Bugün konumuz kablosuz kulaklıklar, bir diğer adıyla True Wireless Stereo kulaklıklar. Bu alanda çok fazla model var ve özelliklerine göre oldukça yüksek fiyatlara erişebiliyorlar. Ancak uygun fiyata da güzel seçenekler yok değil ki, bunlardan biri de bugün yakından bakacağımız Xiaomi’nin Redmi Buds 3 modeli oluyor.
Şimdi ilk başta fiyatla başlayalım, hep sona bırakıyorsunuz diye şikayette bulunuyorsunuz; o nedenle bu kez sonda söyleyeceğimizi başta söyleyelim. Redmi Buds 3, şu sıralar 550 TL fiyatla bulunabiliyor. Bu tür kablosuz kulaklık kategorisinde fiyatlar bildiğiniz gibi oldukça yükselebiliyor, tabii ki bu da cihazların sahip olduğu özelliklere göre. Redmi Buds 3, onlara kıyasla oldukça uygun fiyatlı. Peki, bu fiyata neler sunuyor?
Redmi Buds 3 Tasarımı Nasıl?
İlk başta sözü tasarımla açacak olursak Redmi Buds 3’ün fazlasıyla hafif ve sade bir model olduğuyla başlayabiliriz. Minik bir kutusu var; ön yüzünde bir bildirim ışığı, altında eşleştirmek için kullanacağınız tuşu ve altında da şarj edeceğiniz USB-C şarj yuvası bulunuyor.
Redmi Buds 3, silikon başlıksız, açık tasarımlı diyebileceğimiz kulaklık ünitelerinden oluşuyor. Üzerinde dokunmatik kontroller yapabileceğiniz sensörler bulunuyor, fakat bu alan sadece tke bir nokta ile sınırlandırıldığı için bunların çok seri çalıştığını söyleyemeyeceğiz. Israrcı olursanız sesi açıp kısabiliyor, müzikler arasında dolaşabiliyorsunuz. Bu arada kulaklıkları kulaklarınızdan çıkardığınızda müziğin otomatik olarak kesildiğini söyleyelim.
Tasarım yönünden en beğendiğimiz kısım, bu türde açık tasarımlı kulaklıkları memnun edecek seviyede rahat olması, hafif tasarlanmış olması oldu. Kulakta oldukça rahat duruyor ve uzun kullanımlarda rahatsızlık yaratmıyor. Ayrıca toza ve suya karşı IP54 seviyesinde dayanıklılık göstermesi de önemli. Böylece hafif yağmur altında da endişe duymadan kullanabiliyorsunuz.
Redmi Buds 3 Özellikleri Neler?
Özellik bakımından Redmi Buds 3’ün eli çok çok güçlü değil; yani ANC gibi gürültü engelleme özellikleri bulunmuyor. Fakat bağlantı konusunda fazlasıyla stabil davranıyor. Bluetooth 5.2 üzerinden bağlantı kuran kulaklık, Androd işletim sistemli telefonlarla kolayca eşleşebiliyor.
12 mm’lik sürücülere sahip olan Redmi Buds 3’ün ses performansı sınıfına göre gayet iyi. Ancak ses seviyesini dengede tutmanız lazım. Sesi çok açtığınızda müzik türüne göre tizler biraz canınızı sıkabilir. Vokal performansı ise gayet başarılı. Özellikle Podcast dinlemek için ideal bir model olmuş.
ANC gibi özelliği olmadığı için dış sesleri engellemek biraz zor. Zaten açık tasarımlı kulaklıklar bu konuda silikon başlıklı modellere göre dezavantajlılar, bu cihazda da bunu görüyoruz. Telefonla konuşma performansı ise memnun edecek cinsten. Özellikle dış kullanımlarda ses iletişimini iyi şekilde sağlıyor.
Redmi Buds 3 Pil Performansı Nasıl?
Redmi Buds 3’ün pil ömrü ise ideal. Kulaklık tek şarjla 5 saate kadar pil ömrü sunuyor. Kutusu ile birlikte ise bu süreyi 20 saate kadar uzatabiliyorsunuz. Yani kutusu kulaklıkları 4 kere şarj edebiliyor diyebiliriz. Bu tamamen kullanımınıza bağlı olarak değişecek tabii ki ancak biz kullandığımız süre içinde 1 haftada bir şarj etme ihtiyacı hissettik. Eğer kulaklıklar sürekli kulağınızda olacaksa bu süre pek tabii ki kısalacaktır. Fakat temel olarak bu sınıf için gayet ideal bir pil performansı sağladığını söyleyebiliriz.
Sonuç
Sonuç olarak değerlendirirsek, Redmi Buds 3’ün bu fiyatı sınıfı dahilinde gayet eli yüzü düzgün bir model olduğunu söylemek zor değil. Rahat tasarımı en beğendiğimiz kısım olurken, performansıyla da bu fiyat segmentinden bekleneni veriyor. Bu anlamda bütçesini zorlamak istemeyenler için iyi bir seçenek olabilir.