Bazı ekonomik oyuncu fareleri Basilisk V3'ten daha hafif ve daha az hacimli olsa da, çok azı bu kadar çok premium özelliğe sahip; bu da onu, alabileceğiniz en çok yönlü ekonomik mouse'lardan biri haline getiriyor. Razer Basilisk V3’ün öne çıkan özellikleri arasında kusursuz 26.000 DPI sensörü, ekstra AI kaydırma modlarına sahip çok işlevli kaydırma tekerleği ve hem rahat hem de pratik ergonomik başparmak desteği yer alıyor.
Buna V3'ün 11 düğmeden oluşan cömert kontenjanını ve Razer'ın Hypershift teknolojisiyle emrinize amade komutların sayısını 2 katına çıkarma seçeneğini de eklediğinizde, V3'te beklentileri aşan bir fareye sahip olduğumuz açıkça görülüyor.
Ancak Razer Basilisk V3 aynı zamanda şık bir mat siyah gövdeye ve 11 özelleştirilebilir RGB aydınlatma bölgesine sahip. Tüm bu faktörler göz önünde bulundurulduğunda, ister sıradan ister rekabetçi bir oyuncu olun, Razer Basilisk V3 mouse değerli bir seçenek.
Son 2 yılda piyasaya sürülen oyuncu farelerine baktığımızda, Razer Basilisk V2'den daha lüks hissettiren bir fare düşünmek zor; nazik sağ el konturları ve hafif kemerli başparmak desteği, avuç içine çok az farenin yaptığı gibi oturması en önemli yönleri arasındaydı. Performans bakımından da favori oyunlarınızda gururla binebileceğiniz asil bir 'küheylan' gibiydi. Ancak şimdi Razer V2'yi kenara koyma zamanı geldi. Zira artık Basilisk V3 var.
V3, V2'nin boyutlarını ve ağırlığını paylaşarak tamamen aynı kalıpta kesilmiş, ancak bir dizi yükseltme ile mirasını geliştiriyor. Sonuç olarak, tanıdık bir his veriyor ve tam el tasarımını, 11 düğmeli işlevselliği ve kolay ve rahat bir uyum için sol taraftaki rahat başparmak desteğini en iyi şekilde kullanacak olan orta ila büyük ellere ve avuç içi tutuşa çok uygun hale geliyor. Bununla birlikte, konfor V2'de olduğu gibi Basilisk V3'ün çekiciliğinde de büyük bir rol oynamakta.
V3'ün başparmak desteği çok hoş bir his veriyor. Ayrıca size bol miktarda kaldıraç sağlayarak başparmağınızın pede sürtünmesini önlüyor ve oyunlarda son derece hızlı vuruş hareketleri yapmanızı sağlıyor. Ancak bundan daha fazlasını da yapıyor; farenin gövdesine kompakt bir şekilde oturarak, ikisi yukarıda ve biri başparmağınızın üstünde olmak üzere sol taraftaki üç düğmeye kolayca erişmenizi sağlıyor ve yalnızca birkaç mikrosaniyede birden fazla komut vermenize olanak tanıyor.
Dediğimiz gibi farede gösterişli RGB aydınlatma var. Bu da Basilisk V3'ün gündüzleri çekici olsa da geceleri her tarafıntan ışık saçarak gerçekten hayat bulduğu anlamına geliyor. Işıklandırma alanları logo, kaydırma tekerleği ve altı da dahil olmak üzere geceleri elinizin altında ışıl ışıl parlayan bir fare olmasını sağlıyor.
Ancak Razer'ın gerçekten hayran kalmamızı istediği özellik V3'ün fare tekerleği. Fare tekerleğinin kendisi büyük ve ağır. Razer buna HyperScroll Tilt Wheel diyor ve 2 ana faydası var.
Birincisi, ileri ve geri kaydırmanın yanı sıra sola ve sağa da kaydırmanıza olanak tanıyan 4 yönlü kaydırma özelliği. İkincisi ise V3'ün kaydırma davranışını değiştiren 2 modun eklenmesi: Tekerleğin arkasındaki düğmeye basarak tarayıcılarda daha akıcı bir şekilde kaydırma yapmanızı veya tekrarlanan oyun komutlarını başlatmanızı sağlayan Serbest Döndürme Modu ile kaydırmayı tam olarak bir noktada durdurmanızı sağlayan çentikli kaydırma modu olan Dokunsal Mod arasında geçiş yapabilirsiniz. Gerçekten yüksek performanslı çalışıyor.
Logitech G500 gibi fareler de kendi kaydırma modlarına sahipken, bu modların eklenmesi Razer'ın bir başarısı değil, ancak hızlı oyunlarda daha fazla kullanım alanı buldukça fare tekerleklerinin oyuncular için giderek daha önemli hale geldiğinin bir başka kabulü.
Bunun arkasında da V3'ün DPI hassasiyetini kolayca değiştirmenizi sağlayan DPI ön ayar düğmesi bulunuyor.
Yazılım desteği söz konusu olduğunda Razer Basilisk V3, Razer Synapse uygulamasını kullanıyor. Synapse ile fare hassasiyeti, yoklama hızı, RGB aydınlatma ve yüzey kalibrasyonu gibi seçeneklerle çok küçük ayrıntılarla oynayabiliyorsunuz.
Basilisk V3, Razer'ın 26.000 DPI'a kadar DPI hassasiyeti sağlayan ve Razer Synapse yazılımı ile birlikte kullanıldığında saniyede 650 inç'e kadar izleme yapan en yeni Focus + kızılötesi optik sensörünü kullanıyor.
Sensörün 26.000 DPI değeri, V2'nin 20.000 DPI değerinden biraz daha yüksek. İster profesyonel bir e-spor oyuncusu ister sıradan bir oyuncu olsun, herhangi bir oyuncunun ihtiyaç duyacağından çok daha fazla hassasiyet sağlıyor. Aslında, çoğu oyun için V3'ü sadece 800 DPI'a ayarladık ve bu da iyi bir performans için yeterince hızlı olduğunu kanıtladı. İkinci nesil Razer Optik Anahtarlara sahip olan düğmeler de çok hızlı tepki verdi.
V3, gözlemlenebilir herhangi bir titreşim olmadan düz, pürüzsüz çizgiler çizmekte sorun yaşamıyor. V3'ün hızlanmasının da kusursuz olduğunu söyleyebiliriz, fare imleç hareketlerimizin mesafesiyle doğrudan eşleşiyor. Ayrıca, neredeyse hiç gecikme göstermiyor.
V3'ü için bir dezavantaj seçecek olsaydık, kablolu yapıda bir fare olması olurdu. Eğer fareyi sık sık yanınızda taşıyor ve cihaz değiştiriyorsanız, kablolu olması biraz rahatsız edici olabilir, ancak bu genel olarak, bu kadar işlevsellik sunan bir fare için ödenmesi gereken küçük bir bedel.
Sonuç
Razer Basilisk V3, hem rekabetçi hem de sıradan oyunculara çok işlevli bir kaydırma tekerleği ve 11 programlanabilir düğmeden oluşan cömert bir seçim sunan, Razer'ın serisindeki olağanüstü diyebileceğimiz bir oyuncu faresi oluyor. Biraz ağır olmasına rağmen V3'ün performansı, sportif 26.000 DPI Razer Focus+ sensörü, ikinci nesil Razer Optik Anahtarlara sahip düğmeleri ve ergonomik ve rahat tasarımı sayesinde övgüye değer. Fiyatı ise şu sıralar 900 TL dolaylarında.