AMD'nin 45 nm atağı devam ediyor

Bu Black Edition işlemci performansın doruklarında.

AMD Phenom II X2 550 Black Edition İnceleme
CHIP Online Notu 85
  • Yüksek performans
  • Uygun fiyat
  • Başarılı performans / Watt oranı

4 çekirdekli Phenom II'nin başarılı fiyat/performans oranını iki çekirdekli işlemcilere de taşımak konusundaki niyetini, Phenom II X2 550 (Callisto ailesi) ile gösteren AMD, 45 nm teknolojisini sevmiş gibi. Intel Core 2 Duo E5000 ve E7000 serisine oldukça cazip bir alternatif olarak nitelendirebileceğimiz bu işlemci, dahası Core 2 Duo E 8500'e de kafa tutmayı başarıyor. Ek olarak ürün, Black Edition markasını (ki bu marka işlemcide çarpan kilidi olmadığını gösteriyor) çok uygun fiyat seviyesinde kullanıcılarla buluşturması açısından da ilgi çekici. Overclock denemelerimizde 3.1 GHz olan saat hızını standart soğutmayla sorun yaşamadan 3.8 GHz seviyelerine çıkarabildiğimiz AMD Phenom II X2 550 BE, OverDrive yazılımı, SB750 güney köprüsününe sahip bir anakart ve ACC (Advanced Clock Calibration) desteğiyle 4 çekirdekli hale getirilebiliyor. Daha doğrusu işlemci içinde devre dışı bırakılmış iki çekirdek aktifleştirilebiliyor. Bu bir yana testlerimizde boşta 30 dereceyi aşmayan işlemci sıcaklığı, yük altındaysa 40 derecenin altında kalmayı başardı ki bu değerler kesinlikle takdire şayan.

Özetle

AMD'nin üst segmentte X4 9xx ve 8xx serisiyle ortaya koyduğu başarılı fiyat/performans oranını giriş seviyesine taşıyan bu işlemciyi genel olarak beğendik.
Teknik Özellikler
Ürün Modeli AMD Phenom II X2 550 Black Edition
Ürün Markası AMD
CHIP Online Notu
85
Çekirdek saat hızı / Çekirdek sayısı 3.1 GHz / 2
Transistör sayısı / Maks. TDP 758 milyon / 80 Watt
Soket tipi AM3 - 938 pin
Önbellek Top. 256 KB L1 / Top. 1 MB L2 / 6 MB L3
Üretim teknolojisi 45nm DSL SOI
Nominal Voltaj aralığı 0.850-1.425 Volt
Okuyucu Yorumları
Yorum yapmak için tıklayınız
Ziyaretçi
AMD phenom ii x2 550 3.10 nvida 9500 gt ekran kartı 4 gb dd3 rem kullanıyorum.anakar gıgabte 78lmt-sp2 performansı çok iyi.
Yanıtla
lunaticium
Yeni bir sistem yapcam ve işlemcimi bundan koymayı düşünüyorum fiyat ve performans gayet güzel.
Yanıtla
Ziyaretçi
AMD Phenom II X2 545 3.0 işlemci ile ATI HD 4830 256bit ekran kartı F/P olarak çok çok iyi, ben aldım anakartta Gigabyte 785gmt ve bazı arkadaşlar X2 işlemciyi X4 yapmışlar anakarttan ama ben uğraşmadım amd 2 çekirdeği kapatmış ben niye açayım. stabil olursa belki denerim.
Yanıtla
Ziyaretçi
İntel'i göğe çıkaran arkadaşlar teknik detaylara bakmadan karşılaştırmadan fiyatları incelemeden bol-bol atmayın everst testlerinde phenom2 x4 955 4.2 ghz intel i7 960 ı her alanda deviriyor.955 x4 400-500 tl arası i7 960 .1500tl deger mi?
Yanıtla
Ziyaretçi
@08 Oca 2010 11:28 Değer hocam
Ziyaretçi
2 aydır kullanıyorum çok memnunum, özellikle de cache bellek farkı ortada.
Yanıtla
Listelemeye Devam Et