Arzum Trace Pro 9’u 1 Arada Erkek Bakım Seti İnceleme

Arzum, yeni Trace Pro 9’u 1 Arada Erkek Bakım Seti ile saç ve sakalın yanı sıra vücudunuzdaki istenmeyen tüm tüylerden kurtulmanın yolunu tek bir pakete sığdırıyor. İşte tüm detaylarıyla Arzum Trace Pro 9’u 1 Arada Erkek Bakım Seti!

CHIP Online Notu 90
  • Uzun ömürlü paslanmaz çelik bıçaklar
  • 40 farklı kesim ayarı
  • Hafif ve kompakt
  • Kablolu kullanım imkanı
  • Yıkanabilir aksesuarlar
  • Detay düzeltici başlık

Evet, bugün beylere özel bir cihaz var. Bir süredir Arzum’un Trace Pro 9’u 1 Arada Erkek Bakım Seti’ni kullanıyoruz ve bugün artık deneyimlerimizden bahsedeceğiz. Eminiz aranızda pek çok kişi tıraş işlerini evde kendisi hallediyordur. Özellikle pandemi ile beraber berbere gitmeyi bırakanların pek çoğunun geri dönmediğini de düşünürsek, bu kesim hiç de azımsanacak kadar dar değil. Ben şahsen uzun yıllardır kendim tıraş oluyorum ve bu süreçte pek çok tıraş makinesi kullanma fırsatı buldum. Bunlar arasında Goldmaster Karizma Profesyonel Ultra Sessiz makinesinden, Remington MB7000 ve Remington RX5 gibi modelleri de yer aldı. Bu cihazların her birinden memnun kalmıştım. Bugün de Arzum Trace Pro 9’u 1 Arada Erkek Bakım Seti’ni değerlendireceğiz.

Arzum Trace Pro 9’u 1 Arada Erkek Bakım Seti, adından da anlaşılacağı üzere sade bir tıraş makinesi değil. İçeriğinde 9 farklı aksesuar bulunduruyor ve böylece saç ve sakal başta olmak üzere tüm vücut bakımını yapabiliyorsunuz.

Her şeyden önce Arzum Trace Pro’nun ele gayet uygun yapıda olduğunu belirtelim. Hafif eğimli yapısı ve kaymaz yüzeyiyle ergonomik bir tutuşa sahip. Ayrıca hafif ve kompakt olduğundan seyahatlerde rahatça çantada taşınabilecek bir makine. Ancak tasarım bir kenara, bizim için daha önemli olan elbette cihazın performansı. Bunun için de en önemli şey tabii ki bıçaklar. Trace Pro 9’daki bıçaklar paslanmaz çelikten yapılmış ve son derece keskinler. Yani saçınızın veya sakalınızın defalarca üstünden geçmenize gerek kalmadan hızlıca kesebiliyorsunuz. Ancak yine de pek tabii ki içinize sinmesi için aynı yerden benim de yaptığım gibi birkaç defa geçeceğinizden eminim. Bu arada bıçakların paslanmaz çelik olması uzun yıllar kullanabileceğiniz anlamına da geliyor. Yani bu arkadaşı uzun yıllar kullanacaksınız.

Şimdi, gelelim Arzum Trace Pro’nun asıl olayı olan aksesuarlarına. Öncelikle burada öne çıkan en önemli aksesuarlar saç ve sakal tarakları. Zira bu taraklar, 1-20 mm arasında 0,5 mm hassasiyetle tam 40 farklı kesim ayarı sunuyor. Bu sayede istediğiniz uzunlukta şekillendirme yapabiliyorsunuz. Üstelik Arzum, bizleri her milimetre için ayrı tarak takma zahmetinden kurtarmış. Taraklardan biri 1-10 mm arası, diğeri 11-20 mm arası uzunlukta kesebiliyor. Bunun için tarağın üstündeki ayar tekerleğini döndürerek istediğiniz uzunluğa kolayca alabiliyorsunuz. Elbette isterseniz yalnızca saç ve sakal kesme başlığını kullanarak çok daha kısa kesebilmeniz de mümkün.

Ancak bildiğiniz gibi iş saçı sakalı kısaltmakla bitmiyor. Hem saçınızın hem de sakalınızı kısalttıktan sonra düzgün görünmesi lazım. Bunun için sakallara özel daha ufak boyutlarda bir sakal düzeltici başlık bulunuyor. Bu başlık tam ideal boyutta olduğundan yüzünüzün tüm kıvrımlarına rahatça erişebilmenizi sağlıyor. Eğer daha detaylı bir düzeltme yapmak istiyorsanız da kullanmanız gereken başlık detay düzeltici olanı. Bunun ağzı çok daha dar olduğundan çok daha ince bir şekilde küçük ayrıntıları şekillendirebiliyorsunuz. Bu arada bunu hassas bölgelerde kullanmamanızı tavsiye ederim, zira dişlilerin çok açıkta olmasından dolayı yanlış kullanırsanız canınızı yakmanız olası. Sadece sakal detaylarını belirlerken kullanmanız doğru olacaktır.

Bu başlıklar yüzdeki daha ince tüyler için uygun değil. Zira yanak, boyun ve çene gibi hassas bölgelerdeki tüyleri kökünden almak, alırken de cildi tahriş etmemek gerekiyor. Burada ise imdadımıza folyo tıraş başlığı koşuyor. Bu başlığı yanağınıza veya istediğiniz bir bölgeye hafif dokundurduğunuzda hiç hissetmeden tüm tüylerden hızlıca kurtulabiliyorsunuz. Son olaraksa istenmeyen burun ve kulak kıllarından kurtulmak için de ufak bir başlığımız daha var. Böylece işlem tamamlanıyor.

Tüm bu aksesuarların en güzel yanıysa hepsinin yıkanabiliyor olması. Her tıraş işleminden sonra başlıkları musluk altında rahatça temizleyebiliyorsunuz. Bu arada bu temizlik konusuna dikkat etmeniz çok önemli. Zira makinenin motoruna kaçacak tüyler ve kıllar makinenin performansını azaltabileceği gibi zamanla tıkanmasına da sebep olabilir. O nedenle her tıraştan sonra bu temizliği yapmanız hijyen için de önemli. Kutudan temizlik aşamasında kullanabileceğiniz bir fırça ve yağ da çıkıyor. Ayrıca minik bir tarak da yine kutu içeriğinde var.

Peki, Arzum Trace Pro kişisel bakımımızı tamamlamamız için bize ne kadar bir süre veriyor, pil ömrü ne kadar? Cihazın içindeki lityum iyon pil 1 saatlik bir kullanım ömrü sağlıyor. Tüm bakım için oldukça yeterli bir süre diyebiliriz. Ayrıca şarjı iş ortasında biterse de endişeye gerek yok, makineyi kablolu olarak da kullanabiliyorsunuz. Bu anlamda da zamandan tasarruf etmenizi sağlıyor. Cihazın tamamen şarj olması ise kullanım ömrüyle aynı, 60 dakikada tamamen doluyor. Bu arada yine kutu içeriğinde tüm ekibi bir araya toplayan ve aynı zamanda tıraş makinesini şarj etmeye de yarayan bir standın bulunduğunu da söyleyelim.

Sonuç

Evet, genel olarak değerlendirdiğimizde Arzum Trace Pro 9’u 1 Arada Erkek Bakım Seti, birden fazla tıraş ve bakım cihazına para harcamak istemeyenler için ideal bir seçenek olmuş. Kullanımı kolay, performansı iyi ve aksesuarlarıyla birlikte birçok fonksiyon sunuyor. Saç tıraşının yanı sıra, sakal düzenleme işlemleri için kullanılabilecek farklı uzunlukları sunması da güzel. Kullandığım Remington MB7000 modelinden sonra genel olarak beğendiğimi söyleyebilirim. Yapısı itibariyle hem evde hem de seyahatlerde kullanmaya müsait. Eğer pratik ve kullanışlı bir erkek bakım seti arıyorsanız yakından bakabilirsiniz. Elbette bu işte biraz el yatkınlığı önemli, o da zamanla kazanılıyor. Fakat halledilmeyecek gibi de değil. Tabii ki berberlik zanaatı baki, yine en iyi tıraşı berberlerimiz yapıyor diyelim.

Cihazın fiyatı Arzum’un kendi web sitesinde 2.399 TL şeklinde, ancak farklı internette daha uygun fiyatlarla bulabilmek de mümkün, o yüzden satın almadan önce biraz araştırma yapmanızda fayda var.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Arzum Trace Pro 9’u 1 Arada Erkek Bakım Seti
Ürün Markası Arzum
CHIP Online Notu
90
Hassasiyet 0,5 mm
Kablolu veya Kablosuz Kullanım Özelliği Var
Kesici Bıçak Türü Paslanmaz Çelik Bıçaklar
Kullanım Alanı Sakal, Saç, Vücut, Burun ve Kulak, Detay
Kullanım Süresi 60 dk
Şarj Süresi 60 dk
Saç Kesim Ayarı 40 Farklı Kesim Ayarı