Şanlısınız, çünkü sildiğiniz geri dönüşüm kutusunu eski yerine getirebilirsiniz. Denetim Masasından "Kişiselleştirme"ye tıklayın. Ardından sol taraftaki "Masaüstü simgelerini değiştir"e tıklayıp "Geri Dönüşüm Kutusu"nu aktif hale getirin. "Tamam" tuşuna tıklayarak işleminizi onaylayın. İsterseniz açılır menüde bulunan "Sil" komutunu değiştirebilir, böylece böyle bir sorunla tekrar karşılaşmazsınız.
KOMUTU SİLMEK: "Başlat" menüsünden
"Çalıştır"a tıklayarak "regedit" yazın ve "Enter"a basın. "HKEY_CLASSES_ROOT\CLSID\{645FF0405081101B9F0800AA002-F954E}" yolunu bulduktan sonra "Düzen | Yeni | Anahtar" yolunu takip ederek "Shell" yaratın. Sonra bunu açarak "Delete" anahtarı
yaratın, böylece silme komutunun üzerine yazmış olacağız.
YENİ KOMUT TANIMLAMAK: Eski kullanmadığımız komut yerine işimize yarar bir komut eklemeye ne dersiniz. Örneğin "temporary" klasöründe bulunan geçici dosyaları toplu olarak sildirebiliriz. Aşağıdaki örnek kodu görebilirsiniz.
Cmd.exe /c %SystemDrive% && cd %TEMP%\ && del *.* /f /q Yukarıdaki kodları not defterinde yazarak, dosyayı farklı kaydet yardımıyla "tempdel. bat" olarak kaydedin. Komut satırından dosya çağrıldığında sistem sürücüsünün geçici klasörü açılır ve tüm dosyalar her hangi bir sorgu olmadan silinir.
DOSYAYI KOMUT OLARAK EKLEMEK: Kayıt defterine geri dönüp, komutumuzu içerik menüsüne eklemek için bir alt anahtar olan "delete"in içindeki "Standart"a çift tıklayın. "Geçici klasörü boşalt" gibi uygun bir isim girdikten sonra "Tamam"a tıklayarak "command" anahtarını "Düzen | Yeni | Anahtar" yolundan yaratın. "Standart" anahtarını düzenlemek için üzerine çift tıklayarak açın. Şimdi komut satırına dosya yolunu örnekteki gibi girin: "C:\\Users\\chip\\Documents\\tempdel.bat" Bu arada "\" işaretini özel bir konum belirtirken iki kez koymanız gerektiği aklınızda bulunsun. İşlemleri tamamladıktan sonra kayıt
defterini kapatabilirsiniz.