Dreame H12 Dual Islak Kuru Dikey Süpürge inceleme

Günlük yaşamın yüksek temposunda ev temizliğini pratik ama aynı zamanda maksimum hijyenik şartlarda gerçekleştirebilmek çok önemli. Ev temizliği konusunda çok sayıda yeni teknoloji geliştiren Dreame’nin yeni dikey süpürgesi Dreame H12 Dual pratik temizliği yeni bir boyuta taşıyor.

CHIP Online Notu 93
  • Islak ve kuru yüzeyleri temizleme
  • Kendini temizleme ve kurutma yeteneği
  • Zor köşelere ulaşabilen paspas tasarımı
  • Büyük su tankı ve kir tankı
  • Kolay kurulum
  • Modüler yapı
  • Yüksek pil kapasitesi
  • Akıllı kir algılama yeteneği
  • Yüksek emiş gücü
  • Farklı temizlik modları
  • Uygulama desteği şimdilik yok
Editörün Seçimi

Ev temizliği, günlük hayat temposu içinde önemli bir mesai istiyor. Temizlik malzemelerini hazırlamak, silip süpürmek, kablolar arasında boğuşmak, duvar dipleri, köşeler arasına sıkışan kirlere ulaşmak için akrobasiler yapmak derken fark etmeden kaybolan yarım saatiniz gözünüze küçük görünebilir ama bu yarım saatler toplandığında, hafta veya ay boyunca saatlerce sürmüş bir mesai haline gelebiliyor.

Neyse ki son yıllarda bu alanda güzel gelişmeler gördük. Önce robot süpürgeler derken, ardından gelen dikey şarjlı süpürgeler ve bunların farklı özelliklere kavuşması elimizi bir hayli rahatlattı. Bu bilinçle ev temizliği konusunda inovatif teknolojiler geliştiren önemli bir marka var. Dreame, insanların hayatlarını kolaylaştırmak için her yıl yüzlerce yeni patent alıyor ve bunun yansımasını da şu an yanımızda görüyoruz. Bu makinenin adı Dreame H12 Dual Islak ve Kuru Süpürge; 4'ü 1 arada ıslak ve kuru dikey şarjlı süpürge.

Hem ıslak hem kuru temizlik yapabiliyor ve modüler yapıda olmasıyla, farklı noktalarda istediğiniz gibi kullanılabiliyor. Çok yönlü ve çok yüzeyli temizlik için üretilmiş, ıslak ve kuru şekilde temizlik yapabilen, köşeden köşeye temizlik yaparken çıkması zor kirleri akıllı şekilde algılayarak emiş gücünü otomatik şekilde ayarlayabilen Dreame H12 Dual, kablosuz tam boyutlu bir süpürge olmanın rahatlığına sahip bir cihaz. Ayrıca şarj istasyonunda beklerken kendi kendini yıkayarak temizleyebilen bu pratik ama güçlü süpürge, temizlik mesaisini son derece rahatlatıyor.

Peki, bu nasıl bir süpürge ve bize neler sunuyor; gelin hep beraber inceleyelim ve bir yandan da zorlu kirleri nasıl temizlediğini uygulamalı olarak görelim. Ama önce Dreame H12 Dual kutusundan hangi aparatlarla çıkıyor ve eve nasıl yerleştiriliyor, bununla başlayalım.

Dreame H12 Dual Nasıl Kuruluyor?

Söylediğimiz gibi Dreame H12 Dual, hem ıslak hem kuru temizlik işlemi yapabiliyor. Yani aslında bu cihaz, 2 farklı cihaz şeklinde; hem halılarınızı süpürebiliyor hem parkelerinizi silebiliyorsunuz. Bunu da çok pratik şekilde dönüşerek hallediyor ki bunu az sonra anlatacağız. Cihaz bu çalışma şeklinde uygun olarak 2 istasyona sahip. Bu istasyonlardan biri şarj ve otomatik temizlik istasyonu olarak görev yaparken, diğer istasyonun üzerine süpürgenin aksesuarlarını yerleştiriyoruz. Böylece farklı temizlik senaryoları için ihtiyacımız olan süpürge modelleri için her şey derli toplu şekilde elimizin altında bulunuyor.

Örneğin, yemek hazırlarken kazayla etrafa dökülen bir kavanoz tuz için tüm süpürgeyi odalar arasında taşımak yerine, Dreame H12 Dual’in motorunu şarj istasyonundan çıkarıyoruz ve aksesuar istasyonundaki minik el süpürgesi ağızlığını takarak saniyeler içinde bir kablosuz bir el süpürgesine dönüştürebiliyoruz. Böylece tuzu döküldüğü tezgahtan kolayca temizleyebilir veya farklı senaryolarda masa üzerlerini ya da ara temizliği için takacağımız aksesuarıyla koltuk aralarını hızlı şekilde temizleyebiliriz.

