Redmi Note 12 & Redmi Note 12 Pro İnceleme

Bu fiyata ve sahip olduğu özelliklere göre alınabilecek en iyi telefonlardan Redmi Note 12 Pro ve Redmi Note 12 ile sokağa çıktık ve kamera performanslarını deneyimledik. İşte Redmi Note 12 ve Redmi Note 12 Pro hakkında bilmeniz gerekenler.

CHIP Online Notu 90
  • Şık tasarım
  • Etkileyici 120Hz AMOLED ekran
  • Kamera yetenekleri
  • İdeal performans
  • Uzun pil ömrü ve hızlı şarj
  • Hoparlörler

Evet, merakla beklenen Redmi Note 12 ve Redmi Note 12 Pro modelleri geldi. Her 2 telefon da kamerasıyla iddialı olunca biz de soluğu sokakta aldık ve bugün İstiklal Caddesi’nde bu 2 telefonla biraz turlayacağız, güzel kareler yakalamaya çalışacağız. Ancak pek tabii ki bu sürede sizlere telefonlarla ilgili bilgileri de vereceğiz. Hem Redmi Note 12 hem Redmi Note 12 Pro, ülkemizde merakla bekleniyordu. Bu telefonları çekici kılan önemli noktaları; şık olmaları, geniş özellikler sunmaları ve son dönemde akıllı telefonların el yakan fiyatlarına kıyasla daha uygun fiyatlı ve alınabilir modeller olmaları. Üzerine bir de kamera yetenekleri oldukça geniş olunca ortaya şahane bir tablo çıkıyor. O halde biz turlamaya başlayalım, bir yandan da size telefonlarla ilgili bilgileri aktaralım.

Redmi Note 12 ve Redmi Note 12 Pro, orta - üst segmente yerleşen akıllı telefonlar. Ancak tasarımları ve özellikle ekran ve kamera deneyimleriyle amiral gemisi akıllı telefonlara oldukça yakın bir profil çiziyorlar.

Her 2 telefonun da tasarımı oldukça şık. Keskin kenarları ve cam malzemeye sahip arka yüzeyleriyle gayet güzel görünüyor ve elde tuttuğunuzda iyi bir his sağlıyorlar. Ekranlara baktığımızda da benzer etkiyi buluyoruz. Her 2 telefonun da ekran büyüklüğü 6.67 inç olurken, panel olarak AMOLED kullanılmış olması sevindirici. Böylece net görsellik sağlıyor, yüksek renk doygunluğu içeriyor ve parlak görüntü üretiyorlar. Redmi Note 12, tepe noktada 1200 nit parlaklığa erişebiliyor, Redmi Note 12 Pro da Dolby Vision desteğiyle multimedya görüntülemek için üst gömlek bir ekran deneyimi sağlıyor. Bu yöndeki teknik özellik ve değerler bir yana, ekranlara şöyle bir baktığınızda zaten çok da söze gerek kalmıyor aslında. Ancak ekran çözünürlüklerinin 2400x1080 piksel olduğunu ve ekran tazeleme hızlarının 120Hz olduğunu söylemekte fayda var. Böylece hem yüksek çözünürlük hem akıcı bir ekran görüntüleme deneyimi yakalabiliyorlar.

Bu arada Redmi Note 12 Pro, ekranda Dolby Vision desteğiyle multimedya deneyimini kuvvetlendirmeyi amaçlarken, ses performansını da yanına koyuyor; Dolby Vision ve Dolby Atmos destekleyen ilk Redmi Note serisi akıllı telefon oluyor. Redmi Note 12 Pro’da Dolby Atmos destekli stereo hoparlör mevcut ve bu çift hoparlör gerçekten güzel ses performansı sunuyor. Bu sayede hem güzel görüntü hem iyi ses ile telefonda multimedya içeriklerinden fazlasıyla istifade edebiliyorsunuz. YouTube, Netflix, Disney, Amazon Prime ve diğer servislerden dizi film izlemek keyifli hale geliyor.

Gelelim telefonların bizi buraya getiren kameralarına. Redmi Note 12 ve Redmi Note 12 Pro, segmentine göre güçlü kamera kurulumlarına ve özelliklerine sahip, ancak elbette aradaki fiyat farklarına bağlı olarak bazı noktalarda ayrışıyorlar. Önce Redmi Note 12 Pro’dan bahsederek başlamak istiyoruz, zira bu telefonda Xiaomi Procut özelliği bulunuyor.

Redmi Note 12 Pro, 108 MP ana kameraya sahip. Çözünürlük bu denli yüksek olunca, bu kamerayla çekilen fotoğrafların farklı noktalarına odaklanabiliyoruz. Ancak bunu manuel olarak yapmaya gerek yok. Burada Xiaomi’nin Procut özelliği devreye giriyor.

108 MP modunda çektiğimiz fotoğraflar, Redmi Note 12 Pro’nun yapay zeka yardımıyla birden fazla kadraja otomatik olarak ayrılabiliyor. Böylece tek bir kare fotoğraf çekerek, aynı kareden farklı kadrajlar elde edebiliyoruz. Çekilen fotoğrafı 4:3, 16:9: 1:1, 3:4 şeklinde farklı kadrajlara bölen ve farklı noktalara odaklanabilen Procut özelliği nasıl çalışıyor derseniz, onu da gösterelim.

Önce 108 MP modunu açıp şöyle bir fotoğraf çekiyoruz. Akabinde galeriden çektiğimiz fotoğrafı açıyor ve şu düğmeye bastığımızda Procut çalışıyor ve bize çektiğimiz bu fotoğraftan otomatik olarak yeniden kadrajlanan fotoğrafları yaratıyor. Bu, özellikle içerik üretenlerin ve telefonuyla farklı fotoğraflar çekmeyi sevenlerin oldukça kullanışlı bulacağı bir uygulama olmuş.

İçerik üreticiler demişken, bu taraftaki ilhamı Film Kamerası’yla desteklediğini de söyleyelim. Redmi Note 12 Pro, 4K çözünürlükte videolar kaydedebiliyor ve çeşitli film filtrelerini kullanıma sunuyor. Video modundayken film moduna geçtiğinizde burada pek çok farklı film filtresini bir arada buluyorsunuz. Bunları kullanarak örneğin karanlık alanları daha soğuk ve ışıkları daha sıcak hale getirebilir, yüksek kontrast ve düşük doygunluk ekleyerek sahnelere sinematik bir hava katabilirsiniz. Burada çok sayıda seçenek var, gerisi sizin yeteneğinize kalıyor.

Bu arada kamera OIS’e de sahip. Böylece titreşimsiz videolar yakalayabiliyorsunuz. Ancak elbette OIS’ten Full HD videolarda yararlanabildiğinizi de söyleyelim.

Genel olarak Redmi Note 12 Pro’nun kameralarına baktığımızda, burada 4’lü kamera kurulumunun yer aldığını görüyoruz. Ana kameramız az önce de dediğimiz gibi 108 MP çözünürlüğünde. Bu lens f/1.9 diyafram açıklığına sahip ve 9’u 1 arada piksel gruplama tekniği ile çift doğal ISO’yla birlikte 1/1.52 inçlik Samsung HM2 sensörü kullanıyor. Bu sayede gündüz çekim senaryoları bir yana, loş ışıkta da net ayrıntılara sahip kareler yakalayabiliyor. Bunun için telefonda Gece modu kullanılıyor.

Redmi Note 12 Pro, gerçekten güzel fotoğraflar çekebiliyor. Ana kamerası ayrı, ultra geniş açılı kamerası, makro kamerası ve derinlik kamerasıyla bir bütün olarak ele aldığımızda ortaya güzel sonuçların çıktığını görüyoruz. Sizler de ekranda şu an bugün çektiğimiz fotoğrafların sadece küçük bir kısmını görüyorsunuz.

Arada birtakım farlılıklar olduğunu söyledik, fakat Redmi Note 12’nin de kamera performansı gayet iyi seviyede. Evet, bu telefonda Procut özelliği yok, ancak 50 MP ana kameranın başını çektiği 3’lü arka kamera kurulumu ortaya iyi sonuçlar çıkartıyor. Ana kameranın yanı sıra, bir dizi kullanışlı özellik ve filtrenin eklendiği ultra geniş açılı kamera ve makro kamera eşliğinde güzel seneryolar elde edebiliyor ve yine Gece modunu kullanarak düşük ışıkta da iyi fotoğraflar çekebiliyorsunuz. Bu arada her 2 telefonun da Portre modunu ayrı sevdiğimizi söyleyelim. Bu noktada üzerine büyük iş düşen alan derinliğine ayrılan lensler iyi çalışıyor ve arka plan bulanıklığını iyi ayarlayarak alan derinliği geniş fotoğraflar üretebiliyorlar.

Evet, peki telefonların pil ömrü ne kadar, tüm gün dışarıda olduğunuzda pil ömrü günü çıkartıyor mu? 5000 mAh batarya kapasitesi kolay kolay bitecek gibi değil. Hem Redmi Note 12 hem Redmi Note 12 Pro, 5000 mAh kapasitesinde bataryaya sahip. Böylece gün içinde şarj etmeden daha uzun süre dayanabiliyor ve günü çıkartabiliyor. Ayrıca pil yönetimini isteğinize göre şekillendirebiliyorlar. Redmi Note 12’de pil tasarrufu ve ultra pil tasarrufu modları bulunurken, Redmi Note 12 Pro’da pil yönetimi daha geniş. İsterseniz tasarruf modlarını seçebiliyor, isterseniz dengeli ya da performans moduna alabiliyorsunuz.

Telefonlar hem batarya kapasitelerinin geniş olması hem güç yönetimi iyi olan işlemciler kullanmalarıyla uzun pil ömrü sunuyorlar. Redmi Note 12 Pro, Snapdragon 732G işlemciden güç sağlıyor, Redmi Note 12 ise Snapdragon 685’ten. Her 2’si de orta - üst segment çizgisi için iyi performans üretiyorlar. Bu noktada şunu söylemek lazım, Redmi Note 12 Pro’nun 5G’li modeli de var ve bu telefon Dimensity 1080 işlemciyi kullanıyor. Performans açısından ülkemizde satışa çıkan bu telefonda da onu görmeyi isterdik, ancak bu noktada Xiaomi hem telefonun fiyatını yükseltmemek hem de ülkemizde halihazırda 5G desteği olmadığından bu telefonda Snapdragon 732G işlemciyi tercih etmiş. Çok da mantıksız bir seçim değil. Zira Redmi Note 12 Pro, 8 GB RAM, 256 GB depolama alanı ve az sonra değineceğimiz fiyatıyla gayet ideal bir seçenek oluyor. Redmi Note 12 ise 6 GB RAM ve 128 GB depolama alanına sahip. Bu arada her 2 telefonun da depolama kapasitesini microSD kart yoluyla 1 TB’a kadar artırabildiğinizi de söyleyelim.

Ve gelelim telefonların en dikkat çeken diğer yanlarına. Telefonların pil ömrü uzun, ancak buna karşın şarj olma süreleri hayli kısa. Redmi Note 12 Pro, 67W’lık şarj adaptörüyle geliyor ve böylece 15 dakika içinde yüzde 50 kapasitesinde şarj olabiliyor. Bu süre Redmi Note 12’de 22 dakika civarında. Böylece piliniz bitse de hızlıca geri kazanabiliyorsunuz.

Sonuç

Evet, sonuç olarak değerlendirdiğimizde Redmi Note 12 de Redmi Note 12 Pro da güzel özelliklere sahip telefonlar olmuş. Elbette Pro modeli daha iyi, ancak temel noktalarda birbirlerine oldukça yakın profil çiziyorlar. Bu nedenle kesesine göre ikisinden birini seçecek olanlar memnun kalacaklardır. Fiyatlara geldiğimizde Redmi Note 12’nin 7729 TL, Redmi Note 12 Pro’nun ise 9779 TL fiyatlarla şu an piyasada bulunabildiğini görüyoruz. Bunlar da gayet rekabetçi fiyat etiketleri. Bu anlamda orta - üst segmentte güzel seçenekler olmuşlar.

Sponsorlu İçerik

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Xiaomi Redmi 12
Ürün Markası Xiaomi
CHIP Online Notu
90
İşletim SistemiAndroid 11
İşlemciQualcomm Snapdragon 732G
Çekirdek (CPU)8
Ekran TeknolojisiAMOLED
Ekran Boyutu6 inç
Ekran Çözünürlüğü1800 x 2400 px
Grafik İşlemciAdreno 618
Bellek (RAM)8 GB
Dahili Depolama256 GB
Arttırılabilir Depolama1 GB
Ön Kamera16 MP
Arka Kamera108 MP
Arka Kamera (2)8 MP
Arka Kamera (3)2 MP
Arka Kamera (4)2 MP
Çift HatYok
Wi-FiVar
NFCVar
GPSVar
LTE (4G)Var
HDMI (MHL)Yok
BluetoothVar
FM RadyoYok
Batarya Kapasitesi5000 mAh
Parmak İzi SensörüVar
Yüz TanımaVar
Boyutlar76 x 164 x 8.12 mm
Ağırlık201 gr.