Emekli olursam ne kadar maaş alırım? SGK'dan yeni hizmet

SGK'nın yeni hizmeti ‘emekli maaş hesaplama robotu’ ile bugün emekli olursam ne kadar maaş alırım? sorusunun yanıtını öğrenebilirsiniz. İşte SGK emekli maaşı hesaplama aracı nasıl kullanılır sorusunun yanıtı...

Emekli olursam ne kadar maaş alırım? SGK'dan yeni hizmet

Bugün emekli olursam ne kadar maaş alırım? sorusu çalışanların muhtemelen en çok merak ettiği sorular arasında. NTV'nin haberine göre bu konuda SGK'nın yeni bir dijital hesaplama aracı var ‘emekli maaş hesaplama robotu’ ile bu sorunun yanıtını öğrenebilirsiniz. Habere göre SGK sitesinde yer verdiği maaş ve emeklilik zamanı bilgileriyle birlikte, kesinlik içermeden emekli olduğunuzda alacağınız maaşı belirtiyor. Uygulama oldukça dikkat çekmiş durumda çünkü emekli olursam ne kadar maaş alırım?' sorusu, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) yasasının gündeme gelmesiyle birlikte oldukça gündemde...

İşte NTV'nin haberine göre SGK EYT emekli maaşı hesaplama ve sorgulama ekranı…

SGK Emekli Maaşı Hesaplama Aracı

SGK emekli maaş hesaplama robotu ile EYT (Emeklilikte Yaşa Takılanlar), 4A,4B ve 4C’liler emekli olduklarında ne kadar maaş alacaklarını öğrenebiliyor.

SGK Emekli Maaşı Hesaplama Aracı için bu adrese tıklayın: https://uyg.sgk.gov.tr/AylikHesap/

SGK EYT Emekli Maaşı Hesaplama Nasıl Yapılır?

SGK

Emekli olduktan sonra ne kadar maaş alabileceğinizi öğrenmek için SGK’nın ‘emekli maaş hesaplama robotu’na gerekli bilgileri girmeniz gerekiyor. Emekli maaşı hesaplanırken, çalışma günü ve prim ödemesi dikkate alınıyor.

Bu hizmetten, maaş ve emeklilik zamanı bilgileri girilerek, kesinlik içermeden emekli olduktan sonra alabileceğiniz maaş hesaplanıyor. 4B Bağ-Kur emekli maaşı için ise e-Devlet sisteminden de sorgulanabiliyor.

4A emekli maaşı hesaplama için buraya tıklayın: https://uyg.sgk.gov.tr/AylikHesap/

TC. Kimlik Numarası, SSK Sicil Numarası, Baba adı, Nüfusa kayıtlı olduğu il ve doğum tarihi bilgilerinizi girerek olası emekli maaşınızı öğrenebilirsiniz.

SGK Ne Zaman Emekli Olurum?

Ayrıca SGK’nın “Ne zaman emekli olurum?” sayfasından da emeklilik tarihinizi sorgulatabilirsiniz.

SGK ne zaman emekli olurum sorusunun yanıtı için buraya tıklayın: https://uyg.sgk.gov.tr/nezaman/

SGK

4B Emekli Maaşı Hesaplama


uyg.sgk.gov.tr adresinde 4B emekli maaşı hesaplama sayfasına girilip, TC Kimlik numarası, kurum ve güvenlik kodu yazılınca emeklilik hesaplaması yapılabiliyor.

4/B Emekli maaşı hesaplama için buraya tıklayın: https://uyg.sgk.gov.tr/WS_EMEKTAR_AYLIKGELIRHESAPLAMA4B/AylikHesaplaAction.do?dispatcherMethod=aylikHesaplaSayfa

4C Emekli Maaşı Hesaplama

uyg.sgk.gov.tr/HizmetHesabi4c/ sayfasına girin ve şu bilgileri ekleyin:

  • Doğum tarihi,

  • Cinsiyet,

  • 4A çalışma süresi

  • Başlangıç ve bitiş tarihi.

  • Hizmet türünü seçtikten sonra altta bulunan hesapla butonuna basılıyor ve emeklilik hesaplaması yapılıyor.