OPPO, Türkiye pazarına girmesiyle beraber her yıl kademeli olarak marka bilinirliğini artırmayı başardı ve şu anda geniş ölçekte bir kullanıcı kitlesine sahip durumda. Özellikle son dönemde üretim planlamasının bir ayağını Türkiye'ye kaydıran OPPO, lokalizasyon konusunu da böylece aşmış oldu ve şu ana kadar ülkemizde üretilmiş 2 modeli bizlere sundu. Bunlardan OPPO A15s ve OPPO Reno5 Lite modellerini daha önce incelemiştik. Bu arada sadece Türkiye için değil, global çapta gerçekten önemli basamaklar kaydetti şirket. 2021'in ilk çeyreğinde, geçtiğimiz seneye kıyasla önemli bir canlanma yaşayan akıllı telefon pazarında OPPO, satışlarını yüzde 60 oranında artırdı. Şirket arka arkaya da yeni modeller çıkarıyor ve böylece her bütçe sınıfındaki çeşitliliğini artırıyor. Bugün de bunlardan henüz yeni çıkan OPPO A54 modelini değerlendireceğiz.
OPPO A54 Tasarımı Nasıl?
Öncelikle şunu söyleyelim. OPPO A54 bütçeyi sarsmayacak ölçüde, uygun fiyatlı akıllı telefon kategorisinden pazara giren bir model. 2500 TL dolaylarında bir fiyatla bulabiliyorsunuz şu an bu telefonu. Genel teknik kadrosu ve sağladığı performans ile bu yöndeki beklentileri çok rahat karşılayacak bir model olduğunu en baştan belirtebileceğimiz OPPO A54, tasarımıyla da oldukça güzel görünen, elde iyi duran bir model olmuş.
İnce hatları, her ne kadar temelde plastik malzemeden oluşsa da birinci sınıf malzemeden hazırlanan arka kapak tasarımı, kenara yerleştirilen kamera adası ve köşeye konumlanan OPPO logosuyla bu sınıf telefonlar arasında oldukça şık bir model oluyor. Telefonu Kristal Siyahı rengiyle bulabileceğiniz gibi ayrıca Yıldızlı Mavi renk seçeneğiyle de edinebiliyorsunuz. Bu arada telefon, IPX4 sertifikasına sahip. Yani bunun anlamı, su sıçramalarına karşı dayanıklı. Ayrıca telefonun, düşmelere ve tuş basımlarına karşı binlerce kez test edilmiş olması da uzun kullanım açısından önemli detayları.
OPPO A54'ün sağ kenarına yerleştiren güç butonu aynı zamanda parmak izi sensörü olarak çalışıyor. Konum ve çalışma hızı olarak iyi seviyede olan buna alternatif yöntem ise ön kamera yoluyla yüz tanıma. Yüz tanıma özelliği de yine çok düşük ışık altında kullanmadığınız sürece hızlı çalışıyor.
Telefonda ses butonları sol yana alınmış. Aynı kenarda microSD kart ve SIM kart slotunu da görebiliyorsunuz. Alt kenardaysa USB-C, kulaklık ve hoparlör mazgalı bulunuyor.
Bu arada OPPO, bu telefonunda da kutu içeriğini eksiksiz hazırlamış. Kutudan silikon kılıf ve kulaklık çıkıyor, şarj cihazı ise 18W destekli olarak bulunuyor. Ayrıca ekranın üzerinde de fabrika çıkışında uygulanmış koruma bandı da var.
OPPO A54 Ekran Özellikleri
OPPO A54'ün ekranına geldiğimizde, karşımızda 6.5 inç büyüklüğünde IPS panel görüyoruz. Bu panel 20:9 ekran en-boy oranına sahip ve böylece geniş ölçekte bir görüntü sağlıyor. Telefonun ekran – gövde oranı yüzde 89.2 seviyesinde. Telefonun kenar çerçeveleri ise olabildiğince ince tutulmuş. Ön kamera da ekranın köşesine entegre şekilde yerleştirilmiş.
Ekranın parlaklık seviyesi bir hayli fazla. Özellikle otomatik parlaklığı kapatıp, parlaklık seviyesini sonuna kadar getirdiğinizde, güneşli yaz günlerinde rahat bir ekran görünürlüğü sağlayabiliyor. Ayrıca yine buradaki ekran ayarlarında Karanlık Mod ve Göz Rahatlığı Modu'nu görebiyor, ekran renk sıcaklığını istediğiniz gibi ayarlayabiliyorsunuz.
Bu arada telefon arayüzünde zaten çok sayıda özel ayarı kolayca bulmanız mümkün. Ekranın altındaki navigasyon düğmelerini özelleştirebiliyor, ekranı ikiye bölebiliyor ya da kolaylaştırıcı araçlar kısmından seçili uygulamalara hızlı erişebileceğiniz Akıllı Kenar Çubuğu'nu açabiliyorsunuz.
