ABD'li uzmanlara göre çalışmak için ekonomik durgunluğa dayanıklı 4 sektör

ABD’de olası bir resesyon ihtimaline karşı tartışmalar devam ederken, ABD'li ekonomistler ekonomik durgunluğa dayanıklı 4 sektörü açıkladı. Listede bilgisayar ve bilgi teknolojisi sektörü de yer alıyor. İşte detaylar...

ABD'li uzmanlara göre çalışmak için ekonomik durgunluğa dayanıklı 4 sektör

ABD'de resesyon ihtimalleri tartışılıyor ve uyarılar yapılıyor. Şirketler işe alımları durdurarak ve işten çıkarmalar yaparak en kötü ihtimale hazırlanıyor.

CNBC'nin haberine göre, Jhons Hopkins Üniversitesi'nde ekonomi profesörü olan Laurence Ball, önümüzdeki birkaç ay içinde iş beklentilerinin çok daha kötü olacağını düşünüyor. Haberde “Hiçbir iş tamamen resesyona dayanıklı olmasa da bazı endüstrilerin gerileme dönemlerinde daha kötü olma eğiliminde olduğunu bilmelisiniz” ifadeleri yer alıyor.

ABD'de 2007-2009'da Resesyon Yaşanmıştı

ABD Çalışma İstatistikleri Bürosu verilerine göre, 2007′den 2009′a kadar süren büyük durgunluk sırasında inşaat ve imalat sektörleri istihdamda büyük düşüşler yaşadı.

Harvard Üniversitesi’nde ekonomi profesörü ve ABD Hazinesi eski baş ekonomisti Karen Dynan, bunun nedeninin ekonomik bir gerileme sırasında insanların genellikle isteğe bağlı harcamalarını sınırlamaları ve büyük satın alımları ertelemeleri olduğunu söylüyor.

Durgunluğa En Dayanıklı Sektörler

Ball ve Dynan, ekonomik gerilemeler sırasında güçlü iş güvenliği sunan “durgunluğa en dayanıklı” endüstrilerin ise şunları içerdiğini söylüyor:

  • Sağlık hizmeti

  • Devlet

  • Bilgisayar ve bilgi teknolojisi

  • Eğitim

Laurence Ball, bu sektörler arasındaki ortak noktanın, faiz oranlarındaki değişikliklere karşı daha az duyarlı olmaları ve insanların “ister ekonomi canlansın ister durgunlukta olsun” bu hizmetlere bağımlı olmaları olduğunu açıklıyor.

Ball, okullar Covid-19 pandemisinin ardından personelleri işe almak ve elinde tutmakta zorlanmış olsa da, eğitimin de zor zamanlarda istikrarlı bir sektör olabileceğini ifade ediyor.

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir: