Spotify ne kadar internet yer?

Spotify ne kadar internet yer? Spotify uygulamasını yoğun bir şekilde kullanan kişilerin aklında olan bir soru. Uygulamanın kullanımında ne kadar veri kaybı yaşandığı ile ilgili detayları yazımızdan öğrenebilirsiniz.

Spotify ne kadar internet yer?

Günümüzde dünya çapındaki en popüler müzik dinleme uygulaması olan Spotify, üzerinde bulundurduğu yüzbinlerce müzik, podcast ve radyo programı ile kullanıcılarına pek çok kullanım seçeneği sunuyor. Sahil olduğu sistem tasarımı sayesinde de oldukça başarılı ve kişisel zevklerinize göre planlama yapabileceğiniz Spotify’da dilediğiniz şekilde özgür olarak müzik dinleyebilirsiniz. Özel çalma listeleri oluşturup istediğiniz müzikleri bir arada tutmanızı ve istediğiniz zaman dinleyebilmenizi sağlayan uygulamada farklı satın alma seçenekleri de bulunuyor. Uygulama üzerinde yer alan premium tekliflerden size en uygun olduğunu düşündüğünüz planı inceleyebilir ve kolay bir şekilde satın alma işlemi yapabilirsiniz. Bu planlar aylık ve yıllık ödeme seçenekli sunuyor.

Spotify Ne Kadar İnternet Yer?

spotify

Spotify uygulamasını yoğun bir şekilde kullanan kişilerin ise aklında olan bir soru olarak uygulamanın kullanımında ne kadar veri kaybı yaşandığı oluyor. Spotify ne kadar internet yer sorusunun cevabı da kullanım alışkanlıklarına göre değişim gösteriyor. Bu noktada uygulamanın kullandığı internet dinlediğiniz müziğin kalite durumuna göre değişiyor. Bu noktada bazı işlemler yaparak indirme kalitenizi öğrenebilirsiniz. Bunun için;

  • Spotify ana ekranınıza giriş yapın.

  • Ardından ana menünün sağ üst köşesinde yer alan ayarlar ikonuna tıklamanız gerekiyor.

  • Bu ekranda yer alan veri tasarrufu butonuna basarak uygulama üzerinde dinlediğiniz müziklerde ses kalitesini düşürerek veri kullanımınızı azaltabilirsiniz.

  • Bunun dışında ayarlar ekranında yer alan menüde alt sıralarda yer alan ses kalitesi öğesinde yer alan Wi-fi ile çalarken ve Mobil veri ile çalarken seçenekleri içinde bulunan 5 farklı kalite seçeneğini görebilirsiniz.

  • Bunlar arasında internet durumunuza göre veri kullanımınızı azaltmak adına daha düşük kalitede müzik ayarlaması yapabilirsiniz.

Spotify Ne Kadar Veri Kullanır?

Uygulama üzerinde yer alan veri kullanımı ise yapılan ayarlara göre değişiyor. Bu değişen ayarlara göre oluşan veri tüketimi tablosu ise şu şekilde oluyor;

  • Düşük kalitede müzik dinlediğinizde veri kullanımı 3 dakika süren bir parçada her dakikada 0.18 MB kullanım yaparsınız. Bu bağlamda saatte 10.8 MB gibi bir veri tüketimi olur.

  • Normal kaliteye sahip bir şekilde müzik dinleme yaptığınızda ise 3 dakikalık şarkıda her dakika veri tüketimi 0.72 MB oluyor. Saatlik veri tüketimi ise 45 MB civarında oluyor.

  • Yüksek kalitedeki dinleme yaparsanız ise veri tüketimi 3 dakikalık şarkının her dakikasında 1.2 MB saatlik ise 72 MB civarında oluyor.

  • Çok yüksek kalite dinleme seçeneğini tercih ederseniz ise 3 dakikalık bir şarkının her 1 dakikasındaki veri kullanımı 2.4 MB, saatlik olarak ise 140 MB civarında oluyor.

Spotify Veri Tasarrufu Nasıl Yapılır?

Spotify uygulaması üzerinde müzik dinlemek istediğinizde farklı şekillerde veri tasarrufu yapma imkanınız bulunuyor. İlk olarak dinlemek istediğiniz şarkıyı bir kerelik indirebilir ve ardından çevrimdışı modda Spotify üzerinden müzik dinleyebilirsiniz. Çevrimdışı moda geçiş yapmak için ana ekranında sağ üst köşesinde bulunan ayarlar menüsüne girerek çevrimdışı moda geçiş yapabilirsiniz.

Veri tasarrufu yapmanın bir başka yolu ise Spotify müzik dinleme kalitenizi otomatik olarak ayarlamak olabilir. Uygulama otomatik olarak veri kontrolü sağlar ve internet durumunuza göre ses kalitesini ayarlar. Özellikle mobil veri ile kullanım yaptığınızda bu seçenek veri tasarrufu yapmanızı sağlar. Veri tasarrufu yapmanın başka bir yöntemi ise kullanım sınırlaması koymak olabilir. Buna göre belirli bir veri sınırı ile uygulamayı kullanabilirsiniz.

Ayrıca ayarlar menüsünde ses kalitesini ayarlarını değiştirerek veri kullanımınızı kontrol altında tutabilirsiniz. Uygulamanın gereksiz çalıştırdığı dosyaları ve önbelleği silerek de uygulamanın veri kullanımını düşürebilirsiniz.

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir: