Huawei Watch GT5 & Huawei Watch GT5 Pro İnceleme

Daha önce Watch GT4 modeliyle akıllı saat konusunda herkesi etkileyen Huawei, Watch GT5 serisiyle kullanıcılarına daha lüks bir malzeme ve daha şık bir tasarım sunarken her kullanıcı için daha derinlemesine ve özelleştirilmiş bir deneyim yaşatacak yeni bir akıllı saat geliştirmiş.

CHIP Online Notu 94
  • Lüks ve Premimum görünüm sunan sekizgen tasarım
  • EMUI, HarmonyOS, Android ve iOS işletim sistemli cihazlar ile uyumlu
  • Pro modelde Titanyum alaşımlı materyal
  • TruSense sağlık takip sistemi
  • Üst seviye sağlık yetenekleri
  • Çok sayıda arayüz seçeneği
  • Pro modelde 40 metre derinliğe kadar suya dalma yeteneği
  • Pro modelde Golf oyuncuları için 15 bin saha haritası
  • Uzun pil ömrü
Editörün Seçimi

Evet, Huawei, Barcelona’da düzenlediği global etkinlikte yeni ürünlerini geçtiğimiz hafta tanıttı. Burada, Huawei’nin yeni GT5 akıllı saat serisini, tansiyon ölçmesiyle ünlü akıllı saati Watch D’nin yeni modeli Watch D2 akıllı saatini, MatePad Pro tabletinin yeni modelini ve MatePad 12X tabletini gördük ve cihazlarla ilgili ilk bilgileri de sizlere tanıtımın hemen ardından verdik hatırlarsanız. Bugün de tanıtılan bu yeni ürünler arasında başı çeken Watch GT5 serisi hakkında bilmeniz gereken her detayı sizlere aktaracağız.

Evet, Huawei, yeni serisiyle gerçekten çok başarılı bir saate imza daha atmış. GT5 serisi, Huawei’nin şu ana kadar geliştirdiği en yetenekli akıllı saat serisi olarak dikkat çekiyor, ancak serinin her bir modeli bu güne kadar önemli kilometre taşları oldu gerçekten.

Teknoloji konusundaki birikimini giyilebilir ürünlerine aktaran Çinli teknoloji devi Huawei, bugüne değin son tüketici için geliştirdiği telefon, tablet, PC, ses ürünleri ve dijital aksesuarların ötesinde, akıllı saatleriyle de tüm dünyada büyük beğeni toplamayı başardı.

Huawei’nin WATCH GT ismini verdiği akıllı saat serisi sahip olduğu üstün özellikleri ve lüks tasarımıyla birlikte her modeliyle piyasada yeni bir heyecan dalgası yaratmayı başardı ve iyiden iyiye bir moda ikonu olarak anılmaya başlandı. Bu arada güzel bir bilgi de verelim sizlere; Huawei Watch GT serisi, adını dayanıklı, yüksek performanslı ve lüks otomobil formatı Gran Turismo’dan alıyor.

Huawei Watch GT serisi ile bu fikri ürünlerine yansıtan Huawei, ilk seriden bu yana kullanıcısına yüksek performans ve elegan tasarımlar sunan akıllı saatler sundu ve şimdi de artık bizlerin karşısına 5’inci halkasını çıkardı. Huawei, bu kez akıllı saat kavramını çok üst bir seviyeye taşıyarak bu çok yetenekli dijital asistanları yüksek prestijli lüks kol saatleri segmentinde konumlandırıyor.

Huawei Watch GT5 Serisi Tasarımı Nasıl?

Huawei Watch GT5 serisi, Watch GT5 ve Watch GT5 Pro olarak iki farklı model içeriyor. Bu modeller ise erkeklere ve kadınlara özel tasarlanmış farklı boyuta sahip. Watch GT5 Pro modeli 46mm ve 42mm’lik iki farklı boyutla gelirken, Watch GT5’in boyutları ise 46mm ve 41mm olarak tasarlanmış.

Huawei, artık iyiden iyiye akıllı saat formunu değiştiriyor. Sanki bir akıllı saat değil de, üst düzey lüks bir kol saati gibi tasarlamış Watch GT5 serisi, lüks malzemelerden üretilen iki benzersiz tasarıma sahip.

Serinin 46mm’lik büyük boyutlu modelinde selef model olan Watch GT4’ün ikonik sekizgen görünümünden evrilmiş sekiz kenarlı çerçeve yer alıyor. Saat, bu metalik ve köşeli geometrik kenarlarla fazlasıyla şık görünüyor. Aslında bu sekizgen görünüm, lüks analog saat sektöründe çok sevilen ve tercih edilen bir form ve Huawei böylece Watch GT5 serisine Premium lüks saat görüntüsü kazandırmayı başarmış.

Özellikle Watch GT5 Pro’nun büyük modeli olan 46mm’lik boyutunda, havacılık endüstrisinde kullanılan yüksek dayanıklılığa sahip titanyum alaşımı dikkat çekiyor. Ayrıca görünümü tamamlamak için tamamen titanyumdan yapılmış bir akıllı saat kayışı da bulunuyor. Titanyum alaşımı, paslanmaz çeliğe göre daha dayanıklı ve hafif bir materyal. Bu materyal, aynı zamanda darbelere ve korozyona dayanıklı; bu da saati hem günlük kullanım hem de yoğun dış mekan etkinlikleri için çok kullanışlı hale dönüştürüyor. Dolayısıyla, onu ister bir gala etkinliğinde şık kıyafetlerinize uygun etkileyici bir aksesuar olarak kullanın, ister heyecanlı bir doğa macerasında yanınıza dijital asistan olarak alın, Watch GT5 Pro’nun titanyum alaşımlı dış yüzeyi hem şık hem de çok dayanıklı bir saat ortaya koymuş.

Watch GT5 Pro’nun 42mm'lik küçük versiyonunda ise zarif beyaz seramik bir materyal son derece şık bir görünüm sunuyor. Bu versiyonda ayrıca titanyum alaşımı bazlı altın ve gümüş vurguları da bulunuyor. Bu da saate kadın kullanıcıların kalbini çalabilecek zarif bir lüks ışıltısı katıyor. Zarif ve minimalist tasarıma sahip seramik versiyon, resmi iş elbiselerine de, gündelik tarza da çok yakışacak türden olurken, özellikle saatin detayları çok dikkat çekici. Huawei, burada altın varak desenli altın bağlantılarla saatin görünümünü üst seviyeye taşırken, bu modelde ikonik taç tasarımını da Altın Yaprak adını verdiği özel bir işçilikle zarif bir havaya büründürmüş. Altın ve seramik tasarım titanyum kayışla eşleştirildiğinde akıllı saat neredeyse tamamen geleneksel lüks bir saate benziyor. Ayrıca dayanıklı dış yüzeyi onu günlük kullanım için harika bir aksesuar haline getiriyor.

Bu arada saatin standart versiyonu da çok şık ve etkileyici. Hem Watch GT5 46mm hem de Watch GT5 41mm'de yüksek kaliteli paslanmaz çelik materyal kullanılmış. Çok çeşitli saat kayışı tasarımları ve saat kasaları da sunan Huawei, böylece kullanıcılara kendi tarzlarını yansıtacak stilleri kombine etme imkanı sunuyor. Ayrıca unutmamak gerekiyor ki, saatlerin ekranlarını da tarzınıza uygun widget’lar ve özel yüzlerle kişiselleştirebiliyorsunuz -ki Huawei, bu konuda geniş bir kütüphaneye sahip.

Watch GT5, klasik saat yüzlerinin yanı sıra 12 farklı saat yüzü daha sunuyor. Watch GT5 Pro da ise her biri farklı yaşam tarzlarına yönelik çeşitli widget'lar ve işlevler içeren 14 yeni saat yüzü bulunuyor. Bu saat yüzleri, tarzınızı ve modunuzu destekleyecek şekilde tasarlanmış. Örneğin Pet Panda, meditasyona ve dinlenmeye daha odaklı yaşayan kullanıcıları hedeflerken, aktif ve atletik kullanıcılar aktivite ilerlemelerini her gün takip etmek için Activity Rings Watch Face'i tercih edebilirler.

