Spotify müzik indirme işlemi nasıl yapılır?

Spotify müzik indirme işlemi nasıl yapılır? Spotify uygulaması üzerinden çevrimiçi bir şekilde müzik dinlemenin yanı sıra uygulama üzerinden dinlediğiniz müzikleri indirme imkanınız da bulunuyor. İşte indirme yolları...

Spotify'da müzik indirme nasıl yapılır?

Spotify son dönemde oldukça popüler olan bir müzik dinleme platformu olarak dikkat çekiyor. Kullanıcılar bu uygulama üzerinde yer alan çeşitli seçenekleri kullanarak müzik dinleme ihtiyaçlarını gideriyor. Uygulama üzerine her dilden ve kültürden yüzbinlerce müziğe kolay ve hızlı bir şekilde erişim imkanı sunuluyor.

Spotify uygulaması bünyesinde yer alan bu şarkılara da çeşitli üyelikler dahilinde erişim sağlamak mümkün oluyor. Spotify üzerinde ise sadece şarkı dinleme imkanı sunulmuyor. Burada yer alan çeşitli radyo programlarına ve podcastlere erişim sağlayabilir ve dilediğiniz içerik oluşturucusun paylaşımını dinleme imkanı elde edebilirsiniz.

Dünyanın her yerinde bulunan insanlara hitap eden tasarımı ve başka ülkelerde yer alan hit müzikleri de görebilme şansınız olan Spotify uygulaması üzerinde dinleme alışkanlıklarınıza göre dilediğiniz gibi düzenleme yapabileceğiniz çalma listeleri de oluşturabilirsiniz. Bu çalma listelerinde yer alan şarkıları aynı zamanda indirme şansınız da bulunuyor. Şarkıların üzerinde yer alan indirme butonuna tıklayarak şarkıları indirebilir ve çevrimdışı modda da dinleme yapabilirsiniz.

Spotify Müzik İndirme İşlemi

spotify

Spotify uygulaması üzerinden çevrimiçi bir şekilde müzik dinlemenin yanı sıra uygulama üzerinden dinlediğiniz müzikleri indirme imkanınız da bulunuyor. Dinlemekte olduğunuz müziği beğenerek ya da üzerinde yer alan üç nokta tuşunu kullanarak müzik indirme işlemi yapabilir ve internetinizin olmadığı durumlarda bile müzik dinleyebilirsiniz. Bu işlemleri yapmak için izlemeniz gereken işlem basamakları ise şöyle;

  • Spotify uygulamasını açın ve dinlediğiniz albüme tıklayın.

  • Ardından bu sayfada yer alan indir butonuna tıklayın.

  • Spotify otomatik olarak şarkıları indirir.

  • Bunun dışında dinlediğiniz bir müziği beğenerek de otomatik bir şekilde indirilmesini sağlayabilirsiniz.

Bu uygulama üzerinde yer alan müzikleri indirdikten sonra Kitaplığım bölümüne gelerek indirmiş olduğunuz müziklere erişim sağlayabilirsiniz. Beğendiğiniz ya da indirdiğiniz için kitaplığa kaydedilmiş olan müzikleri bu sayfada görmeniz mümkün. İnternet bağlantısına erişiminizin olmadığı zamanlarda ise ana ekrana geldikten sonra Ayarlar menüsünden Çevrimdışı Mod’u seçerek internetinizin olmadığı zamanlarda bile indirmiş olduğunuz müziklere erişim sağlayabilirsiniz.

Spotify İndirilen Müziği Silme İşlemi

spotify

Spotify üzerinden beğenerek indirmiş olduğunuz şarkıların beğenmesini kaldırarak silebilirsiniz. Bunun dışında indirilmiş olan şarkılar telefonunuzun belleğine kaydedilir. Bu işlemi yapmak için ise telefonunuzun depolama bölümünde yer alan Spotify klasöründe indirilen şarkılara erişebilirsiniz. Spotify uygulamasının önbelleğini temizlemeniz ya da verileri silmeniz durumunda indirmiş olduğunuz şarkılar da otomatik olarak silinir. Spotify uygulamasına giriş yaptıktan sonra Ayarlar menüsünden alt kısımlarda yer alan İndirilenlerin Tümünü Kaldır seçeneğine basarak da indirmiş olduğunuz müziklerin tümünü silme işlemi yapabilirsiniz.

Spotify Müzik İndirme İşlemi Nedir?

Spotify uygulaması, kullanıcılarının internete erişim sağlayamadığı durumlarda dahil müzik erişimine devam edebilmeleri adına müzik indirme işlemini geliştirmiş bulunuyor. Bu uygulama üzerinde yer alan müzik indirme işlemi sayesinde internet erişiminiz yokken Spotify uygulamasının ayarlar menüsünden Çevrimdışı Mod seçeneğine tıklayabilir ve sadece indirilmiş olduğunuz içeriklere erişiminizin olduğu bir hâle getirebilirsiniz. Bu sayede internet yokken oynatılmaz durumda olan şarkıları görmezsiniz.

Müzik indirme işlemini dinlediğiniz müziğin seçenekler menüsünden kolay bir şekilde yapabilirsiniz. Hızlı ve kolay bir şekilde yapılan bu işlem sonrasında müzikler hem Spotify hem de cihazınızda yer alan hafızaya kayıt edilir. Müzik indirme işlemini dilerseniz hazırlamış olduğunuz çalma listelerinin seçenekler menüsünden de yapabilirsiniz. Hepsini indir seçeneğine bastıktan sonra indirmek istemediğiniz müziklerin indirme işlemini iptal edebilirsiniz.

Müzik indirme işlemini çok sayıda müziğe yaparken cihazınız bir Wi-fi ağına bağlı olması çok daha doğru olur. Çünkü müzik indirme işleminde yüksek kalitede indirme seçeneğini seçerseniz çok daha fazla bağlantı kullanmanız gerekir.

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir: