LG G3 Beat detaylı testte!

Görünümü LG G3'e oldukça benzeyen G3 Beat, ağabeyi kadar iyi bir telefon mu? Test ettik!

LG G3 Beat detaylı testte!

iPhone'ların adına "S" eklendiğinde karşımızda daha iyi bir telefon olduğunu biliriz. LG G3 S olarak da tanınan LG G3 Beat'te ise durum biraz farklı, çünkü cihazın 2014'ün en iyi telefonlarından LG G3 kadar iyi olma gibi bir iddiası yok.

LG G3 Beat, firmanın amiral gemisine çuvalla para dökmek istemeyenler için tasarlanmış, bunun için bazı özelliklerinde kırpmaya gidilmiş bir telefon. Hatta neredeyse tüm özelliklerinde gerileme var diyebiliriz. Dolayısıyla LG G3 Beat, üst seviye değil, orta seviye bir telefon.

LG G3 Beat, G3'ün en üst düzey özelliklerine sahip olmasa da, onun görünümünü kopyalıyor. Plastik ve cam ön yüzden oluşan gövdenin metale benzer bir görüntü vermesi için her şey yapılmış. Kavisli arka yüzey ve ekranın alt kısmındaki bölüm, metal görünümüne sahip. Cihaz göze hoş görünse de onu elinize aldığınızda plastik gerçeğiyle karşılaşıyorsunuz.

LG G3 Beat detaylı testte!

LG G3'ün plastik kasası müthiş bir hissiyata sahip olmasa da, en azından telefonun ekran çerçevesi ve profili oldukça inceydi. Ancak LG G3 Beat'in gövdesinin kalınlığı, onu elinize aldığınızda pahalı bir telefon olmadığını size hemen belli ediyor. Bununla birlikte 5 inç'lik bir telefon olarak G3 Beat'i elde rahatça tutabiliyorsunuz. Kalın olsa da yumuşak kavisleri, onu kolay tutulabilir hale getiriyor.

Telefon, aynı LG G3 gibi arka yüz düğmelerine sahip, yani kenarlarında herhangi bir düğme bulunmuyor. Başta şüpheyle yaklaşsak da LG'nin arka düğme stratejisine alışmaya başladığımızı söyleyebiliriz. Bu düğmeler özellikle büyük ekranlı telefonlarda hayatınızı kolaylaştırıyor. Ancak LG G3 Beat gibi nispeten küçük bir telefonda bize biraz gereksiz gibi göründü. Bunun yanında düğmelerin basış hissinin biraz ucuz olması da, plastik hissiyatına katkıda bulunuyor.

Depolama alanı, "mini" ekranı

Depolama alanı,

LG G3 Beat, sadece 8GB'lık depolama alanına sahip. Bizce bu fiyat seviyesindeki bir telefon, 16GB RAM veya fazlasıyla gelmeliydi. microSD kart yuvası, cihazın depolama alanını artırmanıza izin veriyor. Bu arada LG'nin eksikleri kapatmak üzere sunduğu bir özellik var: IR işlevi. Bu sayede LG G3 Beat'i ev eğlence sisteminizi kontrol etmek için kullanabiliyorsunuz.

"Mini" ekran

LG G3 Beat'in ekranı, G3'ün ekranından yarım inç daha küçük. Bu, LG'nin onu "mini" olarak adlandırması için yeterli olmuş görünüyor. Cihazın ekranı, LG'nin diğer üst seviye telefonları gibi IPS LCD teknolojisine sahip. Ancak çözünürlüğü 1080p yerine 720p.

Ekrana baktığımızda piksel yapısı bizi hayal kırıklığına uğrattı. LG G2 ve çok yoğun ekranlı G3'e göre fark oldukça açıktı. En can sıkıcı durum ise, LG G3 Beat'in parlaklığı otomatik olarak ayarlamaya yönelik bir ayara sahip olmaması. Yani parlaklığı ortama göre sizin ayarlamanız gerekiyor. LG'nin telefona IR işlevini ekleyip, bir ortam ışığı sensörü eklememesi bizi gerçekten şaşırttı.

LG G3 Beat detaylı testte!
LG G3 Beat'i uzaktan kumandaya dönüştürebilirsiniz

Ekranın diğer özellikleri ise daha iyi. Renk doygunluğu çok iyi, renk isabeti de doğal bir ton sağlıyor. Tüm LCD'lerde olduğu gibi siyah seviyesi kusursuz değil, ancak bunu sadece karanlık odalarda fark ediyorsunuz.

LG G3 Beat detaylı testte!

8GB'lık küçük depolama alanının yanında cihaz, 1.2GHz'te çalışan dört çekirdekli Snapdragon 400 işlemciyle geliyor. Bu işlemciye Moto G 2014 ve 2013'te rastlamanız mümkün. Ancak bu telefonların yurt dışı fiyatlarının G3'ten daha ucuz olduklarını belirtelim. Bunun yanında LG G3 Beat, günlük kullanım için yeterli gücü sunuyor.

LG G3 Beat, 3G'den daha hızlı olduğunu artık hepimizin bildiği 4G desteğine sahip. Ancak 4G henüz ülkemizde kullanılır durumda değil.

Arayüz ve performans

Arayüz ve performans

Arayüz ve performans

LG G3 Beat'in kullanıcı arayüzü, özelleştirildiğinden saf Android'e göre biraz farklı bir görünüme sahip. Normalde Android'de olmayan birkaç ek işlevin yanında daha fazla kişiselleştirme seçeneğine sahipsiniz.

En son sürüm olmasa da cihaz, çok eski olmayan Android 4.4.2 KitKat'ı temel alıyor. LG G3 Beat'te hoşunuza gidecek ek işlevler var, ancak uygulama listesindeki uygulamalar ve widget'lar sekmeleri, bizce artık gereksiz ve eski görünüyor. Sunulan widget'lar bize aşırı köşeli gibi göründüler, ancak bazı kullanıcılara hitap edebilir. LG G3'ün yazılımının bir stili olduğu gerçek, ancak hoş görünüp görünmediği tartışılabilir.

Bununla birlikte telefonu kullandıkça, başka yerde olmayan bazı işlevlere sahip olduğunuzu görüyorsunuz. Örneğin ekranın altındaki yazılımsal gezinti çubuğunda kaç simge gösterileceğini seçebilirsiniz (3'ten 5'e kadar).

Qslide uygulamaları, performans, hız testi

Qslide uygulamaları, performans, hız testi

Giriş ekranının üzerinde çalışabilecek widget tabanlı uygulamaların sayısın da belirleyebiliyorsunuz. Bunlara Qslide uygulamaları adı veriliyor ve aralarında video yürütücü, hesap makinesi, telefon çevirici ve web tarayıcısı var. Bunlara ek olarak ekrana çizerek not almanıza izin veren bir düğme de var. Ekrana kalemsiz yazı yazmak zor olsa da bazıları, işlevi sevebilir.

LG G3 Beat'i kullandığımız süre boyunca performansından oldukça memnunduk. LG G3 kadar hızlı ve tepkisel olmadığı doğru, ancak cihaz Snapdragon 400'lü Moto G'den de yavaş değil. Sistem içerisinde dolaşırken zaman zaman beklemelere şahit olduk; örneğin kameranın açılması biraz zaman alabiliyor. Bu ve diğer yavaşlamalarda biraz sabra ihtiyacınız var. Aksi halde Nexus 5 gibi daha hızlı işlemciye ve daha çok RAM'e sahip bir cihaza bakın.

Gelelim hız testlerine. G3 S, Geekbench 3 hız testinde 1170 puan almayı başardı. 1GB RAM ve bu işlemciye sahip bir telefondan beklediğimiz puan, tam bu seviyedeydi.

