TP-Link M7350 İnceleme

TP-Link, yeni MiFi cihazı ile nerede olursanız olun yüksek sinyal gücüyle her an hızlı bir internet kullanabilmenize olanak tanıyor. İşte tüm detaylarıyla TP-Link M7350 4G LTE Mobil Wifi incelemesi!

CHIP Online Notu 91
  • Kolay kurulum ve kullanım
  • Aynı anda 10 cihaz desteği
  • Yüksek indirme ve yükleme hızı
  • microSD kart desteği
  • Uzun pil ömrü
  • Uygulama desteği
  • microUSB’den şarj

Kabul edelim, internet olmadan artık bir gün bile geçiremiyoruz. Öyle ki günlük yaşamımızın neredeyse her alanında internetin bir parçası var. İletişimden bilgiye, eğlenceden iş dünyasına kadar her şey internet ile şekilleniyor. Ancak buna rağmen halen her istediğimizde sağlıklı bir bağlantıya erişemiyoruz. Telefon operatörlerinin kapsamı alanı ne kadar geniş olursa olsun, yeri geliyor şehir içinde bile bazı yerlerde çok düşük sinyaller alabiliyoruz. Peki yok mu bunun bir çözümü? Elbette var, ancak çözümün baş mimarı operatörler değil TP-Link.

Bu cihaz TP-Link M7350. İlk bakışta dijital ekranlı bir powerbank’i andırsa da aslında bir MiFi cihazı. Daha anlaşılabilir olması için kablosuz taşınabilir bir yönlendirici de diyebiliriz. TP-Link M7350, mobil veri bağlantısını paylaşarak çevrenizdekilere veya kendi cihazlarınıza internet erişimi sağlamaya yarıyor. Özellikle sık sık seyahat edenler, uzaktan çalışanlar, öğrenciler ve internete her yerde bağlı kalmak zorunda olanlar için hayat kurtarıcı bir cihaz. Şimdi, bu noktada “Zaten telefonda kişisel erişim noktası oluşturup mobil internetimizi paylaşabiliyoruz.” diyebilirsiniz. Ancak durum o kadar basit değil.

TP-Link M7350’nin Sunduğu Avantajlar Neler?

TP-Link M7350, akıllı telefonlardan daha güçlü antenlere sahip olduğundan daha istikrarlı ve hızlı bir bağlantı sağlıyor. 4G LTE desteğine sahip cihaz, 150Mbit/s varan indirme, 50Mbit/s'ye kadar da yükleme hızı sunuyor. Tabii bu 4G LTE ağı için geçerli. 3G’de 42 bit/s indirme, 7.2 Mbit/s yükleme hızı sunuyor. Bununla birlikte söylediğimiz gibi, M7350 daha istikrarlı bir bağlantı sağlıyor. Örneğin, bir konferans veya etkinliktesiniz ve çevredeki birçok insan aynı anda kişisel erişim noktası olarak telefonlarını kullanıyor. Bu durumda, etraftaki cihazlar aynı WiFi frekansını paylaştığından sinyal zayıflıyor. İşte böyle bir durumda M7350 daha güçlü antenlere sahip olduğundan ve daha az kullanıcı tarafından paylaşıldığından çok daha hızlı bir bağlantı sağlıyor.

Daha da güzel olanı, M7350 aynı anda 10 cihaza kadar bağlantı desteği sunuyor. Bildiğiniz gibi akıllı telefonunuzun kişisel erişim noktası sınırlı sayıda cihazın bağlanmasına izin veriyor. M7350 ise bu sınırlamayı belirli bir ölçüde kaldırıyor. Eğer aranızda sık sık seyahat edenler varsa bizi daha iyi anlayacaktır. Genellikle otellerde veya pansiyonlardaki Wi-Fi bağlantıları çok zayıf olduğundan mobil internet kullanmak kaçınılmaz oluyor. Ancak telefondan erişim noktası açıp dizüstü bilgisayarınız, tabletiniz ve diğer cihazlarınızı bağladığınızda oteldeki Wi-Fi’dan hallice bir hızınız olmuş oluyor. İşte M7350 bu noktada hayat kurtarabiliyor.

Tüm bunların ötesinde çok daha önemli bir konu daha var; o da pil sorunu. Eğer gün boyunca telefonunuzu kişisel erişim noktası olarak kullanmaya kalkarsanız, şarjınız muhtemelen birkaç saat içinde tamamen bitmiş olacak. Ayrıca telefonunuz ister 5000 mAh ister 10000 mAh olsun fark etmiyor, kişisel erişim noktası oldukça enerji tüketen bir özellik. Ancak M7350, sadece 2000 mAh’lik bataryasıyla 8 saate kadar kesintisiz bağlantı sunuyor. Tabii cihazı USB kablosuyla powerbank’e veya dizüstü bilgisayara bağlayıp bu süreyi istediğiniz kadar uzatabilme imkanınız da var. Bu arada cihazın hoşumuza gitmeyen tek yanının şarj için microUSB kablo kullanması olduğunu belirtelim. Böyle güncel bir cihazda en azından USB-C görmek hepimizi daha mutlu ederdi.

