Android Wear'ın amacı, telefonunuzdaki uyarıları bileğinizi donatan yeni akıllı saatlerden birine taşımak. Samsung Gear Live ve LG G Watch olmak üzere, şimdiye kadar iki Android Wear saatiyle tanıştık; Motorola'nın şık Moto 360'ı ise sırada bekliyor.
Piyasadaki bu iki saat de mesaj alabiliyor, yol tarifi yapabiliyor ve Google Now stili uygulama uyarıları sunabiliyor. Bu özelliğiyle Android Wear, Pebble, Samsung Gear 2 ve Gear 2 Neo'ya hemen rakip oluyor.
Ancak bunlar yeterli değil. Google'ın akıllı saat ekosistemi her ne kadar akıllıca tasarlanmış olsa da, iyi donanım ve iyi uygulamalara ihtiyacı var. Platform, şu an sadece küçük bir kesimin ilgisini çekecek nitelikte.
Şimdi Android Wear'ın kurulumuna ve diğer detaylarına yakından bakalım...
Özetle
Android Wear, kolunuza taktığınız bir akıllı cep asla değil, ancak her gün görmek istediğiniz en önemli bilgileri kolunuza getiriyor. Uyarıları telefonu cebinizden çıkarmadan görebilmek gerçekten güzel. Sadece bunun için Samsung Gear Live ve LG G Watch'tan birine sahip olmayı düşünebilirsiniz
Pil ömrü, Android Wear'ın şu anki en büyük sorunu. Henüz ilk aşamalarında olan platformu destekleyecek ve potansiyelini ortaya çıkaracak donanım ve uygulamalar ise henüz bize sunulmuyorlar. Google Play'de birkaç iyi uygulama var, ancak Mint, Level Money, Uber gibi önemli eksikler de var.
Google Now'la çalışan cihaz, Google Glass'a göre kolunuzda daha pratik bir hissayata sahip. Ancak herkesin ilk nesil bir Android Wear saate sahip olması için bizce yeterli sebep ortada yok. Android Wear'ın elektronik cihaz kullanımınızı birkaç alanda kolaylaştıracağı doğru, ancak kusursuz olduğunu söyleyemeyiz.
Kimler Almalı
Herkesin ilk nesil bir Android Wear saate sahip olması için bizce yeterli sebep ortada yok. Android Wear'ın elektronik cihaz kullanımınızı birkaç alanda kolaylaştıracağı doğru, ancak kusursuz olduğunu söyleyemeyiz.
Alternatifleri
Alternatif olarak Samsung Gear Live ve LG G Watch'tan birine sahip olmayı düşünebilirsiniz