Dreame H12 Dual’in bu modüler yapısı onu farklı ihtiyaçlar için hızlıca kullanılabilecek ideal bir temizlik aracına dönüştürüyor. Dikey şarjlı bir el süpürgesi olarak kullanmak istediğinizde de benzer şekilde 1-2 dakikada, cihazın motorunu diğer aparatlarla birleştirerek halılarınızın ve parkelerinizin kuru temizliğini yapacak bir makineye dönüştürebiliyorsunuz. Islak temizlik yapacağınızda ise bu motoru, temiz su deposu ve kullanılmış su deposu ile donatılan ana gövdeyle birleştirmek yeterli oluyor. Böylece süpürgenin modüler yapısı size çok esnek bir kullanım alanı sunuyor. Ayrıca cihazın başlığında otomatik tekerlekler de var ve bu sayede zeminde yürütürken size yardımcı oluyor.

Dreame H12 Dual Nasıl Çalışıyor?

Evet, cihazın genel çalışma mantığı bu şekilde. Böylece tüm temizlik senaryolarına hazır. Şimdi detaylara bakalım... Tamemen kablosuz olarak çalışan Dreame H12 Dual’in tutacağının üst ön tarafında, başparmağınızın kolayca ulaşabileceği bir açıda açma kapama düğmesi yer alıyor. Hemen onun üzerinde ise temizlik modlarını seçebileceğiniz bir düğme bulunuyor. Bu temizlik modlarını ise süpürgenin motoru üzerinde yer alan dijital ekranda kolayca görebiliyorsunuz. Pil seviyesini de ekran üzerinden kolayca takip edebiliyorsunuz. Süpürgenin yüksek kapasiteli pilleri size 35 dakikalık kablosuz temizlik imkanı sunuyor. Pillerin yeniden dolması içinse 4.5 saatlik şarj süresi yeterli. Siz işteyken ya da gece uyurken cihaz bir sonraki temizlik için kendini tamamen şarj etmiş oluyor.

Süpürgenin temiz ve kirli su tanklarındaki seviyeyi de yine dijital ekrandaki uyarılarla anlayabiliyorsunuz. Temiz su tankı boşalıyorsa veya kirli su tankı doluyorsa, süpürge size uyarı veriyor. Aynı zamanda süpürgenin çalışmasını engelleyen bir durum varsa cihaz yine sizi ekran üzerinden bilgilendiriyor. Örneğin süpürgenin kiri içeri çeken tüpü tıkanmışsa tüp tıkalı alarmını görüp kolayca sorunu teşhis etmiş oluyorsunuz. Veya süpürgenin ucundaki paspas bir şeye takılıp dönmekte zorlanıyorsa, paspasın takıldığına dair bir alarm alıyorsunuz. Tüm bunlar, temizliği hızlı ve sağlıklı şekilde bitirmek için işinizi kolaylaştıran kullanışlı özellikler.

Bu arada cihazın ön tarafında kirli su haznesi, arkasında ise temiz su tankı bulunuyor. Islak temizlik yapacağınızda, temizliğe başlamadan önce süpürgenin temiz su tankını doldurmanız gerekiyor. Ve güzel haber, Dreame H12 Dual deterjanla çalışabiliyor. Yani sadece su ile temizlik yapmıyor; böylece parkelerin gerçekten temizlendiğinden emin oluyorsunuz. Bunun için cihazın kutusundan çıkan, markanın özel temizlik losyununu temiz su tankına katmanız yeterli. Bu losyonlu deterjan, temizlik sırasında tüm eve hoş bir koku yayarken, pek tabii ki zorlu kirlerle olan savaşınızda da işinizi çok kolaylaştırıyor.

Dreame H12 Dual, hem fayans ve parke gibi sert yüzeylerde hem de halı veya mobilya gibi yumuşak yüzeylerde en dip noktalara kadar girip temizlik yapabilecek yeteneklere sahip, yüzeyleri tamamen temizlemeyi başarıyor. Köşelere, dip alanlara kolayca ulaştığı gibi, halı ve koltuk gibi yumuşak yüzeyleri de temizleme yeteneğine sahip.

