Philips 272B7QPJEB İnceleme

Profesyonel özellikler içeren monitör Philips 272B7QPJEB inceleme masamızda.

CHIP Online Notu 85
  • İyi görüntü
  • Dar ekran çerçeveleri
  • Ergonomik özellikler
  • Geniş bağlantı desteği
  • Plastik tasarım

Philips'in "net görüntüler, verimli performans" başlığıyla tanıttığı Philips 272B7QPJEB monitörü bugün ofisteki konuğumuz. Eğer ofisteki monitörünüzü değiştirmeyi düşünüyorsanız veya kendinize, karşısında daha rahat edebileceğiniz, yüksek çözünürlüklü ve ergonomik bir monitör arıyorsanız bugün inceleyeceğimiz bu monitör işinize yarayabilir. En azından bize sunduğu ilk intiba bu yöndeydi. Tabii ki buna yine siz karar vereceksiniz.

Peki, monitör neler sunuyor? Hemen incelemeye başlayalım.

Ekran başında uzun zaman geçirenlere özel

Ekran başında uzun zaman geçirenlere özel

Philips 272B7 modeli, Philips'in B serisinde yer alıyor ve gerek ergonomik özellikler göstermesi, gerek az sonra anlatacağımız birtakım fonksiyonlarıyla, ofiste veya evde, uzun süre monitör başında zaman geçirenler için oldukça ideal duruyor.

27 inç büyüklüğünde bir ekranın sahibi olan Philips 272B7, 2560x1440 piksel çözünürlük görüntüleyebiliyor. Böylece geniş ekranda yüksek çözünürlüklü çalışmalar için uygun olan monitör, tam renk gösterimi ve geniş izleme açıları için de IPS panel teknolojisini kullanıyor.

Monitör, daha çok çalışma odaklı olarak hazırlandığı için, ekrana bakarken dikkat dağılmasını engellemek adına dar çerçeveli bir yapıyı gözetiyor. Ekranın 3 çerçevesi oldukça ince çerçevelerden oluşuyor.

Hazır monitörün tasarımına değinmişken, ergonomik özelliklerine de bakalım. Philips'in SmartErgoBase adını verdiği monitör ayağı ile monitörü oldukça ergonomik şekilde kullanabiliyorsunuz. Buna daha önce farklı Philips monitör modellerinde de karşılaşmıştık. Bu ayak sayesinde ekranı her iki yana yatırabiliyor, ön - arkaya eğebiliyor, 90 derece çevirebiliyor ve yükseklik ayarını yapabiliyorsunuz. Bu oldukça kullanışlı bir özellik doğrusu.

Monitörün bağlantılarına da bakacak olursak, burada HDMI 1.4, tam boyutlu DisplayPort 1.2 ve VGA bağlantılarını görebiliyoruz. Ayrıca monitörde 4 adet USB 3.0 noktası da yer alıyor. Ayrıca hızlı şarj desteği de bulunuyor. Böylece bağlantı çeşitliliği anlamında oldukça zengin bir model.

Monitörün önemli avantajları neler?

Monitörün önemli avantajları neler?

Philips 272B7, karşısında oturduğunuz süre boyunca size iyi görüntü sağlamak adına IPS panelin avantajlarını sunarken, aynı zamanda gözü rahatsız etmeyen, verimli LowBlue moduna da yer veriyor. Böylece kısa dalgalı mavi ışığı azaltan monitör, ekran başında daha uzun soluklu çalışma olanağı sağlıyor. Öte yandan bir diğer avantajı da Flicker-free teknolojisiyle sağlıyor monitör. Bununla da ekrandaki titreşimi düzenliyor, böylece göz yorulmalarının önüne geçiliyor. Yani başta da söylediğimiz gibi, monitör tamamen uzun soluklu kullanım için hazırlanmış. Ancak oyun için elbette oyunculara özel monitörler gibi bir performans beklememek lazım. Zira monitörün paneli IPS olduğundan ötürü tepki süresi 5 ms, yani TN paneller kadar hızlı değil. Ancak elbette oyun oynamak isteyenleri de geri çevirmiyor.

Bu arada Philips 272B7'nin önemli bir özelliği ise sizin ekran başında olup olmadığınızı takip etmek. PowerSensor adında bir sensör bulunduran monitör, ekran başından kalktığınızda, otomatik olarak parlaklığı azaltıyor ve enerji maliyetini düşürüyor. Bu da oldukça önemli bir özellik doğrusu.

Özetle

Philips 272B7, özellikle ofis kullanıcılarına hitap etse de, aslında sunduğu avantajlarla büyük ekran ve geniş çözünürlük isteyen hemen her kullanıcıyı da kapsıyor. Bu anlamda pek çok yönden beğenilecek bir model olmuş diye düşünüyoruz. Elbette oyuncular için pek uygun değil, onun altını çizmek lazım.

Kimler Almalı

Profesyonel kesim kullancıların ilgi alanına giren Philips 272B7QPJEB, özellikle ekran başında uzun kullanım imkanı sağlayan ve ergonomisiyle iyi bir model oluyor.

Alternatifleri

Philips 272B7QPJEB monitöre alternatif olarak Samsung LS27H850 modeli de değerlendirilebilir.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Philips 272B7QPJEB
Ürün Markası Philips
CHIP Online Notu
85
Ekran 27 inç
Çözünürlük 2560x1440
Tarama Hızı 60Hz
Görüntüleme Oranı 16:9
Panel IPS W-LED
Tepki Süresi 5 ms
Parlaklık 350 kandela
Kontrast Oranı 1000:1
Görüş Açısı 178/178 derece
Bağlantılar HDMI 1.4, VGA, DisplayPort 1.2, USB 3.0 (4 adet), kulaklık
Dahili Hoparlör 2W x 2
Boyutlar 614 x 548 x 257 mm
Ağırlık 7.8 kg.
Okuyucu Yorumları