Anker Soundcore Space One İnceleme

Anker, gürültüyü yüzde 98’e kadar azaltabildiğini iddia ettiği Soundcore Space One ile kablosuz kulaklık arayanlara yeni bir alternatif sunuyor. Peki, Anker’in bu iddiası gerçekten doğru mu? İşte tüm detaylarıyla Soundcore Space One incelemesi!

CHIP Online Notu 85
  • Şık tasarım
  • Ses kalitesi
  • “Kolay Sohbet” özelliği
  • LDAC desteği
  • Ergonomik yapı
  • Uzun pil ömrü
  • Uygulama desteği
  • Çağrı kalitesi yetersiz
  • ANC iddia edildiği seviyede değil

Anker, geçtiğimiz ay düzenlediği “Silence & Chill” etkinliğinde Soundcore kategori markasına eklediği yeni kulaklığını duyurdu. Hatırlarsanız birkaç ay önce yine Anker’in gürültüyü yüzde 98.5’a kadar azaltabildiğini iddia eden Soundcore Liberty 4 NC modelini incelemiştik. İşte bu yeni Soundcore Space One da aynı iddia ile karşımıza geliyor. Anker, kulaklığın motor ve trafik gürültüsünü yüzde 98’e kadar azaltabildiğini iddia ediyor. Ancak bu kulaklık, diğerinden farklı olarak kulak içi değil kulak üstü bir model. Peki, Anker’in bu gürültü engelleme iddiası ne kadar doğru? Gelin tüm detaylarıyla beraber öğrenelim.

Anker Soundcore Space One Tasarımı ve Ergonomisi Nasıl?

Her şeyden önce kulaklık, tasarım olarak oldukça şık. Parlak ve metalik detaylarıyla bir bütün olarak çoğu kullanıcıya hitap edecek bir görünüme sahip. Ancak bizim elimizdeki siyah rengi çok klasik geldiyse, mavi ve krem olmak üzere 2 gösterişli renk seçeneği daha mevcut. Kulaklıkların malzemesi plastikten olsa da ucuz hissettirmiyor. Öyle ki piyasadaki ANC özellikli bazı amiral gemisi kulaklıklarda bile tamamen plastikten malzeme kullanılıyor. Bu sayede kulaklığın daha hafif ve rahat olması sağlanıyor -ki Space One’da da durum böyle. Kulaklık pedleri ve kafa bandının alt tarafındaki dolgu hoş ve yumuşak bir malzemeden yapılmış. Uzun kullanımlarda kafanızı sıkmıyor ve rahatsız etmiyor. Ayrıca pedler her kulak tipini rahatlıkla kavrayacak büyüklükte. Kısacası ergonomik olarak oldukça rahat bir kulaklık olmuş. Bu arada, kulaklıklar düz bir şekilde katlanabiliyor, böylece yanınızda kompakt bir şekilde taşıyabiliyorsunuz. Anker’in kutuya bir taşıma kılıfı koyması da güzel bir jest.

Anker Soundcore Space One Kontroller ve Uygulama

Space One’ın kontrolleri gayet basit. Her iki kulaklıkta da fiziksel düğmeler mevcut. Sol tarafta modlar arasında geçiş yapmaya ve kulaklığı açıp kapatmaya yarayan 2 adet düğme bulunuyor. Sağ tarafta ise ses ve güç tuşu yer alıyor. Sol kulaklığın iç kısmındaysa bir algılama sensörü var, böylece kulaklığı taktığınızda ve çıkardığınızda müziğiniz otomatik olarak çalıyor veya duraklatılıyor.

Bununla birlikte Anker, kontrol noktasında kulaklığa çok hoşumuza giden bir özellik eklemiş. “Soundcore” uygulamasından “Kolay Sohbet” isimli özelliği aktif hale getirirseniz, sol kulaklığı elinizle kapattığınızda müzik duraklıyor ve kulaklık şeffaflık moduna geçiyor. Hatta daha da iyisi, bunu konuşma moduna da alabiliyorsunuz. Yani elinizle kapatmak yerine, birisiyle konuştuğunuzda kulaklık bunu otomatik algılayıp şeffaflık moduna geçiyor. Her ikisi de gerçekten çok iyi çalışıyor.

Uygulama demişken, kulaklıklardan en iyi şekilde yararlanmak için “Soundcore” uygulamasını yüklemek şart. Zira bahsettiğimiz “Kolay Sohbet” gibi özellikleri veya ortam sesini uygulama aracılığıyla ayarlıyoruz. Uygulamanın en iyi yanı, kulaklığın sesini ayarlamak için çok sayıda seçenek barındırması. Ses Efektleri bölümünde tanımlı birçok ekolayzır ayarını seçebileceğiniz gibi kendi ayarınızı da oluşturabiliyorsunuz. Eğer ekolayzır ayarlarından pek anlamayan biriyseniz, sizin için özel bir ekolayzır oluşturan HearID Ses bölümünü de kullanabiliyorsunuz.

Uygulamanın diğer bir özelliği de dahili desibel ölçere sahip olması. Bu özellik, uygulamanın en altında Güvenli Ses bölümünde yer alıyor ve müziğinizin tam olarak ne kadar yüksek olduğunu görebiliyorsunuz. Kulaklarınızda işitme kaybı oluşmasını önlemek içim gerçekten kullanışlı bir özellik olduğunu söylemek lazım.

