortadan kalkar. Spotify üyeliğinizi iptal ettikten sonra, Free Spotify planı üzerinden müzik dinleyebilirsiniz. Spotify Free planın ücret ödeyerek oluşturduğunuz üyelikler gibi hakları bulunmaz. Günlük olarak dinleyebileceğiniz 6 adet şarkı hakkınız bulunur. Aynı zamanda çevrimdışı müzik dinleme özelliğinden yararlanamazsınız.

Spotify hesabınız üzerinden gerekli adımları izleyerek üyelik iptali işlemi yaptığınız zaman bazen çeşitli sebeplerden dolayı iptal işleminiz yapılmayabilir. Böyle olunca da sistem her ay banka hesabınızdan veya tanımlamış olduğunuz karttan ücret alımını gerçekleştirmeye devam eder. Böyle bir durumla karşılaşmamak adına Spotify üyelik iptali işlemini yaptıktan sonra, hesabınızın üyelikler kısmından iptal işleminin olup olmadığının kontrolünü yapmanızda fayda vardır.

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir: