Asus'un ROG serisi her zaman firmanın performanslı serilerini temsil etmiştir ancak son dönemde hayli başarılı inovasyonlarıyla da limiti zorlamaya başladı. Asus'un ROG Strix Go kulaklığı da pek çok açıdan ilginç ve limitleri zorlamayı kendisine hedef edinmiş bir model.
Asus ROG Strix Go Tasarımı ve Çevre Detayları
İncelemeye öncelikle tasarımdan başlayalım. Strix Go'nun kablosuz bir cihaz olması ister istemez tasarıma etki etmiş ve RGB aydınlatma gibi gerekli olmayan detaylar dışarıda bırakılmış. Tasarım şık, dış tasarımda kullanılan malzeme ve işçilik de son derece kaliteli. Sadece dışarıda kullanılan yumuşak kaplama biraz el izi bırakıyor.
Beraberinde gelen taşıma kutusunun içeriğinde 3.5mm kablo ve wi-fi adaptörü için de yer var. Kutu kaliteli, ürün rahatlıkla katlanarak kutuya sıkıca oturuyor.
Asus ROG Strix Go Nasıl Bağlanıyor?
Strix Go 2.4 adından da anlayacağınız gibi Wireless bağlantıya sahip bir ürün ancak adaptör alışılmadık şekilde Type-C bağlantı kullanıyor. Artık çoğu laptopa direk bağlanabildiği gibi, Type-C üzerinden direkt olarak telefonunuza bağlamanız da mümkün, telefonun altında adaptörü taşımak çok keyifli olmasa da.
Asus ROG Strix Go Bağlantı Hızı Nasıl?
Bağlantı gayet hızlı gerçekleşse de telefonunuz cebinizdeyken zaman zaman sinyali kaybettiği oluyor. Bu kadar üst seviye bir üründe Bluetooth bağlantı olmaması da ciddi bir eksiklik. Yolculuk konforunu önemli ölçüde artırabilirdi. Firma bunun sebebini Bluetooth bağlantı ile Hi-Res Audio sertifikasının şartlarını sağlamanın mümkün olmadığı şeklinde açıklasa da konu biraz tartışmalı bize göre.
Bu arada ürünün bir diğer özelliği de Nintendo Switch'e kablosuz olarak bağlanabilen ilk kulaklık olması.
Asus ROG Strix Go Ses Özellikleri ve Performansı
Aktif ses kesme özelliği olmayan Strix Go'nun ses izolasyonu bir hayli iyi. Arkası kapalı tasarımı dışarıda kullanıma uygun ve içeriye de ses geçirmiyor. Kaliteli bir suni deri kullanılan 40mm Asus Essence sürücüleriyle donatılmış kulak yastıkları son derece rahat ve uzun kullanımda bile konforlu.
ROG Strix Go kullanmadığınızda çıkartılabilen bir boom mikrofona sahip ve bu mikrofon bir hayli marifetli. Gürültü engelleme teknolojisine sahip olan mikrofon bunu yapay zeka ile desteklemiş ve ortaya bombastik bir performans çıkmış.
Boom Mikrofon İle Gereksiz Sesler Süzülüyor
Beklentinizi ne kadar yükseltebiliriz bilmiyorum ama bizim ofis gibi sürekli açık tribün ayarında gürültü çıkan bir yerde görüşme yaparken karşı taraf benim sesim dışında hiçbir sesi duyamadığını belirtti. Boom mikrofonun bu "gereksiz sesleri süzme" performansı cidden muazzam. Dahili mikrofonun performansı ise yeterli seviyede.
Strix Go ağır bir kulaklık da değil, 290 gram. Dışarıda kullanırken kulak yastıklarının içe katlanabilmesi sayesinde kulağımızda olmadığı zaman taşımak kolaylaşıyor. Müzik ve oyun performansı da son derece başarılı. Yine de sahnesini Sennheiser Momentum 3 Wireless gibi sırf müzik için tasarlanmış bir kulaklık kadar iyi bulmadım.
Asus ROG Strix Go Pil Performansı
Ayrıca iyi bir yol arkadaşı. 15 dakika şarj ile üç saat, full şarj ile 25 saate kadar dayandığını söylüyor Asus ki bu teyit edebileceğim bir bilgi; zira en azından ben 20 saatten sonra izini kaybettim. Ürünün Asus Armoury II yazılımıyla da uyumlu olduğunu belirteyim. Buradan ses profilleri arasında geçiş yapabilir veya sanal çevresel ses ayarlarına ulaşabilirsiniz.
Özetle
Asus ROG Strix Go bahsettiğimiz gibi çok sayıda güzel özelliğe ev sahipliği yapan bir kulaklık oluyor. Peki tüm bunların bedeli ne? Kulaklığın fiyatı 1800 TL. Evet, 1800 TL'lik fiyatı oldukça yüksek ancak bir kulaklık alayım ve her işimi görsün diyenler için iyi bir tercih olabilir.