Monster Pusat Rapid Pro İnceleme

Oyun ekosisteminin önemli üreticilerinden biri olan ve güçlü oyun bilgisayarlarıyla tanıdığımız Monster Notebook, oyuncuların tüm ihtiyaçlarına en üst seviye aksesuarlarla cevap vermek için Pusat markasını duyurdu. Biz de Pusat’ın Rapid Pro Kablolu Mekanik Oyuncu Klavyesini merceğimiz altına aldık.

CHIP Online Notu 94
  • Monster Tactile Red Switch V1
  • 80 Milyon Tuş Basım Ömrü
  • Çift Katmanlı PBT Tuşlar
  • Kompakt Tenkeyless Tasarım
  • Çıkarılabilir Type-C Kablo
  • Özelleştirilebilir RGB Aydınlatma
Editörün Seçimi

Evet, Monster Notebook, oyunculara olan güçlü desteğine devam ediyor. Şu anda masamızda gördüğünüz tüm bu ürünler Monster Notebook’a ait ve şirket, canavar dizüstü bilgisayarlarının yanına uzun zamandır Pusat serisi aksesuar ürünlerini de koyuyor bildiğiniz gibi. Kısa bir süre önce de aksesuar markası Pusat ürünleriyle her oyuncunun ihtiyaçlarına yanıt verecek özelliklere sahip yeni ürün portföyünü duyurdu ve hemen akabinde de yeni seri ürünlerini bizlere gönderdi. Burada yeni aileden Pusat Reflex Pro Wireless Oyuncu Mouse’tan Pusat Reflex Ultra Kablosuz Oyuncu Mouse’a, Pusat Rapid Pro Mekanik Oyuncu Klavyesi’nden Pusat Control Mousepad’e kadar hepsi yer alıyor ve elbette biz tüm bunları Monster Notebook ABRA A5 V1.9.4 dizüstü bilgisayarı ve Aryond A27 V2 monitörde deneyeceğiz. Elbette her biri çok değerli ve kapsamlı ürünler olduğu için yeni Pusat ürünlerinin her birini ayrı bölümde değerlendireceğiz, yani bunu Monster Notebook yeni Pusat ürün ailesine özel bir video serisi olarak düşünebilirsiniz. Bugünkü konumuz ise Pusat Rapid Pro Mekanik Oyuncu Klavyesi olacak.

Oyun severler için güçlü bir oyun bilgisayarı olmazsa olmaz ancak çoğu oyuncu oyun keyfini üst seviyeye taşıyacak aksesuarlara yeterince önem vermediği için aslında oyunların sunduğu gerçek potansiyel ile tanışamaz. Bu noktada Pusat, tamamen oyuncu aksesuarlarına odaklanmış yeni bir marka olarak karşımıza çıkıyor. Monster Notebook’un oyun ekosistemindeki uzmanlığı ile üretilen Pusat markalı aksesuarlar, oyuncuların daha rahat, daha hızlı, daha pürüzsüz ve daha keyifli bir oyun deneyimi yaşamasını amaçlıyor. Özellikle rekabetçi oyunların müdavimleri için yüksek kaliteli bir oyuncu klavyesi, oyun içi rekabette oyuncuya büyük avantaj sağlarken, multiplayer oyunlarda başarının kilidini açmada önemli bir rol oynuyor. Pusat Rapid Pro Kablolu Mekanik Oyuncu Klavyesi de tam olarak bu noktada karşımıza çıkıyor.

Bu arada Pusat Rapid Pro Kablolu Mekanik Oyuncu Klavyesi’nin tam boyutlu tasarıma sahip bir diğer modeli daha mevcut. Tam boyutlu bir klavye kullanmak isteyenler de Pusat Rapid Ultra Mekanik Oyuncu Klavyesi’ni de tercih edebilirler.

Pusat Rapid Pro Kablolu Mekanik Oyuncu Klavyesi Tasarım ve Ergonomisi Nasıl?

Bir kere her şeyden önce şu klavyeye şöyle biraz yakından bakın istiyoruz. Özelliklerinden az sonra bahsedeceğiz, ancak tasarımıyla sizce de çok güzel görünmüyor mu? Bizdeki beyaz renkli olanı, ancak klavyenin siyah renkli seçeneği de bulunuyor. Fakat biz daha çok bu beyaz renkli olanı sevdiğimizi söyleyelim. Fazlasıyla sade görüyor ve RGB ışıklandırmalarıyla da tatlı bir hava katıyor.

Evet, elimizdeki klavye, tasarımına özel önem gösterilmiş ve özellikle rekabetçi oyunlarda oyuncuya avantaj kazandırmak için dikkatle tasarlanmış bir klavye. Kablo dahil 950 gram ağırlığındaki klavyenin boyutları da fazlasıyla kompakt. USB 3.1 üzerinden bilgisayara bağlayabiliyorsunuz ve bu kabloyu çıkartabiliyorsunuz. Bu da klavyeyi taşırken büyük kolaylık sağlıyor. Ayrıca klavyenin dayanıklılığı da üst seviyede. Cihaz 80 milyon kez tıklanmaya dayanacak şekilde üretilmiş.

Kişisel tercihlerinize göre özelleştirilebilen RGB ışıklandırma desteğiyle her ortamda oyuncuların tuşları rahatça seçmesine imkan veren klavyenin formu da tam boyutlu klavyelere oranla yüzde 25 daha küçük. Bu da çok önemli bir detay. Espor standartlarında üretilmiş kompakt tenkeyless yapısı sayesinde, özellikle FPS oyunlarında ihtiyaç duyduğunuz ekstra mouse hareketleri için masa üstünde kullanıcıya gerekli alanı sağlıyor. Bu konuda, klavyenin tamamen kullanım kolaylığına ve alan yönetimine özen gösterilerek, espor standartlarına uygun olarak tasarlandığının altını çizelim.

Ayrıca, Pusat Rapid Pro’nun kolayca çıkarılıp takılabilen bilek desteği bulunuyor. Bu destek deri malzemeyle kaplandığı için, bileği rahatça kavrıyor ve büyük bir konfor sunuyor. Ayrıca bileklik klavyeye manyetik ataçlarla bağlanıyor. Manyetik bağlantı, klavyenin ömrünü uzatan bir detay. Başka klavyelerde plastik bir çengelle klavyeye bağlanan bilek desteklerindeki bağlantı noktaları zamanla üzerine binen ağırlığın etkisiyle kırılabiliyor, oysa manyetik bağlantılar güçlü bir şekilde klavye ve bilekliği birleştirirken, kırılma riski de böylelikle yaşanmıyor.

Klavye tuşları ise gözünüz ekrandayken, parmak uçlarınızda doğru tuşları bulmanızı kolaylaştıracak ve kaymayacak şekilde kare kıvrımlanmış kare formunda çift katmanlı PBT tuşlardan oluşuyor. Çift katmanlı PBT tuşlar, klavyenin dayanıklılığını artırırken, şıklığını da üst seviyeye taşıyor. Bu tuşlar aşınma ve solmaya karşı dirençli yapısıyla yıllarca ilk günkü formunu koruyor.

Klavyenin kasa çerçevesinin de kolayca takıp çıkarılabilmesi de bizim çok hoşumuza gitti. Bu manyetik kasa çerçevesi manyetik klipsleri sayesinde dilediğiniz zaman kolayca kasadan çıkabiliyor veya kasaya takılabiliyor. Böylece klavyeyi farklı senaryolarda kullanmak üzere, yüksek veya düşük profilli olarak ayarlayabiliyorsunuz.

Peki, Pusat Rapid Pro Kablolu Mekanik Oyuncu Klavyesi, oyun sırasında nasıl bir avantaj sağlıyor?

Pusat Rapid Pro Kablolu Mekanik Oyuncu Klavyesi Performansı Nasıl?

Bir oyuncu klavyesini normal bir klavye ile karıştırmamak gerekiyor. Normal klavyeler, bilgisayar üzerinde günlük işlerinizi yapmak için üretilen sıradan aksesuarlar olabilir ama oyuncu klavyeleri, çok ağır oyun şartlarına dayanırken, aynı zamanda oyuncuya ağır rekabet ortamında avantaj sağlayacak gelişmiş bir cihaz olmak zorunda.

Pusat Rapid Pro Kablolu Mekanik Oyuncu Klavyesi’nde, bu performansı güçlendirmek için Monster Tactile Red Switchleri yer alıyor. Monster Tactile Red V1 Mekanik Switch, özel geri bildirim hissi ve anlık veri iletimiyle rekabetçi oyunlarda üstünlük sağlamak için üretilen Switchler. 80 Milyon Tuş basım ömrüne sahip Monster Tactile Red V1 Mekanik Switch oyunların en heyecanlı anlarında sizi yarı yolda bırakmayacak kadar güçlü, dayanıklı ve çok hızlı tepki veren özel bir tasarım.

