Shrek 5 çıkış tarihi duyuruldu! Shrek, Eşek ve Fiona yeniden bir arada olacak!

Shrek 5 çıkış tarihi açıklandı. DreamWorks Animation, Shrek 5'te Eşek, Fiona ve Shrek'in yeniden bir araya geleceğini açıkladı. İşte detaylar...

Shrek 5 çıkış tarihi duyuruldu! Shrek, Eşek ve Fiona yeniden bir arada olacak!

Shrek ve Donkey (Shrek ve Eşek), yaklaşık yirmi yıl aradan sonra yeni bir macera için geri dönüyor. DreamWorks Animation, Salı günü yaptığı açıklamada, Shrek 5'in 1 Temmuz 2026'da sinemalarda olacağını duyurdu. Mike Myers (Shrek seslendirme), Eddie Murphy (Eşek seslendirme) ve Cameron Diaz'ın (Fiona) da bu filmde yer alacağını belirttiler. Hatta duyuruyu klasik bir Smash Mouth şarkısıyla renklendirdiler.

Çizmeli Kedi İle 480 Milyon Dolar Hasılat

Shrek serisinin devamı, 2022'de Çizmeli Kedi: Son Dilek'in büyük eleştirel ve finansal başarısından sonra kaçınılmaz hale gelmişti. 2011'deki ilk Çizmeli Kedi filminden sonra sinemada 11 yıllık bir ara verilmiş olmasına rağmen, Son Dilek dünya çapında 480 milyon dolardan fazla hasılat elde etti. Bu, Shrek sinematik evreninin hala geniş bir izleyici kitlesi çekebildiğini gösteriyor.

Aslında, bu duyuru son aylarda haberleri takip edenler için pek de şaşırtıcı olmadı. Eddie Murphy, Beverly Hills Cop: Axel F'in galasından önce Collider ile yaptığı bir röportajda Shrek 5 için replikler kaydettiğini açıklamıştı.

"Donkey (Eşek) Filmi de Gelecek"

Murphy, Haziran ayının sonunda Collider'a yaptığı açıklamada, "[Shrek 5]'e aylar önce başladık," dedi. "İlk perdeyi kaydettim ve bu yıl filmi tamamlayacağız. Shrek geliyor ve ayrıca Donkey'nin kendi filmi olacak. Donkey filmi de yapacağız. Yani hem bir Shrek hem de bir Donkey filmi olacak."

DreamWorks henüz Donkey filmi hakkında resmi bir duyuru yapmamış olsa da, Murphy'nin Shrek 5 ile ilgili açıklamaları göz önüne alındığında, Donkey yan filminin de gerçek olma ihtimali yüksek.

Shrek serisi şu anda Shrek, Shrek 2, Shrek the Third ve Shrek Forever After olmak üzere dört ana filmden oluşuyor. Bu dört film, gişede yaklaşık 3 milyar dolar hasılat elde etti. Ayrıca, Puss in Boots'un iki yan filmi de bu başarıya katkıda bulundu.