TP-Link M7350’nin Kurulum Aşamaları

Evet, galiba M7350’in sağladığı avantajları açıkça anlatabildik. Buraya kadar her şey kulağa oldukça güzel geliyor. Peki kullanım noktasında da her şey bu kadar kadar güzel mi? Öncelikle M7350’i kullanmaya başlamak için arkasındaki kapağı söküp hattınızı takmanız gerekiyor. Eğer SIM kartınızın boyutu uyumlu değilse endişelenmeyin, TP’Link kutuya Nano SIM ve Micro SIM’i standart SIM’e çeviren bir adaptör koymayı ihmal etmemiş. Buraya hemen ufak bir not ekleyelim, SIM kart girişinin yanında gördüğünüz alan microSD kart yuvası. Dilerseniz buraya 32 GB’a kadar bir microSD kart takabiliyorsunuz, ancak isteğe bağlı olduğundan kutudan çıkmıyor.

Kuruluma dönersek, SIM’i taktıktan sonra yine kutudan çıkan bataryayı yerine yerleştiriyoruz ve güç tuşuna 5 saniye basılı tutarak cihazı açıyoruz. Ardından menüdeki “Device Info” bölümünden SSID adını ve parolasını öğrenip istediğimiz cihazdan bağlantı kurabiliyoruz. Bu noktadan sonra cihazı yönetmek için 2 seçeneğiniz var. Bunlardan ilki Google Play veya App Store’da bulunan tpMiFi uygulaması yüklemek. Diğeri ise web tarayıcısından tplinkmifi.net veya 192.168.0.1 adresinden oturum açmak. Her ikisinde de aynı ayarlar mevcut olduğundan seçim sizin tercihinize kalmış.

TP-Link M7350 Arayüz ve Uygulama

Uygulama olmadan cihaz üzerinden güç tasarrufunu açabiliyor, WPS’i etkinleştirebiliyor, ağ modunu değiştirebiliyor veya Data Roaming özelliğini kullanabiliyorsunuz. Ayrıca kontrol etmesi gayet kolay. Tüm kontroller cihazın üst kısmında yer alan menü tuşu ve ekranın altındaki güç tuşundan gerçekleştiriliyor. Burada size yabancı gelebilecek tek şey sanırım Data Roaming. Basitçe anlatmak gerekirse, diyelim ki normalde kullandığınız telefon operatörünüzün kapsama alanı dışına çıktınız, yani başka bir ülkedesiniz veya bir başka operatörün alanına girdiniz. İşte tam burada devreye data roaming giriyor. Böyle bir durumda data roaming telefonunuzu başka bir operatörün ağına bağlayarak internet erişimi sağlıyor. Elbette bu faturanıza ek ücretler getireceğinden öncesinde operatörünüzle iletişime geçerek, roaming ücretleri hakkında bilgi almanızda fayda var.

Uygulama veya web sitesinde ise bazı ek özellikler bulunuyor. Örneğin uygulama üzerinden telefonunuza gelen mesajları okuyabiliyor, cihaza bağlı kullanıcılara kullanım sınırı getirebiliyor, internet ayarlarını yapılandırabiliyor veya aylık kullanım istatistiklerini görebiliyorsunuz. Ayrıca gelen güncellemeler de buradan yükleniyor.

M7350’nin ana ekranında bağlantı modu, sinyal gücü, pil düzeyi, bağlı kullanıcı sayısı ve kullanılan veri miktarı gibi ihtiyaç duyulabilecek her şey mevcut. Ekran demişken, cihazda 1.44 inçlik bir ekran bulunduğunu belirtelim. Panel TFT olsa da böyle bir cihaz için fazlasıyla yeterli. Zira ekrandaki her şey rahatça okunabiliyor.

Sonuç

Evet, genel olarak baktığımızda TP-Link M7350; basit kurulumu ve kullanımı, yüksek hızı, pil ömrü ve daha birçok özelliğiyle gerçekten kullanışlı bir cihaz olmuş. Fiyatı güncel olarak 2.099 TL. Bize kalırsa sunduğu avantajlara göre fiyatını sonuna kadar hak ediyor. Eğer gittiğiniz her yerde kesintisiz ve hızlı bir internet ihtiyacınız varsa TP-Link M7350 tam da aradığınız cihaz.

Sponsorlu İçerik

Teknik Özellikler
Ürün Modeli TP-Link M7350
Ürün Markası TP-Link
CHIP Online Notu
91
Arabirim Mikro USB, SIM kart yuvası, Mikro SD kart yuvası
Buton Güç Düğmesi, Menü Düğmesi
Pil Kapasitesi 2000mAh
Ekran 1.44 inç TFT
Ağ Türü 4G, 3G, 2G
Veri Hızları 150Mbps (İndirme), 50Mbps (Yükleme)
Kablosuz Standartlar IEEE 802.11b, IEEE 802.11g, IEEE 802.11n
Frekans 2.4GHz
İletim Gücü 2.4G <20dbm
Uyumluluk Windows 10/8/7/vista/XP, Mac OS, Android, iOS, Windows Phone
Boyutlar 106 × 66 × 16 mm