MrBeast'in yarışma programına katılanlar: Bizi aç bıraktı

MrBeast'in yeni yarışma programı Beast Games'e katılan yarışmacılar, yeterli gıda ve tıbbi bakımdan mahrum bırakıldıklarını iddia ediyorlar. Yarışmacılar, program boyunca küçük porsiyonlarda yemek verildiğini ve prodüksiyon ekibinin yardım taleplerine yanıt vermediğini belirtiyorlar.

MrBeast'in yarışma programına katılanlar: Bizi aç bıraktı

Tüm dünyada MrBeast olarak tanınan 26 yaşındaki Youtuber Jimmy Donaldson dünyada en çok aboneye sahip Youtube kanalının sahibi. Şimdi yeni bir iddia var... Independent'ın haberine göre YouTuber MrBeast'in yeni yarışma programı Beast Games'in katılımcıları, yeterli gıda ve tıbbi bakımdan mahrum bırakıldıklarını iddia ediyor.

TV Tarihindeki En Büyük Ödül

Mr Beast, Mart ayında, Amazon MGM Studios ile işbirliği yaparak Beast Games adlı bir realite yarışma programı düzenleyeceğini duyurdu. Program, kazanana 5 milyon dolarlık ödül vaat ediyor ve bu, dijital yayın ve televizyon tarihindeki en büyük ödül olarak kabul ediliyor.

Binlerce hayran, yarışmaya katılmak için başvurdu ve 2 bin kişi Nevada'da, Las Vegas Raiders'ın evi olan Allegiant Stadyumu'nda yarışmak üzere seçildi. Televizyonda yayımlanacak etkinlikte bu sayı bine indirilecek.

Feragatname İmzaladılar

Yarışmacılar, MrBeast'in önceki videolarından ve kazanma yolunda karşılaşabilecekleri risklerden haberdardı. Ayrıca, "faaliyetlerin yorgunluk, dehidrasyon, aşırı efor, yanıklar ve sıcak çarpması gibi ciddi bedensel yaralanmalara neden olabileceğini" kabul eden sorumluluk feragatnameleri imzaladılar.

Ancak The New York Times'ın haberine göre, yarışmacılar yeterli gıda ya da tıbbi bakım alamadıklarını söylüyor.

"İnsan Gibi Muamele Görmedik"

Bir yarışmacı, gizlilik anlaşması nedeniyle adının açıklanmaması kaydıyla yaptığı açıklamada, "Program için kayıt yaptırdık ama yemek yememek, su içmemek ya da insan gibi muamele görmemek için değil," dedi.

Bir Öğün Yulaf Ezmesi, Çiğ Sebze ve Haşlanmış Yumurta

Yarışmacılar bir öğünün küçük bir porsiyon soğuk yulaf ezmesi, birkaç çiğ sebze ve bir haşlanmış yumurtadan oluştuğunu belirtti. Yarışmacılar, bu küçük öğünlerin günde iki kez verildiğini söylerken, MrBeast'in sözcüsü katılımcılara günde üç öğün yemek verildiğini iddia etti.

Bir yarışmacı, "Bize korkunç davranıldı," dedi. "2 bin yarışmacının katıldığı bu yarışmayı düzenlediler. Bunu doğru bir şekilde idare etmek için büyük bir ekibe ihtiyaçları olduğunu bilmeleri gerekirdi."

Personel Yardımcı Olmadı

Bazı yarışmacılar, tıbbi bakım, yemek ve hijyen konularında yardım almak için prodüksiyon çalışanlarına başvurduklarını, ancak personelin yardımcı olmadığını ve dağınık göründüğünü söyledi.

The Independent, yorum almak için MrBeast ile iletişime geçti, ancak yanıt alamadı.

MrBeast'in YouTube'da 307 milyon, TikTok'ta ise 103 milyondan fazla abonesi bulunuyor. Forbes'a göre, Donaldson'ın net servetinin 2022'de yaklaşık 500 milyon dolar olduğu tahmin ediliyordu.