GAİN, bulut sağlayıcısı olarak Amazon Web Services'i kullanacak

GAİN, müşteri deneyimini iyileştirmek ve global büyüme için bulut sağlayıcısı olarak Amazon Web Services'i (AWS) tercih etti.

GAİN, bulut sağlayıcısı olarak Amazon Web Services'i kullanacak

Türk OTT (İnternet üzerinden TV) platformu GAİN, bulut sağlayıcısı olarak Amazon Web Services'i (AWS) tercih ettiğini duyurdu. GAİN, müşterilerinin mevcut ve gelecekteki teknolojik ihtiyaçlarını karşılayabilmek için operasyonlarını AWS Bulut’a taşıyacak. GAİN’in yararlanacağı AWS servisleri arasında, son kullanıcılara daha hızlı ve daha çabuk yanıt veren uygulamalar sunmak için gecikme sürelerinde yüzde 30’a kadar iyileştirme sağlayan İstanbul’daki Amazon Cloudfront Edge Location da yer alıyor.

Kısa bir süre önce dördüncü yılına giren ve yaklaşık 3 milyon kayıtlı kullanıcısı bulunan GAİN, Türkiye'de medya ve eğlence sektöründe yerel pazar lideri olmayı ve 2025 yılında çoklu dil desteği ile küresel olarak genişlemeyi hedefliyor. AWS, tüm bulut sağlayıcıları arasında en büyük küresel altyapıya sahip ve AWS CloudFront Edge Location, veri, video ve uygulamaların Türkiye dahil olmak üzere dünyanın dört bir yanındaki kullanıcılara ulaştırılmasını hızlandıran bir içerik teslim ağı olan Amazon CloudFront'un sağladığı tüm avantajları beraberinde getiriyor.

GAİN, içeriğini Türkiye Edge Location’daki önbelleğe alarak, AWS'in 51 ülkedeki 100'den fazla şehirde bulunan 600 CloudFront varlık noktası ve 13 bölgesel uç önbelleği aracılığıyla en yüksek kalitede ağ performansını sunacak.

AWS Elemental MediaPackage Nedir?

GAİN, AWS Elemental MediaPackage ile video içeriğini hazırlayacak, koruyacak ve tek bir video girdisini alıp birden çok akış biçiminde paketleyerek çok çeşitli bağlı cihazlara dağıtacak. Amazon Rekognition da GAİN’e görüntü ve videolardan bilgi ve içgörü elde etmek için bilgisayarlı görü özellikleri sunacak. Amazon Bedrock ile ise içerik özetleme, deşifre yoluyla konuşma analizi ve içeriklerin tür, duygu ve Amerikan Sinema Filmleri Derneği puanları gibi kriterlere göre sınıflandırılması gibi üretken yapay zeka tabanlı analizler yapılacak.