Bu temizlik sırasında ise ister kuru kirler olsun, ister sıvı döküntüler olsun, süpürge ayrım etmeksizin tüm kirleri rahatça çekip alıyor. Yüksek çekiş gücü sayesinde temizlik sırasında topladığı kiri doğrudan kirli su tankına hapsediyor. Bu sayede makinede biriken kiri boşaltırken yeni bir kir ve toz bulutunun içinde de kalmıyorsunuz. Evin tüm kiri ve tozu doğrudan klozete akıp gidiyor. Kirli su tankını boşalttıktan sonra süpürgeyle gelen temizleme fırçasını kullanarak kirli su tankının iç yüzeyini de fırçalayabilirsiniz.

Süpürgenin modları sayesinde farklı durumlarda çalışma biçimine de müdahale edebiliyorsunuz. Otomatik mod süpürgenin kirleri akıllı şekilde ayırt etmesini ve temizlik gücünü otomatik ayarlamasını sağlıyor. Emiş modu ise, paspas yapmadan yerdeki sıvıyı doğrudan hazneye emmesini sağlıyor. Ayrıca süpürgeyi el süpürgesine dönüştürdüğünüzde standart ve turbo modları arasında geçiş yaparak pratik şekilde kirleri temizleyebilirsiniz. Tüm bu modlar arasında geçiş yapmak için süpürgenin sapındaki düğmeye dokunmanız yeterli.

Dreame H12 Dual Kendini Nasıl Temizliyor?

Zeminleri temizlerken isterseniz zorlu kirlerde önce temiz su ile bir tur temizlik yapabilir, ardından şarj istasyonuna yerleştirip ruloyu temizledikten sonra temiz su tankına detarjan ilave edip bir tur daha üzerinden geçebilirsiniz. Süpürgeyi şarj istasyonuna yerleştirdiğinizde de, süpürgenin kendini temizleme süreci başlıyor. Bunun için süpürgenin tutacağı üzerindeki kendini temizleme tuşuna basmanız yeterli. Cihaz bu işlem sırasında yaklaşık yarım saat boyunca paspası yıkıyor, sıkıyor, çıkan kirli suyu emiyor ve en sonunda da sıcak hava üfleyerek temizlenmiş ama ıslak paspası kurutuyor. Bu kendini temizleme süreci kullanıcılar için çok önemli bir avantaj çünkü paspası çıkar, yıka, temizle, kurut, geri tak gibi zorlayıcı bir süreci tamamen otomatikleştirmiş oluyorsunuz. Ancak bunun için bekleyecek vaktiniz yoksa, zaten cihazın yedek rulosu da mevcut, dilerseniz bunu takarak temizliğe kaldığınız yerden hemen devam edebiliyorsunuz.

Sonuç

Evet, Dreame H12 Dual, bir evin günlük rutin temizlik sürecini fazlsıyla pratik hale getiriyor. Modüler yapısı sayesinde halı temizliği yapacağınızda dikey şarjlı süpürgeye dönüşebilmesi, ıslak parke temizliği yapacağınızda buna uygun forma bürünmesi gerçekten en beğendiğimiz yanı oldu. Şarj istasyonunda çalışmaya hazır halde bekleyen kablosuz süpürge, yüksek çekiş gücüyle tüm kirleri rahatça emiyor. İşi bittiğinde ise paspasını kendi başına yıkayıp kurulaması ve yeniden kullanıma hazır hale getirmesi çok büyük bir rahatlık sağlıyor. Süpürgeyle beraber gelen aksesuarlar da zengin bir kullanım senaryosu seçeneği sunuyor. Halı, koltuk, perde, ev içi mobilyalar ve araba içi gibi alanlarda kullanıma uygun olan H12 Dual tüm alanlarda başarılı bir temizlik performansı sergiliyor. Dreame H12 Dual, aslında sadece ileri teknoloji bir süpürge sunmuyor. Temizlik için ayıracağınız saatleri, kendinize ayırma fırsatı tanıyor. Bunun da ne kadar değerli bir kazanım olduğunu tahmin edebilirsiniz. Dreame H12 Dual'in fiyatı ise 17 bin 999 TL şeklinde.

Not: Bu incelemedeki ürün Dreame Türkiye tarafından tedarik edilmiştir.

Sponsorlu İçerik

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Dreame H12 Dual Islak Kuru Dikey Süpürge
Ürün Markası dreame
CHIP Online Notu
93
Güç 300W
Pil Kapasitesi 6x,4000 mAh
Kirli Su Tanı Kapasitesi 700 mL
Su Tankı Kapasitesi 900 mL
Maksimum Çalışma Süresi 35 dakika
Şarj Süresi 4.5 saat
Kendini Temizleme Süresi 30 dakika
Çalışma Modları Oto Mod ve Emiş Modu
Ekran LED
Kir Tanımlama Var
Kendini Temizleme Var
Ağırlık 5.13 kg