Bu arada elbette Watch GT5 Pro modelinin suya ve toza karşı son derece dayanıklı olacak şekilde tasarlandığını da hatırlatalım. Öyle ki, Watch GT5 Pro, 5 ATM basınca dayanabiliyor ve IP69K sertifikası sayesinde 40 metre su altına inebiliyor. Bu da özellikle dalış sporuyla ilgilenenler için gerçekten çok sevindirici bir haber olacaktır kanısındayız.

Evet, Watch GT5 serisi, tasarımıyla bizce herkesi kendine hayran bırakacak, buna şüphe yok. Peki, Huawei yeni seride hangi yetenekleri ve özellikleri kullanıcılarına sunuyor, şimdi de bu detayları anlatalım.

Huawei Watch GT5 Serisi Kullanımı Nasıl? Özellikleri Nedir, Kullanıcılarına Neler Sunuyor?

Şimdi tasarımı bir kenara koyarsak, artık aktif akıllı saat kullanıcıları için, vücut sinyallerinin doğru okunması çok önemli bir husus. Huawei, bu konuda güçlü teknolojik alt yapısını kullanarak en üst seviyede ölçüm hassasiyetine ulaşmayı hedeflemiş ve yeni Watch GT5 serisiyle beraber, doğru, hızlı ve kapsamlı spor sağlığı takibi sağlayan HUAWEI TruSense Sistemini devreye almış.

Yeni HUAWEI TruSense Sistemi sayesinde veriler daha doğru, hızlı, esnek, açık ve çok yönlü bir düzeyde izleniyor. Bunun temel nedeni saatin üç yeni ana teknolojiyi barındırması. Bunlar, Çok Aralıklı Optik Yol Mimarisi, Çok Bölgeli Optik Yol Tasarımı ve Cam Karartma Teknolojisi.

Bunlardan özellikle Cam Karartma Teknolojisi, ışık kaynaklarını ayırarak birbirine karışmasını engelleyen ve sinyal okuma doğruluğunu artıran akıllı bir cam teknolojisi. Bu teknoloji sayesinde cihazın ölçümleri çok daha hassas oluyor. Ayrıca, kandaki oksijeni izleyen sönserlerdeki kanallarının sayısı önceki nesilde 4 iken, yeni modelde tam 12 kanala çıkmış. Böylece oksijen ölçümü de çok daha hassas hale gelmiş. Öte yandan kalp atış hızını ölçen algoritmalar da iyileştirilmiş -ki bu konuya birazdan EKG analizi sırasında da değineceğiz. Yani Watch GT5 akıllı saatleri, öncülüne göre vücut sinyallerini çok daha hassas ölçüyor. Bu da onu ideal bir sağlık asistanı yapıyor.

Geniş Sağlık Yeteneklerine Sahip

Watch GT5 serisi, HUAWEI Sağlık Uygulaması üzerinden kullanıcılarının sağlık durumunun raporunu da tutuyor ve kullanıcılara kapsamlı bir sağlık dökümü veriyor. Yeni Sağlık Özeti özelliği, uyku döngüsü trendlerinden egzersiz aktivite düzeylerine kadar daha geniş bir yelpazedeki sağlık verilerini takip ediyor.

Watch GT5 Pro modellerinde ise kullanıcılar istedikleri her an EKG analizi alabiliyorlar. Huawei, bu EKG ölçümlerinin tıbbi kurumlarda alınan EKG analiziyle uyumlu tıbbi seviyede bir ölçüm olduğunu vurguluyor. Elbette bu konuda doktorların yorumları önemlidir ancak her an doktora görünmek gibi bir durum da mümkün değil, Bu anlamda saatin üzerindeki tuşa parmağınızı dokundurarak alacağınız EKG analizi, sadece kalp hastalarının değil, düzenli olarak sağlığını kontrol etmek isteyen herkesin bu takibi yapabilmesini sağlıyor. Üstelik bu kayıtlara Huawei Sağlık uygulamasından geniş kapsamda erişebiliyor, burada Sinüs ritmini ayrıntılı olarak görüntüleyebiliyorsunuz. Bu raporlar özellikle doktor kontrolüne gittiğinizde doktorunuza gösterebileceğiniz düzenli raporlar olmasıyla da kalp sağlığınız için büyük önem taşıyor.

Watch GT5 serisi, sağlığa ilişkin daha pek çok noktada önemi bir yol arkadaşı. EKG kadar önemli bir diğer kısım da uyku takibi. Uykunuzun ne kadar verimli olduğunu görmek için düzenli kullanmanızı ben şahsen tavsiye ediyorum. REM, hafif ve derin uyku sürelerinizi ölçümleyebilen saat, Huawei Sağlık uygulaması üzerinden yine bunları detaylı şekilde size gösterebiliyor. Bunların yanı sıra Uyku Nefes Farkındalığı özelliği sayesinde uyku esnasında nefes kalitenizin nasıl olduğunu, nefesinizde kesinti olup olmadığı -ki bu uyku apnesi sendromu yaşayanlar için bilhassa önemli- gibi konularda sizi takip ediyor ve analizde bulunuyor.

Bunların yanı sıra GT5 serisi, sizi sürekli daha sağlıklı yaşamaya itiyor; haydi kalk biraz yürüyelim, egzersiz yapalım, su içmelisin, biraz gülümse, hatta bunu arkadaşlarınla paylaş gibi sürekli sizi itiyor ve motive olmanızı sağlıyor. Tüm bunların takibini de saat üzerinden yapabileceğiniz gibi Huawei Sağlık uygulamasındaki Sağlık Yoncaları kısmından yapabiliyorsunuz. Uygulamada daha pek çok detayı görmeniz mümkün bu arada -ki GT5 serisi size kalp, kilo, stres, uyku, kan basıncı, deri sıcaklığı gibi konularda sürekli ölçüp tartıyor ve bunları da raporlar olarak uygulamaya aktarıyor.

Bunların genel kullanım notlarımızda bizim için büyük önem gösterdiğini söyleyelim. Huawei, akıllı saatlerinde sağlık kısmını gerçekten çok önemsiyor ve bunu ürünlerinde de iyi bir şekilde kullanıcılara yansıtıyor. Mesela, kısa bir süre sonra inceleyeceğimiz ve yine yeni tanıtılan ürünlerinden biri olan Watch D2 akıllı saati de, şu an “dünyanın ilk medikal sertifikalı bilek tabanlı hareket halinde tansiyon ölçüm cihazı” olarak geçiyor ve özellikle tansiyon hastaları ve tansiyonunu sürekli takip etmek isteyenler için büyük önem gösteriyor. Bu anlamda Huawei’yi tebrik etmek gerek.

Spor Alanında Önemli Yenilikler Var

Evet, dönelim GT5 serisine. Sağlık dedik, buradan devam edelim ve şimdi de spor konusundaki yeteneklerinden bahsedelim. Huawei, Watch GT5 serisiyle 100’den fazla egzersiz modunu destekliyor ama bu öylesine bir destek değil. Bu konuya özel olarak eğilmiş ve spor dallarına özel olarak çalışmış.

Huawei, GT5 serisinde açık havadaki spor deneyimini geliştirmek için uyarlanabilir bir algoritma yoluyla konumlandırma doğruluğunu artıran HUAWEI Sunflower (Ayçiçeği) Konumlandırma Sistemini bir üst seviyeye taşımış. Bu iyileştirilmiş konumlandırma algoritması, konumunu ve odağını yeniden yapılandırabilen bir anten sistemi kullanıyor. Bu anten sistemi, rota doğruluğunu %40, mesafe doğruluğunu %30 ve tempo doğruluğunu %20 artırarak önceki akıllı saat sürümlerine göre hayati takip yeteneklerini geliştiriyor.

Koşucular için de Watch GT 5’in özel bir koşu koçu bulunuyor. Bu uygulama, bir IMU sensörüyle yerle temas süresini, dikey salınımı ve denge durumunu algılayarak koşuculara performanslarını analiz etme, yaralanmaları önleme ve daha etkili koşma imkanı sunuyor. Ayrıca akıllı saat serisi, sporcular için tam renkli haritalar içeriyor. Egzersiz sırasında harita sayfası, önemli egzersiz verilerini gerçek zamanlı olarak görüntülüyor. Aynı zamanda kullanıcılar ekrana dokunarak veya çerçevenin sağ üst köşesindeki kadranı çevirerek haritayı kolaylıkla yakınlaştırıp uzaklaştırabiliyor. Bu arada koşucular, maratoncular, bisiklet sürücüleri için önemli bir özellik daha var. Cihazdaki Patika Koşusu Navigasyonu, Track Return özelliği sayesinde kullanıcıyı başlangıç noktasına geri döndürüyor. Bu yardımcı özellik sayesinde kullanıcılar kendilerine kolayca rota çizebiliyorlar.

Bisikletçileri de çok mutlu edecek bir özellikten de bahsedelim: Watch GT5 serisi sayesinde artık ayrıca bir bisiklet bilgisayarına gerek kalmıyor. Watch GT 5 serisi bisiklet tutkunlarına yönelik gelişmiş profesyonel düzeyde özelliklerle birlikte geliyor. Akıllı saat, bisiklet sürüşü sırasında telefonla bağlantı kurarak tüm gerekli sağlık ve navigasyon verilerini telefon ekranına yansıtıyor.

Huawei, yeni seride spor konusunda önemli bir aşama daha kaydediyor ve özel spor dalları arasına golfü de ekliyor. Eğer golfe meraklıysanız, Watch GT5 Pro aynı zamanda çok güçlü bir golf asistanı olarak işlev görüyor. Profesyonel Golf Modu’nda dünya çapındaki 15 bin golf sahasının detaylı haritaları yüklü. Bu haritalarda, sahadaki ağaçlara, yüksekliklere, göletlere, yollara kadar her detayı görebiliyorsunuz. Watch GT5 Pro kullanıcıları, sahanın ön, orta ve arka kısmına ve engellere olan mesafeyi doğru bir şekilde görebiliyorlar, böylece golf oynarken, konumlarını ve stratejilerini daha keskin şekilde hesaplayabiliyorlar. Aramızdaki golfçüler için güzel haber.

Elbette, günün sonunda tüm bu spor etkinliklerinin ekran görüntüsünü alıp dostlarınızla paylaşmak istemeniz de çok doğal bir istek. Huawei bunu da düşünmüş. Watch GT 5 serisi saatler artık yeni bir ekran görüntüsü işlevine sahip. Kullanıcılar, saatin üst ve alt düğmelerine aynı anda basarak anında ekran görüntüsü alabiliyorlar.

Bu arada hiç değinmedik ama unutmadan cevaplamış olalım: Pek tabii ki GT5 serisinde telefon konuşmalarınızı direkt saat üzerinden yapabiliyorsunuz ve telefonunuzdaki tüm uygulamalarınızı saatiniz üzerinden kontrol edebiliyorsunuz. Bu noktada bir müjde de verelim: Watch GT5 serisiyle klavye de geldi. Böylece gelen mesajlara kısa mesajlarla dönmek yerine direkt olarak saat üzerinden yazarak dönebiliyorsunuz. Bu özellik gelmesini bekleyen pek çok kullanıcı vardı. Artık ekranda Türkçe dahil pek çok dilde klavyeyi tam olarak göseriyor. Böylece artık telefonunuza gelen SMS metin mesajları, WhatsApp, Instagram,FB Messenger, Skype, Signal, Telegram ve Viber mesajlarını, saat ekranı üzerindeki klavye üzerinden rahatça yanıtlayabiliyorsunuz.

Huawei Watch GT5 Serisi Hangi Telefonlarla Uyumlu?

