iPhone’da rehber yedekleme işlemi nasıl yapılır? Numaralar SIM'e aktarılabilir mi? iCloud yedekleme

iPhone rehber yedekleme işlemi, iPhone telefonunu değiştirecek kişiler tarafından sıklıkla merak ediliyor. Cihazınıza kaydettiğiniz telefon numaraların silinmemesi veya kaybolmaması için yedeklemelisiniz. İşte yedekleme yolları...

iPhone’da rehber yedekleme işlemi nasıl yapılır? Numaralar SIM'e aktarılabilir mi? iCloud yedekleme

iPhone’da rehber yedekleme işlemi nasıl yapılır? Cihaz değişikliği yapan iPhone kullanıcıları için telefonlarında kayıtlı olan numaraların silinmemesi önemlidir. Numaraları tekrar alıp kaydetme işlemi uzun süren bir işlemdir. Bu yüzden pek çok kullanıcı cihazlarında yer alan telefon rehberlerini yedeklenmelidir. Apple telefon kullanıcıları cihazlarına kaydettikleri telefon numaraların silinmemesi veya kaybolmaması için yedekleyerek kayıt altına almak ister. Rehber yedekleme işlemi için kullanıcılar farklı yöntemleri tercih eder.

Telefonlarında kayıtlı olan numaraları rehberlerine aktararak cihaz değiştirme durumlarında numaraları kolayca taşıyabilir. Ayrıca Apple kullanıcıları telefon numaralarını iCloud hesaplarına aktararak yedekleme işlemini gerçekleştirebilir. Telefon değişikliği sırasında rehbere kayıtlı olan numaraların silinmeden taşınmaşınabilmesi için kayıtlı olan numaraları SIM’e aktarabilirsiniz. Kullanıcılar cihaz değişikliği yapacakları zaman telefonlarında kayıtlı olan numaraları nasıl yedekleme yapabilecekleri konusunda tereddütler yaşar.

Rehber yedekleme işlemi için iPhone kullanıcıları sim karta yedekleme işlemi ile numaraları kolayca taşıyabilir. Ayrıca cihazlarında meydana gelebilecek bozulma ihtimallerine karşı da numaraların silinmemesi için yedeklenmiş olması önemlidir. Kullanıcılar cihazlarına kayıtlı olan rehberleri SIM kartlarına yedekleme işlemi için çeşitli basamakları uygulamalıdır.

iPhone Telelefonlarda Numaralar SIM’e Aktarılabilir Mi?

iPhone kullanıcıları için telefona kayıtlı olan numaraların SIM kartına aktarabilmek için uygulama kullanması gerekir. My Contacts Backup uygulaması ile SIM kartına yedekleme işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

My Contacts Backup uygulaması ile telefon hafızasında yer alan numaraları sim kartına taşıyabilirsiniz. Uygulamaya giriş yaptıktan sonra gelen ekranda ‘McBackup Kişilerinize Erişmek İstiyor.’ yazısına onay vermeniz gerekir. Onay verdikten sonra yedekle yazısına tıklayarak yedekleme işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Yedekleme işleminden sonra yedekleme dosyasını mail adresinize gönderebilirsiniz. Bu uygulama sayesinde telefonunuzda kayıtlı olan numaraları kolay bir şekilde yedekleyebilirsiniz.

iPhone cihazlarda SIM kartına yedekleme işlemi yapabilmek için kullanıcıların uygulamalar kullanması gereklidir. Farklı uygulamalar olmadan direkt rehberdeki numaraları SIM kartına yedekleme işlemi yapmanız zordur. Ama SIM kartta yer alan numaraları uygulama kullanmadan kolaylıkla telefonunuza taşıyarak, kaydedebilirsiniz.

Ayrıca telefonunuzda kayıtlı olan birkaç numarayı SIM kartınıza taşımak için mail adresinize ihtiyacınız vardır.

SIM kartınıza taşımak istediğiniz numarayı kendinize mail atarak .vcf formatında gönderin. Daha sonra .vcf dosyasını açarak numarayı SIM kartınıza kaydedebilirsiniz. iPhone cihazdan Android cihaza geçiş sırasında da numara taşımak için bu işlemi kullanabilirsiniz.

iPhone Rehberi iCloud’a Yedeklenir Mi?

icloud

iPhone cihaz kullanıcıları rehberlerini SIM kartlarına ya da iCloud hesaplarına yedekleyerek kolaylıkla yedekleyebilir. iCloud uygulaması sayesinde IOS kullanıcıları pek çok veriyi kolayca saklayarak kaybolmasını engeller.

  • Kullanıcılar iCloud hesaplarına giriş yaparak rehber yedekleme işlemini gerçekleştirebilir.

  • iCloud hesabına giriş yaparken kullanıcılar Apple kimliklerini ve iCloud şifrelerini girmelidir.

  • Daha sonra kullandıkları cihazdan ayarlar menüsüne girerek iCloud yazısına dokunarak, kişilerin yedekleme işlemine izin vermeleri gerekir.

  • Bu işlemden sonra rehberde kayıtlı olan numaralar iCloud uygulamasına kaydedilmeye başlayacaktır.

Apple kullanıcılarını bu sayede telefon rehberlerini iCloud hesapları ile koruma altına alabilir. Ayrıca kullanıcılar cihaz değiştirdiklerinde de telefona kayıtlı olan numaralara iCloud hesaplarında veya SIM kartlarına taşıyarak ulaşabilir. Yedekleme işlemi yaptıktan sonra kullanıcılar farklı cihazlardan iCloud hesaplarına giriş yaparak telefon rehberlerine uygulamadan ulaşabilir.

Ayrıca bilgisayar veya tabletlerden de iCloud uygulamasına giriş yaparak da telefon rehberlerine erişebilirler. iPhone kullanıcıları cihazlarında kayıtlı rehberleri SIM kartına taşıyarak veya iCloud uygulaması ile yedekleme ve depolama işlemi gerçekleştirebilir. Yeni cihazlarında iCloud uygulaması ile telefon rehberlerine ulaşabilir. Veya SIM kartına yedekleme işlemi yapan ios kullanıcıları uygulama ile telefon rehberlerine ulaşabilir.

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir: