Hazırladığımız VBScript komut dosyası "backupFolder.vbs" ile dosyalarınız otomatik olarak parçalara bölerek hızlıca DVD'lere kaydedebilirsiniz. Aynı zamanda bu ufak program bütün verilerinizin yedeklendiğini doğruluyor. Aracı başlattığınızda "C:\BurningDisc" klasörü oluşturuluyor. Eğer hali hazırda böyle bir klasör varsa, içeriğini size sorduktan sonra boşaltıyor. Daha sonra araç size yedeklenecek verilerinizi söylüyor ve bu verilerin tümünü "C:\BurningDisc" klasörüne kopyalıyor. Dosya boyutu 4,4 GB'a ulaştığında verileri yedeklemenizi belirtiyor. Burada XP'nin veya Vista'nın kendi özelliklerini kullanabilir veya Nero gibi başka bir araçtan da yararlanabilirsiniz. Araç yazma esnasında bekliyor ve işlemi tamamladığınızda ve uyarı kutucuğuna tıkladığınızda, tekrar klasörü boşaltıp yeni verileri kopyalıyor. Bu döngü yedeklenecek veriler bitene kadar devam ediyor. Dosyalar bittiğinde ise sizi son kez uyarıyor ve kendi kendini sonlandırıyor.
Talimat betik (script) içindeki sabit "constTempFolder" ile geçici hedef klasörlerin dizinleri kayıt altında tutuluyor. Disk üzerindeki depolama alanı ise "constMediumSpace" bölümünde belirlenmiş. Bu değeri KB olarak vermeniz gerekiyor. Söz gelimi "4700000000" değeri 4,4 GB'a eşit. Programcılar için betiğin diğer komutlarını da açıklıyoruz. "gobjIE" nesnesi Internet Explorer'ı temsil ediyor ve çıktı ortamı görevi görüyor. Kullanıcıya gerekli bilgiler ise "saySomething()" nesnesi ile veriliyor. "del- Folder()" prosedürü ise teslim edilen klasörün silinmesi işlevini görüyor. Burada "backupFolder. vbs" içindeki "constTempFolder" klasöründe bulunan veriler siliniyor. Ayrıca silme işleminden önce dosyaya ait herhangi bir yazma koruması varsa o da kaldırılıyor. Bu işlem içinse "var Attributes = objFile.Attributes" prosedürü kullanılıyor. "If (varAttributes and 1) <> 0" komutu ile dosyanın herhangi bir yazma koruması olup olmadığı kontrol ediliyor. Eğer varsa "objFile.Attri butes = varAttributes and not 1" komutu ile bunlar sıfırlanıyor.
"copyFiles()" prosedürü ise kaynak klasördeki bütün dosya ve klasörleri geçici klasöre kopyalamaya yarıyor. Bu işlem için yine hedef klasörde aynı dizin yapısını oluşturmak amacıyla "copyFolderStructur()" prosedürü kullanılıyor. Her bir dosyanın gerçekten kopyalanması için ise "copyFile()" komutu kullanılıyor. Ayrıca "co-pyFiles()" komutu "gint Space" değişkeni ile geçici klasörün büyüklüğünü belirliyor. Belirtilen boyuta ulaşıldığında ise "burnDisc()" komutu ile yazma işlemi tetikleniyor ve ardından da geçici dosyalar siliniyor." selectFolder()" prosedürü ise kaynak klasör seçimini belirlemeye yarıyor.