Sharkoon, bir süre önce TG5 model kasasının daha kompakt boyutlu olan modeli TG4'ü duyurmuştu ve bir süredir de bu kasa bizlerle. Özellikle kasaya çok fazla bütçe ayıramayan kullanıcılar için uygun bir model olduğunu söyleyebileceğimiz Sharkoon TG4, ATX boyutta bir kasa oluyor. Ancak pek çok büyük kardeşi kadar büyük olmayan, nispeten daha küçük sistemleri tercih edenler için tasarlanan model, RGB tasarımını da benimsiyor. Şimdi gelin hep beraber Sharkoon TG4'e daha detaylı bakalım.
Kasa tasarımı olarak Sharkoon'un diğer modeli TG5'e benzeyen TG4, midi tower ölçülerinde bir kasa. Temperli cam malzemeye sahip yan panel bulunduran kasa, yine cam malzemeli ön panelin arkasında da 3 adet RGB LED fan taşıyor. Yine arka tarafta da 120 mm'lik fan bulundurduğunu söyleyelim.
Kasanın diğer tarafında metal bir yan kapak mevcut. Bu kapak dışa doğru çıkıntıya sahip. Bu çıkıntı, kasanın arkasında kablo dolaşımı için yeterli alan bırakıyor.
PSU için özel bir bölüm bulundurmayan Sharkoon TG4, ayrıca su soğutması için herhangi bir radyotör montaj alanına da yer vermiyor. Bu nedenle bu kasada daha çok hava soğutmalı fanları tercih edeceksiniz. Ancak onda da kasanın 160 mm'ye kadar fanları desteklediğini bilmenizde yarar var. Zira bizim elimizdeki sistemde yer alan FSP Windale 6, 165 mm olmasından ötürü kasanın cam kapağının kapanmasını engelliyor. Dediğimiz gibi 160 mm'ye kadar herhangi bir sorununuz olmayacak. Temperli cam kapak kolayca kapanacaktır.
Montajı nispeten kolay olan kasanın içinin temiz görünmesi için kablolama için biraz zaman ayırmanız gerekecek. Ancak bu zamanı ona tanıdıktan sonra derli toplu bir görünüş elde edebiliyorsunuz.
Toplamda 6 adet genişleme yuvası sunan Sharkoon TG4'ün alt kısmındaki bölmede 2 adet 3.5" sürücü için yer bulurken iç plaka kısmına da 3 adet 2.5" SSD montajı yapabiliyorsunuz. Özellikle bizim gibi RGB ışıklandırmalı bir SSD'niz varsa, temperli cam yüzeyden güzel bir görünüş elde edebileceksiniz. Sadece SSD değil pek tabii, RAM'lerden anakarta kadar RGB destekli olan üniteleriniz, kasanın halihazırdaki RGB fanlarıyla özellikle geceleri gayet hoş bir görüntü sergileyecek.
Bu arada RGB demişken, metal yan panelin altında adreslenebilir RGB kontrol ünitesi bulunduğunu da söyleyelim. Eğer anakart bağlantısı yoksa, ışık efektini 14 farklı şekilde kasa üzerindeki reset düğmesini kullanarak değiştirebiliyorsunuz. Bu arada kasanın üst yüzeyinde 2 adet USB 3.0 ve ses girişlerinin bulunduğunu da söyleyelim.
Ön panelin her iki tarafında çıkartılabilir toz filtresi bulunduran Sharkoon TG4, ısı yönetimi konusunda ise serin çalışan modellerden biri. Ancak fanların montajını yaparken vidaları iyi sıkıştırmanız, yüksek devirde çalışırken fan sesini minimize etmeniz açısından önemli. Aksi halde fan sesini rahatsız edici bulabilirsiniz.
Özetle
Sharkoon TG4 RGB modeli, orta seviye sistem kuracaklar için uygun bir kasa olacaktır kanaatindeyiz. RGB ışıklandırmalı fanları ve temperli cam tasarımıyla güzel görünen kasa, 380 TL'lik fiyat etiketiyle rakipleri arasında kendine iyi bir yer buluyor. Tabii ki eğer su soğutmalı bir yapıyı gözetiyorsanız ve PSU tüneli istiyorsanız, üzerine biraz daha para koyarak TG5 modelini tercih etmeniz daha mantıklı olabilir.
Kimler Almalı
Nispeten kompakt bir kasayı tercih edenler, RGB ışıklandırmaya hayır diyemeyenler ve orta sınıf bir sistem toplayacaklar için Sharkoon TG4 RGB iyi bir seçenek olabilir.
Alternatifleri
Sharkoon TG4 RGB'ye alternatif olarak Sharkoon TG5 RGB veya daha önce incelediğimiz CoolerMaster MasterBox MB511 kasayı da değerlendirebilirsiniz.