"Suya dayanıklı" cümlesi oyuncu ürünleri söz konusu olduğunda çok fazla rastladığımız bir tabir değil doğrusu. Asus da hayli sağlam bir hamleyle çıkıp IP56 standardı deyince, açıkçası nutkumuz tutuldu desek doğru olur. Çünkü IP56 demek, gayet ürüne herhangi bir açıdan makul oranda su tuttuğunuzda veya önemli ölçüde toza maruz kaldığında dahi klavyenin zarar görmeyeceği anlamına geliyor.
TUF Gaming K7'nin tek artısı bu değil, ürün tam da üst seviye bir klavyeden beklenebilecek bazı teknolojileri bünyesinde barındırmakta. Bunların ilki bu mekanik klavyenin opto-mekanik anahtarlarla donatılmış olması. Her tuşta yer alan optik algılayıcı sayesinde parçaların birbirine temasını en aza indiren, bu sayede 5ms'lik gecikmeyi 0.2ms civarına kadar düşüren bu teknoloji, normalin iki katı olan 100 milyon tıklama ömürlü anahtarların üretilebilmesini sağlamış. Asus bu modede müşterilere biri doğrusal, biri de dokunsal iki tuş seçeneği sunuyor. Bizim kullandığımız doğrusal modelde tuşun aktive olduğunu gösteren o klik sesi yok, 47 gram çalışma ağırlığı ve 1.5mm'lik aktivasyon ağırlığıyla da hayli hızlı ve hassas bir klavye olduğunu söyleyebiliriz.
Öte yandan TUF Gaming K7, son derece parlak ve her ışıkta göze hoş gelen bir RGB aydınlatmaya da sahip. Havacılıkta kullanılan kalitede alüminyumdan üretilmiş ön plakadan yansıyan aydınlatma gözleri okşuyor doğrusu, yalan değil. Aura Sync desteği sayesinde diğer Asus ürünleri ile de senkronize olup bir ışık gösterisi yaratmak elinizde.
Özetle
Son senelerde test ettiklerimiz arasında en kaliteli, en fazla beğendiğimiz ürünlerden birisi oldu TUF Gaming K7. Bu incelemeyi yaptığımız sıralarda 1070 TL'lik fiyatında da ciddi bir indirim söz konusuydu ve 600 TL'ye alınabiliyordu. Hani stoklar bitmeden yetişebilirseniz kaçırmayın ki indirimsiz fiyatını da fazlasıyla hak eden bir ürün.