Spotify hesap silme nasıl yapılır?

Spotify kullandıysanız ve artık normal hesap ya da premium hesap olması fark etmeksizin hesabınızı silmek istiyorsanız Spotify hesap silme işlemi nasıl yapılır? sorusunun cevabını içeren yazımızı inceleyebilirsiniz.

Spotify hesap silme nasıl yapılır?

Spotify, uzun zamandır pek çok kişinin kullandığı müzik dinleme platformlarından uygulamalarından bir tanesi olarak biliniyor. Oldukça fazla müzikseverin aktif olarak kullandığı bu uygulama, dünya çapında kullanılan ve pek çok kişinin müzik dinlerken kullandığı uygulamalardan bir tanesi. Abonelik sistemi ile çalışan ve çeşitli abonelik türlerine göre hizmet veren Spotify, ücretli ve ücretsiz seçenekler sunuyor.

Premium hizmet almak isteyen kişiler abonelik sistemi karşılığında belirli bir ücret ödüyor. Abonelik sistemi istenildiği zaman iptal edilirken istenildiği zaman ise yeniden aktif hale getirilebiliyor. Bunun yanı sıra hesap oluşturma işleminin beraberinde Spotify hesap silme işlemi de isteğe bağlı olarak gerçekleştirilebiliyor.

Uygulamayı daha fazla kullanmak istemeyen kişiler birkaç adımda Spotify hesap silme işlemini tamamlayabiliyor. Eğer sizler de Spotify kullandıysanız ve artık normal hesap ya da premium hesap olması fark etmeksizin hesabınızı silmek istiyorsanız Spotify hesap silme işlemi nasıl yapılır? sorusunun cevabını içeren yazımızı okuyarak bilgi edinebilirsiniz. Peki, Spotify hesap silme işlemi nasıl yapılır?

Spotify Hesap Silme Nasıl Yapılır?

spotify hesap silme
  • Spotif hesap silme işlemi gerçekleştirmek için ilk olarak buraya tıklayarak Spotify hesap silme linkine giriş yapmanız gerekiyor. Spotify hesap silme linkine giriş yapılmasının ardından Spotify hesabınıza giriş yapmalısınız.

  • Linke tıklayıp Spotify hesabınıza giriş yaptıktan sonra ekranda yer alan ‘Hesabı kapat’ butonuna basmalısınız. Hesabı kapat butonuna bastıktan sonra ana ekranda yer alan ‘devam et’ butonuna basmalı ve hesap kapatma işlemine devam etmelisiniz.

  • Bu işlemi de gerçekleştirdikten sonra ana ekranda yer alan ‘anlıyorum’ tuşuna basmalı ve e-posta adresinizin doğru olup olmadığını kontrol etmelisiniz. Ardından ekranda yer alan ‘hesabımı kapat’ tuşuna basarak hesap kapatma işleminizi tamamlayabilirsiniz.

Son adımı da tamamlamanızın ardından Spotify hesabınız kalıcı olacak şekilde kapatılacaktır. Sizler de yeni bir hesap açtıysanız ve eski hesabınızı kapatmak istiyorsanız ya da hesabınızı çeşitli nedenlerden dolayı silmek istiyorsanız Spotify hesap silme linki ile hesabınızı silebilirsiniz.

Spotify Hesap Silme İşlemi Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Spotify hesabını çeşitli sebeplerden dolayı kapatmak isteyen kişiler kimi zaman hesabını yeniden açmak isteyebiliyor. Ancak hesap kapatma işlemi gerçekleştirecek olan kişilerin Spotify hesap kapatma işlemi hakkında bilmesi gereken bazı noktalar bulunuyor. Eğer sizler de Spotify hesap silme işlemi hakkında bilinmesi gerekenleri merak ediyorsanız içeriğimizin devamını inceleyebilirsiniz.

  • Spotify hesabınızı sildikten sonra daha önce kullanmış olduğunuz isim ile yeni bir hesap açamazsınız.

  • Spotify hesabınızı açmış olduğunuz e-posta adresi ile yeniden hesap açabilirsiniz. E-posta adresinin hesap kapatıldıktan sonra yeni hesap açarken kullanılmasında herhangi bir sorun bulunmuyor.

  • Spotify hesabınızı kapattıktan sonra yeniden açamazsınız. Bu nedenle hesap kapatma işlemi gerçekleştirilirken hesabın yeniden açılmayacak olduğunun bilincinde olmalısınız.

  • Spotify hesabınızı sildiğiniz zaman oynatma listeleriniz ve hesabınızdaki şarkılar silinir. Bu nedenle hesap silme işlemi gerçekleştirilirken mutlaka bu durumu göz önünde bulundurmalısınız.

  • Spotify hesabınızı silmeniz durumunda mevcut takipçileriniz siliniyor. Bu nedenle hesabınızı silmeniz durumunda takipçilerinizin gideceğinin bilincinde olmalısınız. Aksi bir durumda istemediğiniz sonuçlarla karşılaşabilir ve Spotify hesabınızın takipçilerini kaybettiğiniz için üzülebilirsiniz.

Spotify Premium Hesap Kapatma İşlemi Nasıl Yapılır?

Spotify hesabınızı kapatmanın yanı sıra premium hesabınızı kapatma işlemi de gerçekleştirebilirsiniz. Abonelik ile çalışan bir sistem olduğu için ilk olarak Spotify’a giriş yapmalı, hesabınızı açmalı, ana sayfaya gitmel, ve plan kısmında hesap olanını değiştir butonuna basmalısınız. Hesap planını değiştir butonuna basmanızın ardından planınızı değiştirebilir ve premium hesap kapatma işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir: