Sorun bildirildiğinden Windows bu aygıtı durdurdu hatası çözümü

Sorun bildirildiğinden Windows bu aygıtı durdurdu hatası zaman zaman kullanıcıların karşılaştıkları sorunlardan biri. Peki Windows'un aygıt durdurma hatası nasıl düzeltilir? Adım adım izlenmesi gereken yolları anlatıyoruz.

Sorun bildirildiğinden Windows bu aygıtı durdurdu hatası çözümü

Günümüzde pek çok kişi Windows işletim sistemine sahip bilgisayarlar kullanıyor. Bu bilgisayarları kullanan kişilerin karşılaştıkları en rahatsız edici hatalardan bir tanesi de Windows bu aygıtı durdurdu hatası oluyor. Peki, bu hata neden çıkıyor?

Windows işletim sisteminde verimli bir şekilde çalışma sergileyebilmek ve bilgisayarın donanımını arttırabilmek için farklı aygıtlar eklenebiliyor. Hoparlör, mouse, yazıcı, klavye ve daha farklı pek çok aygıtlar eklenmesi halinde ise bilgisayarın hata verdiği görülebiliyor.

Öncelikle bu hatanın ne anlama geldiğini öğrenmek gerekiyor. Bilgisayarın hata verdiğini gören pek çok kullanıcı paniğe kapılabiliyor. Bu hatayı gördüğünde kişilerin sakin kalması ve paniğini dizginlemesi son derece önemli. Büyük bir sorun sanılan bu sorunun pek çok Windows kullanıcısının başına geldiği biliniyor.

Bu uyarı aygıt yöneticisi tarafından gösteriliyor. Hatanın verilmesinin asıl nedeni bilgisayar işletimi içerisinde bir şeylerin yolunda olmadığını anlatmak. Bu sorun aygıtlarınızda yahut donanımlarınızı herhangi bir arıza oluşması sonucunda ortaya çıkıyor.

Windows Bu Aygıtı Durdurdu Hatası Nasıl Çözülür?

Windows'u aktif bir şekilde kullanırken ortaya çıkan bu hata can sıkıcı olabiliyor. Bilgisayarını eksiksiz ve sorunsuz bir şekilde kullanmak isteyen kişilerin bu hatayı çözümleyebilmek için belli başlı adımları izlemesi gerekiyor:

  • İlk adımda bilgisayardan aygıt yöneticisini açmak gerekiyor.

  • İzlenecek ikinci adım hata veren aygıtı bulmaktan geçiyor. Aygıt yöneticisi içerisinde devamlı hata veren ve bu ana hatanın oluşmasına sebep olan aygıtı tespit etmek gerekiyor.

  • Hata veren aygıt tespit edildikten sonra aygıtın üzerinde sağ tıklamak ve kaldır seçeneğini seçmek gerekiyor.

  • Bu adımda işlemi onaylamak gerekiyor.

  • İşlemi onayladıktan sonra izlenmesi gereken bir diğer adım ise yeniden aygıt yöneticisini açmak oluyor. Yöneticiyi açtıktan sonra sağ üst köşede bulunan donanım değişikliklerini tara butonuna tıklamak gerekiyor.

  • Değişiklikler tarandıktan sonra aygıtın otomatik olarak yeniden yüklendiğini görmek mümkün oluyor.

  • Son adımda bilgisayarı yeniden başlatarak aygıtın çalışıp çalışmadığını tespit etmek gerekiyor. Bilgisayar yeniden başlatıldıktan sonra aygıtın çalışmasında bir sorun oluşmuyorsa hatanın ortadan kalktığı anlaşılıyor.

Windows Bu Aygıtı Durdurdu Hatasından Kurtulmanın Başka Yolları Var Mı?

Elbette ki bu hatadan kolaylıkla kurtulmanın başka yolları da bulunuyor. Kişilerin bu adımda aracı bir uygulama kullanması gerekebiliyor. Aygıtın vermiş olduğu hatalara karşı geliştirilmiş farklı pek çok program bulunuyor. Bu programların kurulum işlemleri tamamlandıktan sonra tara butonuna tıklayarak bütün sorunlu aygıtları listelemek ve hata veren aygıtı bularak güncellemek mümkün oluyor. Aygıt güncellendikten sonra bilgisayarı yeniden başlatarak hatanın çözülüp çözülmediği tespit edilebiliyor.

Aracı bir program kullanmak istemeyen kişilerin ise bahsettiğimiz ilk adımları uygulaması sorunu çözmek için büyük ölçüde yeterli oluyor. Eğer ki bütün işlemler tekrarlanmasına rağmen sorun çözüme kavuşturulamıyorsa bu noktada yetkili birinden yardım almak da faydalı olabiliyor.

Kod:43 Hatası Nedir?

Windows bu aygıtı durdurdu hatasının temel ismi Kod:43 oluyor. Bu kodla birlikte hatanın tespiti gerçekleştirildikten sonra aygıt yöneticisinden sorunu çözüme kavuşturmak mümkün oluyor.

Genel olarak Windows işletimine sahip cihazlarda görülen bu hata kodunu düzeltebilmek için aygıt kontrolü gerçekleştirmek gerekiyor. Farklı aygıtların kullanılması ile birlikte Windows işletimli bilgisayarlarda bu tip sorunların görülmesi son derece olağan. Bu hatayla karşılaşan farklı pek çok insan olması sebebiyle kullanıcılar başlangıçta paniklese de daha sonrasında sorunu çözüme kavuşturmak için harekete geçebiliyor.

Hatayı önleyebilmek için öncelikle sakin bir şekilde ilgili adımları izlemek gerekiyor. Adımları izledikten sonra yüksek bir oranda sorunun çözüme kavuşturulması mümkün oluyor. Sorunun çözüme kavuşturulamadığı noktalarda ise ekstra destek almak gerekli görülebiliyor. Siz de bilgisayarınızda Windows aygıtı durdurdu hatası görüyorsanız ilgili adımları izleyerek sorunu kolaylıkla çözüme kavuşturabilirsiniz. Bu sayede aygıtınızı eskisi gibi ve aynı zamanda herhangi bir hata ile karşılaşmadan kullanabilmeniz mümkün.

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir: