Otomobil uzmanları TikTok'taki bu araç temizleme tüyosuna karşı uyarıyor

TikTok bilindiği gibi hayatın pek çok alanında ucuz ve pratik çözümlere ilişkin videolarla gündemde. Yöntemler zararsız görünüyor ancak bazı yöntemler için uzmanlardan uyarı var...

Otomobil uzmanları TikTok'taki bu araç temizleme tüyosuna karşı uyarıyor

Son dönemde TikTok'ta paylaşılan bazı videolarda araç temizlemek için zeytinyağı, kahve filtresi veya kek kalıbı kullanıldığı görülüyor. Ancak uzmanlar, sürücülere araçlarının içini temizlemek için bu yöntemleri kullanmamalarını tavsiye ediyor.

Moneybarn uzmanları, bu tarz bazı pratik önerilerin riskli olabileceğini söylüyor ve sürücüleri sosyal medya trendlerini takip ederken önlem almaya ve oluşabilecek hasara karşı dikkatli olmaya çağırıyor.

Aracın İçi Zeytinyağı ya da Kek Kalıbı İle Silinir mi?

Son yayılan trend, aracın içini zeytinyağı ve kek kalıbıyla silmek. Ancak uzmanlar özellikle direksiyonun yer aldığı alanlara kesinlikle yağ sürülmemesini öneriyor. Ayrıca yağ iyi temizlenmezse, aracın ön paneli oldukça kaygan olacaktır.

kek kalıbı

Önce Küçük Bir Alanda Deneyin

TikTok'ta bu tarz çok sayıda öneri var. Uzmanlar ise sürücülerin arabalarında yeni bir temizleme yöntemi denerken dikkatli olmalarını, mutlaka deneyecekseniz önce çok küçük bir alanda uygulamak gerektiğini belirtiyor.