Huawei Cloud Flexus İnceleme

Gelişen kurumsal ihtiyaçlara yönelik daha hassas ve verimli çözümler sunan Huawei Cloud Flexus üretim, perakende, yazılım geliştirme, oyun ve e-ticaret gibi sektörlerde faaliyet gösteren şirketler için verimli ve güvenli bulut hizmetleri sunmak amacıyla geliştirildi. Peki, Huawei Cloud Flexus nedir?

CHIP Online Notu 95
  • İhtiyacınıza göre kaynak ekleyebildiğiniz esnek yapı
  • Uygun maliyetler
  • Gelişkin ama kullanıcı dostu yönetim araçları
  • Yüksek güvenlik koruması
  • Farklı sektörler ve iş senaryoları için özelleştirilmiş satın alma seçenekleri
  • Global teknoloji devi Huawei alt yapısı
  • Türkiye için yerelleştirilmiş çözümler
Editörün Seçimi

Evet, bulut teknolojiler özellikle kurumsal alanda, küçük ve orta ölçekli işletmeler için büyük önem gösteriyor. Yatırımlarını, çalışma şekillerini performansa dayalı kolay ölçeklendirme imkanı tanıyan Huawei Cloud Flexus, ayrıca uygun fiyatıyla da mevcut bulut sistemlere kıyasla şu an büyük bir avantaj getiriyor.

Peki, Huawei Cloud Flexus nedir, nasıl kullanılır, içeriğinde ne gibi seçenekler var ve fiyatları neler? Şimdi hızlıca yakından tanıyalım.

Evet, kurumsal alan dedik ama öncelikle şunun da altını çizelim. Bulut servisleri artık hayatın her anında vazgeçilmez bir hizmete dönüşüyor. Startuplar, kişisel girişimler, yazılım/mobil uygulamalar gibi küçük ölçekli projelerde bile bulut servisleri önemli işlevler üstleniyorlar. Örneğin, küçük bir mobil uygulama geliştirerek yazılım alanında bir girişim kurmak istediğinizde ilk baktığınız yer ihtiyacınız olan sunucuları barındıracağınız bir bulut servisi olabiliyor.

Küçük bir dükkanla başladığınız mütevazı bir işi büyütüp dijital mağazacılığa geçmek istediğinizde, ihtiyaç listenize yine bulut servisleri giriyor. Yenilikçi ürünler geliştirip dünya çapında dikkat çekecek bir startup başlatmak istediğinizde, iş süreçlerinizi destekleyecek güçlü ama bütçenize de uygun bulut servisleri aramaya başlıyorsunuz.

Mesela küçük bir örnek verelim... Bir yazılımcısınız ve oyun geliştiren bir startup kurmak istiyorsunuz. Çevrimiçi oyunlar geliştirerek şirketinize düzenli gelir akışı yaratmayı planlıyorsunuz. Harika bir iş modeli... Türkiye’de sıfırdan bu alana girip çok başarılı olan ve milyarlarca dolar kazanan şirketler var. Ancak elbette oyunlarınıza ilginin çok olduğu zamanlar kadar, ilginin düşük olduğu ve sunucularınızın boş kaldığı zamanlar da olabilir. Ama sürekli en yüksek seviyede ilginin olacağını düşünerek en yüksek kapasiteli sunucuları ve bulut hizmetlerini kiralamak ağır bir mali yük demek. Az sayıda kullanıcıya göre planlama yaparak düşük kapasiteli bulut hizmeti satın almanız durumunda ise oyunlarınıza ilgi aniden yükseldiğinde sunucu kapasitesi yetmediği için potansiyel oyuncularınız oyuna bağlanamaz ve sonunda da oynamaktan vazgeçerler.

İşte bu noktada “ESNEK” bir servis sunan Huawei Cloud Flexus, işletmeniz için hayati önem kazanıyor. Oyuncuların ilgisi arttığında, sunucularınıza esnek şekilde yeni kaynaklar ekleyebilir ve potansiyel oyuncularınızı kaybetmeden işlerinizi büyütebilirsiniz. Huawei Cloud Flexus’un güzel bir yönü de, servisin bu tür senaryolar için özelleştirilmiş şekilde satın alınmasını kolaylaştırması. Böylece teknik alt yapısı zayıf bireysel kullanıcılar veya küçük işletmeler bile ihtiyaçlarına kolayca ulaşabiliyorlar.

Huawei’nin Dev Teknoloji Alt Yapısının Desteği

Biliyorsunuz, Çinli teknoloji devi Huawei’nin Türkiye’de çok önemli yatırımları bulunuyor. Bunların arasında, Huawei’nin dünyadaki AR-GE merkezlerinden biri de var. Ayrıca Huawei Cloud’un İstanbul ve Ankara’da toplamda 4 kullanılabilirlik alanı bulunmaktadır. Ülkemizde kurulu bu güçlü altyapısı sayesinde, iş ortaklarının kolayca ulaşıp her türlü ihtiyacı için anında iletişim kurabildiği Huawei Cloud’ın Türkiye’de 110’dan fazla Cloud servisi var ve Flexus da bunlardan sadece biri. Ancak önemli seçenekler sunuyor ve Huawei, Flexus hizmetiyle de bu alanda yeni ve çok güçlü bir hizmeti hayata geçiriyor.

Huawei, Türkiye pazarında 22 yılı aşkın süredir edindiği deneyimle geliştirdiği Cloud Flexus hizmeti sayesinde Türkiye’deki işletmelere esnek ve maliyet etkin bir çözüm sunuyor. Dijital dönüşümün hem teknik alt yapı anlamında hem de maliyet konusunda işletmelerin üzerine yük bindirdiği bir gerçek. Huawai üstün teknolojik birikimiyle dijital dönüşüm sürecini firmalar için çok kolaylaştırırken, maliyetleri de çok rekabetçi ve uygun seviyede tutuyor.

Peki, Huawei Cloud Flexus tam olarak nedir? Kullanıcılarına hangi teknolojik alt yapıyı sunuyor?

Huawei Cloud Flexus Nedir?

Huawei Cloud Flexus’ı, farklı sektörlerdeki işletmelerin dijital dönüşüm sürecinde veya sonrasındaki dönemde teknoloji ihtiyaçlarını karşılamak üzere geliştirilen çok yönlü bir bulut hizmeti olarak tanımlayabiliriz.

Huawei Cloud Flexus, bireysel kullanıcılardan küçük ve orta ölçekli işletmelere veya kurumsal yapılara kadar geniş bir kullanıcı kitlesine hitap ediyor. Bu kadar geniş ve farklı kullanıcılara hitap edebilmesini de adında da yer alan “Flexible” kavramıyla, yani esnek yapısı sayesinde başarıyor. Huawei Cloud Flexus, kullanıcıların iş yüklerini optimize etmelerine, maliyetleri düşürmelerine ve bulut ortamını ihtiyaçlarına göre esnek bir şekilde yönetmelerine olanak tanıyor.

Huawei, Cloud Flexus hizmetiyle kullanıcıların ihtiyaçlarına uygun senaryolara göre optimize edilmiş üç farklı paket seçeneği sunuyor. Bunlar; Flexus L Instance, Flexus X Instance ve Flexus RDS... Flexus L Instance ve Flexus X Instance sunucu olarak görev yaparken, Flexus RDS ise veritabanı hizmeti sunuyor.

Peki, bu üç paket kullanıcılara neler sağlıyor? Birlikte inceleyelim...

Flexus L Instance

Hafif uygulamaları çalıştırmak için ideal bir çözüm olan Flexus L Instance, özellikle yeni bulut kullanıcıları ve web tabanlı hafif uygulamalar için tasarlanmış bir bulut sunucusu. Yani, web sitesi kurulumu veya yazılım geliştirme ve test ortamları gibi düşük iş yükü gerektiren senaryolar için ideal bir çözüm. Flexus L, bilgi işlem, depolama ve ağ kaynaklarını içeren uygun maliyetli bir paket sağlayarak veri paketi maliyetini büyük ölçüde azaltır. Kullanıcılar sadece birkaç tıklama ile allresource'u dağıtabilir ve uygulamalarını başlatabilir. Böylece küçük/orta ölçekli işletmeler veya bireysel girişimciler, dijital dönüşüm süreçlerine hız kazandırabiliyorlar.

Flexus X Instance

Flexus X Instance seçeneği ise, küçük ve orta seviye kullanıcıları hedefleyen bir hizmet sunuyor. Flexus X Instance, kullanıcıların ihtiyaçlarına göre vCPU ve bellek oranlarını seçmelerine olanak tanıyor. Bu da kullanıcıların bulut maliyetlerini optimize etmelerini sağlıyor. Bir diğer deyişle kullanıcılar, ihtiyaç duymadıkları kapasiteler için ödeme yapmamış oluyor. Genel bulut ortamında anında işlemci yükseltmelerini destekleyen Flexus X seçeneği, özellikle yoğun iş yüklerine sahip sektörler için önemli. Bu sayede işletmeler düşük maliyetle yüksek kapasitelere ulaşmalarını sağlayan kritik bir avantaj kazanıyorlar.

Bu iki seviye bireysel kullanıcıların veya küçük ve orta ölçekli işletmelerin ihtiyaçlarını karşılamak için mükemmel fırsatlar sunuyor.

Flexus L Instance’ın sunduğu hazır şablonlar ve uygulamaları da mutlaka incelemelisiniz. Bu hazır şablonlar, web sitelerinin veya e-ticaret mağazalarının hızlı bir şekilde kurulmasına olanak tanıyor. Bu özellik, sınırlı teknik kaynaklara sahip olan küçük işletmeler çok önemli bir avantaj.

Peki, en ileri seviye kapasite seçeneklerini sunan Flexus RDS’nin özellikleri neler?

Flexus RDS

Flexus RDS, veritabanı hizmetlerinde güvenilirlik arayan, SMB ve startup kullanıcıları için ideal bir çözüm. Flexus RDS müşteri ilişkileri yönetimi (CRM) ve kurumsal kaynak planlama (ERP) gibi kritik iş uygulamalarını destekliyor.

Geleneksel RDS ile karşılaştırıldığında, Flexus RDS yüksek kullanılabilirliğe sahiptir ve birçok yapılandırmayı azalttığı için kullanımı çok kolaydır, bu nedenle müşteri bir veritabanı yöneticisi (DBA) işe almak zorunda kalmaz. Huawei, Flexus RDS sayesinde kurumsal yapıların verimliliklerini artırmalarına katkıda bulunurken, sık sık saldırı tehdidi yaşayabilen ve korsanların hedefinde olan bu yapıların veri güvenliğini de en üst düzeyde sağlıyor.

Huawei Cloud Flexus Güvenlik ve Yönetim Yetenekleri Nasıl?

Bir bulut servisi söz konusu olduğunda, güvenlik vazgeçilmez bir özellik. Servisin kolay yönetilebilmesi de hem perfomans açısından hem de güvenlik açısından önem taşıyor. Hakim olamadığınız, kolayca yönetemediğiniz bir bulut servisi, işletmeniz için güvenlik açıkları yaratmanıza da sebep olabilir. Huawei bu bilinçle, güvenliği ve kolay yönetilebilirliği en üst seviyede tasarladığı bir hizmet ortaya koymuş. Flexus L ve Flexus X sunucuları, güvenli veri işleme, yedekleme ve geri yükleme hizmetleri sunarken ayrıca, sistemlere yönelik potansiyel tehditleri anında tespit eden ve engelleyen bir güvenlik sistemi de bu sunucuları koruma şemsiyesi altında tutuyor.

Flexus L, kullanıcıların bulut ortamlarını kolayca yönetmelerini sağlamak için görsel yönetim araçları da sunuyor. Böylece kaynakların ve imajların şeffaf bir şekilde gözetim altında tutulması ve yönetilmesi mümkün oluyor. Ayrıca, gerçek zamanlı izleme ve bildirim özellikleri, kullanıcıların hizmetleri her zaman sorunsuz çalıştığından emin olmasını sağlıyor. Bu yönetim arayüzünde kullanıcılar, sadece birkaç tıklama ile kaynakları yenileyebiliyor veya iptal edebiliyorlar.

Sonuç

Evet, Huawei Cloud Flexus ürünleri gerçektenden etkileyici. Web yayıncılığından e-ticarete, yazılım geliştirmeden bulut depolama çözümlerine kadar her işletmenin ihtiyacı olan servisleri en üstün teknolojik alt yapıyla sunan servis, esnek yapısı sayesinde de çok uygun maliyetli bir çözüm olarak karşımızda duruyor. Ayrıca, eğer perakende, e-ticaret, yazılım geliştirme ve oyun sektörlerinde faaliyet gösteren bir KOBİ veya bireysel geliştiriciyseniz, sizin için güzel bir haberimiz var. Huawei, bu kullanıcılar için "Öncü Deneyim Programı" uyguluyor. Bu program, kullanıcıların 60 güne kadar ücretsiz deneme fırsatından yararlanmasını sağlıyor. Bu da çok önemli bir avantaj çünkü deneme sürecinde ihtiyaçlarınızı tam olarak tespit ederek Huawei Cloud Flexus’i çok daha etkin bir şekilde iş süreçlerinize entegre edebilirsiniz.

Bizce Huawei Cloud Flexus, Türkiye’deki işletmelerin dijital dönüşüm sürecine büyük katkı sağlayacak. Daha fazla bilgiye erişebilmeniz için Huawei Cloud Flexus’un linklerini de aşağıya bırakıyoruz, oradan ulaşabilirsiniz.

Daha fazla bilgi için buraya tıklayabilirsiniz.

Öncü Deneyim Programı’ndan yararlanmak için buraya tıklayabilirsiniz.

Sponsorlu İçerik

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Huawei Cloud Flexus
Ürün Markası Huawei
CHIP Online Notu
95