Unutmamak gerekiyor ki, sizin tuşa basmanızla bilgisayarın bu komutu anlaması ve oyunda komutun uygulanması arasında geçen mili saniyeler, bir multiplayer oyunda mağlubiyet ve zafer arasındaki farkı yaratabilir. Bu noktada hem switch tasarımı önemliyken, hem de klavyenin bilgisayarla kurduğu bağlantının hızı da önemli. Pusat Rapid Pro, 1 ms tepkime süresine sahip kablolu bağlantısıyla, komutlarınızı anında oyuna iletiyor. Yüzde 100 Anti-Ghosting desteği sayesinde de aynı anda birden çok tuş kullanımına izin veriyor.

Test ettiğimiz oyunlar da çok net şekilde, klavyenin kullanım kolaylığını fark edebiliyoruz. Klavyenin özel yazılımı üzerinden ışık ayarlarını, tuş ayarlarını değiştirebiliyorsunuz ve dilerseniz farklı tuşlara makrolar atabiliyorsunuz, bu yazılım üzerinden de makrolarınızı yönetebiliyorsunuz. Böylece klavyeniz için kendinize kişiselleştirilmiş profil ayarları oluşturabilirsiniz. Örneğin, oynadığınız oyunlar için farklı farklı profil ayarları oluşturabilir, böylece o oyunda ihtiyaç duyduğunuz klavye düzenini her defasında yeniden ayarlamak zorunda kalmadan oyununuza başlayabilirsiniz.

Sonuç

Evet, oyun ekosisteminde çok iyi tanınan Monster Notebook’un yeni aksesuar markası olan Pusat’ın geliştirdiği, Pusat Rapid Pro Kablolu Mekanik Oyuncu Klavyesi yüksek performansı ve oyuncuların ihtiyaçları düşünülerek hayata geçirilmiş başarılı tasarımıyla büyük beğenimizi kazandı. Ancak bir konu var ki çok şaşırtıcı: Pusat’ın yeni klavyesi bu kadar üstün performanslı bir oyuncu klavyesinde görmeye alışık olmadığımız kadar uygun bir fiyata sahip. 2699 TL’lik cüzi fiyat etiketiyle pek çok oyuncunun dikkatini çekecek diye düşünüyoruz. İsterseniz yüksek rekabet gerektiren oyunlarda, isterseniz tek oyunculu daha sakin oyunlarda veya iş ihtiyaçlarınız için kullanabileceğiniz Pusat Rapid Pro Kablolu Mekanik Oyuncu Klavyesi farklı kullanım senaryolarına kolaylıkla adapte olabilen bir ürün olmuş.

Bu arada önemli bir bilgi vermek isteriz. Eğer bu klavye ile ilgili daha fazla bilgi almak istiyorsanız Monster Notebook web sitesi üzerinden dijital mağaza özelliğini kullanarak müşteri temsilcisiyle görüşüp ürün hakkında daha detaylı bilgi alabiliyorsunuz. Ve satın alım noktasında da Monster Express büyük kolaylık sağlıyor. Monster Express, satın alma işlemlerinizde kargo beklemeyi ortadan kaldırıyor ve cihazınızı size aynı gün teslim edebiliyor. Monster Express ile cihazınızı dilerseniz aynı gün içinde ya da ertesi gün teslim alabiliyorsunuz. Bu, şimdilik sadece İstanbul içerisindeki teslimatlarda geçerli; gerçekten başarılı bir uygulama.

Pusat Rapid Pro Kablolu Mekanik Oyuncu Klavyesi hakkında daha fazla bilgiyi buradan alabilirsiniz.

Not: Bu incelemedeki ürün Monster Notebook tarafından tedarik edilmiştir.

Sponsorlu İçerik

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Monster Pusat Rapid Pro
Ürün Markası Monster
CHIP Online Notu
94
Switch Türü Monster Tactile Red Switch
Tuş Ömrü 80 milyon tıklama
Aydınlatma RGB Aydınlatma
Bilek Desteği Var (manyetik pinli)
Boyut Kompakt Tenkeyless Tasarım
Bağlantı Çıkarılabilir USB-C Tipi
Renk Siyah, Beyaz
Dil  Türkçe Q
Boyutlar 38 x 359 x 136 mm
Ağırlık 950 gr. (kablo dahil)