Peki, bir diğer merak edilen konu da şu olacaktır: Watch GT5 Serisi hangi telefonlarla uyumlu? İçiniz rahat olsun, Huawei bu konuda bir sınırlama yapmıyor, aksine geniş imkanlar sunuyor. Yani Samsung ve Apple kullanıcıları da rahatlıkla kullanabiliyorlar.

Watch GT5 serisi sadece Huawei telefonlarla değil, EMUI, HarmonyOS, Android ve iOS akıllı telefonlarla uyumlu çalışıyor. Huawei Health uygulamasını direkt olarak Huawei’nin uygulama mağazası AppGallery’de bulabileceğiniz gibi Galaxy Store’da ve App Store’da bulabiliyorsunuz.

Huawei Watch GT5 Serisi Pili Ne Kadar Dayanıyor?

Peki, WATCH GT5 serisi, şarj olmadan ne kadar dayanıyor? Konu Huawei olunca en çok merak edilen detaylardan biri de pil durumu oluyor, zira şirket her yeni saatiyle yeni bir pil rekoru kırıyor desek yanlış olmaz.

Watch GT5 serisi, iki ayrı boyutta geldiği için, cihazların pil kapasitesi de boyuta göre değişiyor elbette. 46mm’lik büyük boyutlu modellerdeki piller 14 güne kadar şarj olmadan kullanım rahatlığı sağlıyor. 41mm ve 42mm’lik küçük boyutlu modeller ise 7 güne kadar şarj olmadan kullanma imkanı veriyor. Fakat buna ilave olarak güç koruma modunda kullanıldığında bu süreler de artıyor elbette. Mesela Pro modelinde 21 güne kadar pil ömrü sağlayabiliyorsunuz. Ayrıca saatlerin Pro modellerinin, kablosuz şarj özelliğini desteklediğini de söyleyelim. 60 dakikalık şarj sonrasında tam kapasite şarj oluyor.

Sonuç

Evet, Huawei, serinin önceki modellerinde olduğu gibi fazlasıyla etkileyici yeni akıllı saat modelleriyle bir kez daha sahnede. Watch GT5 modelleri, Huawei’nin Watch GT4 ile üst seviyeye çıkardığı çıtayı, şimdilik tam anlamıyla zirveye taşımış durumda. Lüks analog saatlerden anımsadığımız sekizgen tasarıma sahip saatler, titanyum alaşımlı materyal ve kadın modellerindeki altın ve seramik detaylarıyla tasarım açısından fazlasıyia iddialı olurken, sahip olduğu yetenekleri de son derece etkileyici. Hepsinden bahsettik zaten, ancak emin olun çok daha fazlası var; bunları öğrenmek için de kendinizin deneyimlemesi lazım. Peki, fiyatlar neler?

Huawei Watch GT5 Pro modelinin fiyatı 12 bin 999 TL olurken, Huawei Watch GT5 ise 8 bin 999 lira. Açıkçası bunca özellik ve muadillerine baktığımızda bu fiyatların fazlasıyla uygun olduğunu söyleyebiliriz. Ancak elbette bu noktada seçim her zaman olduğu gibi yine sizlerin olacak. Ancak eminiz ki yakında pek çok kişinin kolunda bu saatleri göreceğiz.

Sponsorlu İçerik

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Huawei Watch GT 5
Ürün Markası Huawei
CHIP Online Notu
94
Ekran 1.43 inç AMOLED (Pro) / 1.32 inç AMOLED
Çözünürlük 466x466 piksel
Su Koruması 5 ATM, IP69K
Uyumluluk Android 9.0 veya üzeri, iOS 13.0 veya üzeri
Pil Ömrü  7/14 güne kadar
Mikrofon Var
Hoparlör Var
Bağlantılar NFC, Bluetooth 5.2, BR+BLE, GNSS
Bilek Ölçüsü  140-210 mm (Pro) / 120-190 mm (Altın: 130-190mm)
Boyutlar 45.8 x 48.8 x 10.7 mm (Pro) / 41.3 x 41.3 x 9.5 mm
Ağırlık 48 gr. (Pro) / 35 gr.