OPPO A54 Teknik Özellikleri ve Performansı
OPPO A54, dediğimiz gibi orta segmentin bir üyesi. Telefonda yer alan teknik kadro da buna uyum sağlayacak ölçüde. İşlemci olarak MediaTek MT6765 Helio P35'in yer aldığı telefon, 8 çekirdekli bu işlemcisiyle günlük kullanımlar için uygun performans üretebiliyor. Elbette bu işlemci bir performans canavarı değil ve telefonun fiyatı da buna uygun şekilde belirlenmiş. Ancak bu fiyat çerçevesinde telefon arayanlar için uygun düzeyde performans sağladığını söyleyebiliriz. Telefonda sosyal medya uygulamaları sorunsuz çalışıyor, web sayfalarında rahat bir dolaşım alanı sağlıyor, geniş ekranı ile YouTube ve Netflix gibi platformlarda video izlerken keyif veriyor.
Telefonda 4 GB RAM kapasitesine yer verilmiş olması ise sevindirici. Ayrıca 128 GB depolama alanı da gayet yeterli düzeyde bir kapasite sağlayabiliyor. Bu alan yetmezse bile microSD kart yoluyla hafızayı genişletme seçeneği telefonda bulunuyor.
OPPO A54'te oyun performansı ise yine sınıfına göre iyi seviyede. Telefonda Oyun Alanı adında bir bölüm var ki bunu diğer OPPO telefonlarda da görüyoruz. Buradan Yarışma Modu'nu açtığınızda, oyunlarda belirgin biçimde performans kazanımı elde edebiliyorsunuz. Yine batarya bitmeye yakınsa, Düşük Güç Modu'na geçerek oyun süresini uzatabiliyorsunuz.
Bu arada OPPO A54'te Android 10 işletim sistemi yer alıyor. Güncel sürüm mutlaka gelecektir diye düşünüyoruz. Öte yandan arayüz olarak da ColorOS 7.2 kullanılıyor.
OPPO A54'ün pil ömrü ise oldukça uzun. Telefonda 5000 mAh kapasitesinde geniş bir batarya bulunuyor. Hem geniş batarya, hem düşük güç tüketen işlemci hem de ek güç tasarruf yöntemleriyle birlikte uzun mu uzun bir pil ömrü sağlayabiliyor telefon. Günlük ve ılımlı kullanımla, şarj etmeden çok rahat 2 günü çıkartabiliyorsunuz bu telefonla. 18W hızlı şarj destekli adaptörüyle de kısa sürede şarj edebiliyorsunuz.
Bu arada telefonda Wi-Fi 802.11ac ile Bluetooth 5.0 desteğinin yer aldığını ve FM-radyonun bulunduğunu da söyleyelim ve şimdi kameralara geçelim.
OPPO A54 Kameraları Nasıl?
OPPO A54, arkada 3 kamera bulunuyor. Telefonun ana kamerası 13 MP sensöre sahip. Diğer 2 kamera ise 2 MP makro kamera ile 2 MP derinlik sensörü olarak iş yapıyor. Bu kameralarla sınıfı için ideal bir model olduğunu söyleyebiliriz. Telefonun ön kamerası da yine 16 MP şeklinde karşımıza çıkıyor.
13 MP'lik ana kamera faz algılamalı otofokus desteğine sahip. LED flaşla desteklenen arka kamerada HDR çekim ve Full HD video kaydı yapılabiliyor. Keza ön kamerayla da 1080p 30 kare video çekimlerin önü açık. Telefonda yakınlaştırma seçenekleri de unutulmamış. Arayüzden 1x, 2x ve 5x seçenekler arasında dolaşılabiliyor.
Makro çekimler yapmak için kamera alanından Daha Fazla bölümüne girmeniz gerekli. Burada ayrıca Ağır Çekim ve Hızlandırılmış Çekim de dahil olmak üzere Pro modunu bulabiliyor ve Google Lens'e erişebiliyorsunuz. Diğer sekmeler içindeyse Gece ve Portre modunu göreceksiniz. Gece modundan sadece arka kamera ile yapacağınız çekimlerde faydalanabilecekken, Portre modunu hem arka hem ön kamerada kullanabiliyorsunuz.
OPPO A54 ile çekilen fotoğrafları hemen yukarıdaki videomuzda görebilirsiniz.
Özetle
Evet, sonuç olarak OPPO A54, uygun fiyata iyi bir akıllı telefon sahibi olmak isteyenlere hitap eden eli yüzü düzgün bir telefon modeli olmuş. Tasarımıyla güzel görünen, uzun pil ömrüyle uzun bir kullanım sağlayan, performansıyla tatmin edici ve kameralarıyla da ihtiyacı karşılayacak ölçüde bir model olmuş. Fiyatı da dediğimiz gibi şu an 2500 TL civarında. Telefona ilişkin pek çok kampanya da bulunabiliyor. Bu anlamda bütçeyi çok yormadan, uzun yıllar kullanılabilecek bir telefon arayanlar rahatlıkla OPPO A54'ü tercih edebilirler.
Sponsorlu İçerik