Robert Downey Jr., Marvel evrenine beklenenden önce dönebilir

Robert Downey Jr., MCU'ya Doctor Doom olarak geri dönüyor. Ama beklendiği gibi onu ilk olarak Avengers: Doomsday'de değil, yeni Fantastic Four filminde görmemiz söz konusu olabilir. Bu karakterin, farklı bir Tony Stark versiyonu olup olmadığı ise merak konusu.

Robert Downey Jr., Marvel evrenine beklenenden önce dönebilir

Marvel, geçtiğimiz günlerde MCU (Marvel Cinematic Universe) hayranlarının beklediği haberi doğruladı ve Robert Downey Jr.'ın Avengers filmlerine geri döneceğini müjdeledi. Ancak, Avengers 5 olarak bilinen Avengers: Doomsday'de onu Iron Man olarak görmeyeceğiz. Bu sefer The Fantastic Four çizgi romanlarından tanınan büyük kötü karakter Victor Von Doom'u canlandıracak.

Yeni gelen haberlere göreyse, Robert Downey Jr.'ın daha öncesinde Avengers: Secret Wars'ta da yer alması bekleniyor. Bir içeriden bilgi, karakterin ilk kez nerede görüneceğine dair ipucu veriyor. Büyük spoilerlar içerebileceğini belirterek, bu bilgiyi paylaşmak istiyoruz. RDJ'nin gelecekteki filmlerde cameo yapması bekleniyor.

Cameo oyun, film, video oyunu, televizyon gibi gösteri sanatlarında insanlar tarafından çok bilinen birisinin kısa süreyle görülmesi olarak tanımlanabilir.

Doctor Doom karakteri

Sonsuzluk Savaşı'ndan sonra Marvel, kötü adamları yeterince göstermeyerek hata yaptığını fark etti. Thanos, yalnızca jenerik sahnelerde görünen bir karakterdi ve daha fazla ekran süresi olmalıydı.

Marvel, Multiverse Saga'da Kang'a daha fazla yer vererek bunu düzeltti. Ancak Jonathan Major'ın yasal sorunları, Marvel'ın Multiverse Saga'nın son iki filmi için planlarını yeniden gözden geçirmesine neden oldu. Böylece Robert Downey Jr.'ın Doctor Doom karakteri ortaya çıktı.

Fox'un Doctor Doom varyantlarının Deadpool ve Wolverine sayesinde çoklu evrende var olduğunu biliyoruz. Ancak bunlar Multiverse Saga hikayesi için önemsiz. RDJ'nin Doctor Doom'u ise önemli ve onu daha fazla görmeliyiz.

iron man
Iron Man (Robert Downey Jr.) Avengers: Endgame'deki son savaş. Resim kaynağı: Marvel Studios

Robert Downey Jr.'ın Doctor Doom'unun arka plan hikayesini öğrenmemiz zaman alacak. The Insider raporu doğruysa her şey gelecek yıl başlayabilir. Jeff Sneider, Mayıs ortasında RDJ'nin Doctor Doom olarak MCU'ya (Marvel Cinematic Universe) döneceğine dair bir ipucu aldığını söyledi. Marvel ise bunu reddetti.

The Fantastic Four: First Steps

Aynı ipucu, Doctor Doom'un ilk olarak The Fantastic Four filminde görüneceğini belirtiyor. Marvel bu filmin adını The Fantastic Four: First Steps olarak değiştirdi. RDJ'nin filmin sonunda bir jenerik sahnesinde görüneceği söyleniyor.

Bu cameo, Avengers: Doomsday için bir hazırlık olacak. Ancak Doctor Doom, Fantastik Dörtlü'nün kötü adamı olmayacak.