Oyun oynuyorsanız, yoğun grafikli oyunlarda küçük sorunlar yaşayabilirsiniz. Çoğu oyunda iyi FPS değerleri almanız mümkün, tabi grafik ayarlarını değiştirip en üst düzeye getirmediğiniz sürece. Dead Trigger 2'de grafik ayarlarını maksimuma ayarladığımızda, FPS'nin düştüğünü açıkça gördük.

Pil ömrü ve çağrı kalitesi

Pil ömrü ve çağrı kalitesi

Pil ömrü

LG G3 Beat'in Snapdragon 400 işlemcisinin güç canavarı olmadığı bir gerçek. Bu işlemci, 2.540mAh kapasiteli pille bir araya geldiğinde ortaya iyi bir pil ömrü çıkıyor. Tam şarjlı LG G3 Beat'i yaklaşık 1,5 gün kullanabildik.

Cihaz tam parlaklıktaki 90 dakikalık 720p MP4 video testimizde sadece yüzde 15 pil kaybetti. Buradan tek şarjla 10 saat video izleyebileceğiniz sonucu çıkıyor. Parlaklığı azalttığınızda daha da uzun video izleyebilirsiniz.

LG G3 Beat'in bizi şaşırtan bir yönü, çağrı kalitesi oldu. Görüşmelerimizdeki ses seviyesi, tonu oldukça iyi ve temizdi. Bununla birlikte cihazın arkasındaki tek hoparlör, o kadar da müthiş değil ve stereo ses sunmuyor.

Kamera ve sonuç

Kamera ve sonuç

Kamera

LG G3 Beat, 8 megapiksellik LED flaşlı bir kameraya sahip. G3 S'in şaşırtan özelliği ise G3'te ortaya çıkan lazerli odaklanma. G3 S bu sayede onu doğrulttuğunuz nesnenin ne kadar uzakta olduğunu algılayabiliyor ve doğru biçimde odaklanabiliyor. LG G3 S'in gerçekten de rakiplerinden daha hızlı odaklandığını söylemek mümkün, özellikle de yakın ve uzak özneler arasında geçiş yaparken.

LG G3 Beat'in kamerasının çok hızlı çalıştığını söylemek ise zor. Daha önce bahsettiğimiz gibi kameranın açılması biraz zaman alıyor. Bunun yanında çektiğiniz fotoğraflar arasında neredeyse 2 saniye beklemeniz gerekiyor. Bu sorunlar, yüksek odak hızının arada kaynaması anlamına geliyor.

Resim kalitesi de en iyi telefonlara göre birkaç nesil geriden geliyor, ancak sonuçlar genel olarak bizi memnun etti. Renklerin isabetli olduğunu, detayların ise çok yüksek olmasa da iyi ışıklandırılan ortamlarda yeterli olduğunu gördük. Günışığında keskin, doygun renkli sonuçlar almanız mümkün.

HDR modu, Galaxy S5 gibi telefonlardakinin yanında oldukça zayıf kalıyor. Bunun yanında Panorama dışında çok fazla ek seçeneğiniz yok. Ancak ek işlevleri her zaman üçüncü parti uygulamalarla, tek kuruş ödemeden elde edebilirsiniz.

LG G3 Beat, 1080p çözünürlüğünde videolar kaydedebiliyor. Yazılımsal dengeleme sayesinde LG G3 Beat, görüntünün bir kısmını kırparak titremeyen videolar oluşturabiliyor. Video sırasında odaklanma yavaş olduğundan, lazer odaklanmanın kullanılmadığını düşündük.

Cihazın ön kamera çözünürlüğü 1.3MP ve çoğu fotoğrafta iyi sonuç vermiyor.

Sonuç

LG G3 Beat, firmanın amiral gemisi LG G3'e çok benziyor olabilir ancak değer olarak ondan çok uzakta... Düşük çözünürlüklü ekranı, dar depolama alanı, alt seviye işlemcisi ve orta seviye kamerası, onu çoğa orta seviye rakibi karşısında yarı yolda bırakıyor. Ancak LG G3'ün tasarımını seviyorsanız, onu çok andıran bu "Beat" sürümü size göre olabilir.

Okuyucu Yorumları