Anker Soundcore Space One Gürültüyü Ne Kadar Engelleyebiliyor?

Gelelim en önemli kısma; Space One gürültüyü iddia ettiği kadar engelleyebiliyor mu? Aktif gürültü engelleme özelliği açıkken kulaklık, dışarıdaki çoğu sesi engellemede iyi bir iş çıkarıyor. Ancak iddia edildiği gibi yüzde 98'lik bir izolasyon olmadığını söyleyebiliriz. En azından bir bu verimi alamadık. Bazı sesler rahatlıkla duyulabiliyor. Örneğin sokaktaki inşaat gürültüsü evin penceresi açıkken net bir biçimde duyulabiliyor. Tabii piyasadaki en iyi ANC kulaklıkların bazılarının bile bu konuda mükemmel bir performans sunmadığını biliyoruz, o yüzden Space One'ı bu konuda eleştirmek çok doğru olmaz. Bu noktada bir anlamda fiyatına göre de değerlendirmek gerekiyor.

Şeffaflık moduna gelince, çevrenizdeki sesleri daha iyi duyabilmeniz veya müziğinizi duraklatmadan sohbet edebilmeniz için dış sesleri iyi bir şekilde filtreleyebiliyor, ancak sesler kulağa şahane gelmiyor. Öyle ki biraz sentetik ve işlenmiş gibi bir ses duyuyorsunuz.

Bu arada, aktif gürültü engelleme ve şeffaflık modlarının seviyelerini uygulama üzerinden ayarlayabileceğinizi belirtmekte fayda var. Her birinin gücü birden beşe kadar bir aralıkta ayarlanabiliyor. Varsayılan olarak her ikisi de 5'e ayarlı olduğundan kendinize göre ayarlamak isteyebilirsiniz.

Anker Soundcore Space One Ses Performansı

Gürültü engelleme bir kenara, kulaklıklar üst seviye kulaklıklar kadar olmasa da çoğu kullanıcının hoşuna gidecek bir ses sunuyor. Kulaklıklardaki 40 mm dinamik sürücüler, oldukça geniş bir ses sahnesine sahip ve canlı bir ses üretiyor. Ancak varsayılan olarak biraz bas ağırlıklı. Bunun dışında her şey iyi dengelenmiş. Eğer bas ağırlıklı şarkılar dinlemiyorsanız, uygulamadan kendinize göre bir ekolayzır ayarı yapmak en iyi çözüm.

Ayarları yaptıktan sonra ses kalitesi tatmin edici bir seviyeye ulaşabiliyor. Davullar zengin ve keskin bir sese sahipken vokaller net ve enerjik geliyor. Ses seviyesi de tatmin edici düzeyde ve en tepe noktasında sesi bozmuyor. Kulaklıklar ayrıca daha yüksek çözünürlüklü müzik dinlemek için LDAC desteğine de sahip. Tabii bunun için bir Android akıllı telefona ihtiyacınız var. Dolayısıyla iPhone'lar bu kaliteden mahrum kalıyor.

Unutmadan, Space One’da telefon görüşmeleri için üç adet mikrofon bulunuyor. Ancak sesler karşı tarafa biraz boğuk gidiyor. Özellikle gürültülü ortamlarda bazı kelimeleri tekrarlamak zorunda kalabiliyorsunuz. Sessiz ortamlarda ise performansı gayet iyi.

Anker Soundcore Space One Pil Ömrü

Son olarak pil ömrüne değinirsek, Space One testlerimizde ANC açık halde tek şarjla 41 saate yakın dayanmayı başardı -ki Anker’in iddia ettiği süre zaten 40 saat. Bununla birlikte, her ne kadar ANC kapalı test etmesek de Anker bu koşulda kulaklıkların 55 saate kadar dayanabildiğini belirtiyor.

Sonuç

Evet, genel olarak baktığımızda Soundcore Space One; ses kalitesi, kolay kontrolleri ve uygulama desteği ile değerlendirilebilecek bir kulaklık olmuş. Ayrıca konforlu ve dışarıda kullanabileceğiniz kadar da şık bir tasarıma sahip. Ancak her ne kadar iyi bir ANC performansı olsa da Anker’in iddia ettiği sesleri 98 oranında azaltamadığından açıkçası biraz hayal kırıklığı yarattı. Yine de diğer yönlerden hakkını yememek lazım. Fiyatına bakarsak, güncel olarak 3.999 TL’ye satılıyor. Sunduğu özelliklere göre bir kablosuz kulaklık için gayet makul. Dolayısıyla rahatlıkla listenize ekleyebilirsiniz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Anker Soundcore Space One
Ürün Markası Anker
CHIP Online Notu
85
Mikrofon 2 x yapay zeka destekli mikrofon
Aktif Gürültü Engelleme (ANC) Var
Boyutlar 170.24 x 90.17 x 190.52 mm
TipKulak üstü
BağlantıKablosuz
Sürücü Boyutu40 mm
BağlantılarAUX, Bluetooth 5.3
Pil Ömrü55 saat, 40 saat (ANC)