#### Excel hatası nedir, neden olur? İşte çözüm yolları

#### excel hatası sıklıkla kullanıcıların karşısına çıkan sorunlardan biri. Peki #### excel hatası neden olur? Aşağıdaki yöntemi kullanarak Microsoft 365 ya da MAC'te bu sorunu ortadan kaldırabilirsiniz. İşte detaylar...

#### Excel hatası nedir, neden olur? İşte çözüm yolları

Bir tablolama programı olan Excel uzun yıllardır hayatımızda. Microsoft Excel, kullanıcıların bir elektronik tablodaki verileri biçimlendirmesine, düzenlemesine ve hesaplamasına olanak tanır. İş yaşamında da oldukça sık kullanılıyor. Bu makalede sık sık karşılaşılabilen #### excel hatası nedir, neden olur? sorusunun yanıtına bakıyoruz. Hizalama sorunları nedeniyle oluşan bu hatayı ortadan kaldırmak ise oldukça kolay.

#### Excel Hatası Nedir?

Bir dizi hashtag ile dolu bir hücre, Microsoft tarafından bir hata değeri olarak adlandırılmaz. Biçimlendirilmiş bir hücreye girilen verilerin uzunluğundan kaynaklanır.

Yani Excel eğer hücre içeriklerinin tamamını yeterince gösteremeyecek kadar dar bir alanda kullanılıyorsa hücrelerde ##### ifadesini gösterebilir. Öte yandan saat ve tarih gibi negatif değerleri döndüren formüller de ##### ifadesini gösterebilir.

##### satırı çeşitli durumlarda oluşur. Örneğin: Girilen değer, tarihler veya saatler için biçimlendirilmiş bir hücre için geçerli hücre genişliğinden daha geniştir . Sayılar için biçimlendirilmiş hücreye girilen bir formül, hücreden daha geniş bir sonuç verir. Sayılar tarihler, saatler veya hesaplama için biçimlendirilmiş bir hücreye 253 karakteri aşan bir sayı veya metin verisi girilir.

#### Excel Hatasının Nedeni Tarih ya da Saat Değerleri İse...

Hücre negatif tarih veya saat değeri gösterdiğinden Excel ##### hatasını gösterdiği zaman şunları yaptığınızdan emin olun:

  • 1900 tarih sistemini kullanırken tarih ve saatlerin pozitif değerler olduğunu doğrulayın.

  • Negatif tarih veya saat değeri sonuçlarını önlemek için tarihleri çıkarmak veya Saat toplama veya çıkarma işlemi yapmak için formül kullanın.

  • Tarih veya saat olarak biçimlendirilen negatif formül sonuçlarını farklı bir sayı biçimine dönüştürün.

#### Excel Hatası Çözümü

1. yöntem - Bir sütunu hücre içeriklerini tam olarak gösterecek şekilde genişletmek için sütun başlığının sağ kenarını çift tıklatın veya istediğiniz genişliği elde edene dek sütun başlığını sürükleyin.

excel hatası

2. yöntem - Öte yandan hücre içeriklerini küçültmek için, Giriş bölümünden "Hücreleri Biçimlendir" ayarlarına girerek "Uyacak şekilde daralt" kutusunu da işaretleyebilirsiniz.

excel hatası

3. yöntem - Sayılarda çok fazla ondalık basamak varsa, Giriş > Ondalık Azalt'ı tıklatın.

excel

4. yöntem - Tarihler çok uzunsa, Giriş > Sayı Biçimi yanındaki oku tıklatın ve Kısa Tarih'i seçin.

excel

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir: