ZyXEL'den dev Türkiye hamlesi

ADSL, WLAN, NAS, 3G, WiMax ve internet teknolojilerinin önemli isminden Türkiye atağı...

ZyXEL'den dev Türkiye hamlesi

Dünyanın lider teknoloji sağlayıcılarından ZyXEL, Türkiye'nin önde gelen teknoloji dağıtım şirketlerinden MersaSistem ile distribütörlük anlaşması imzaladı. ZyXEL ürünlerinin Türkiye çapında daha çok müşteriye ulaştırılmasını sağlayacak olan anlaşma, her iki şirketin de 2010 yılı hedefleri açısından büyük bir öneme sahip.

Bağlantı çözüm ve teknolojileri alanında dünya devi teknoloji markası ZyXEL, Türkiye'nin önde gelen teknoloji dağıtım şirketlerinden MersaSistem ile imzaladığı distribütörlük anlaşmasıyla Türkiye'deki dağıtım ağını genişletiyor. Geniş ürün ailesine sahip olan ZyXEL, küçük işletmelerden büyük organizasyonlara, iletişimin tüm alanlarında çözümler sunuyor. Geniş bant DSL çözümleri, ağ anahtarları, internet güvenlik çözümleri, profesyonel WLAN ekipmanları, NAS, 3G, WiMax ve merkezi ağ yönetim sistemleri gibi pek çok çözümü bir arada sağlayabilen ZyXEL, MersaSistem ile gerçekleştirdiği anlaşmayla daha geniş alanda ve farklı seçeneklerle bayi ve çözüm ortaklarına ulaşmayı hedefliyor.

ZyXEL ve MersaSistem açıklamaları

ZyXEL ve MersaSistem açıklamaları
Her ki şirket de bu anlaşmadan memnun

ZyXEL İletişim Teknolojileri A.Ş. Genel Müdürü Vefa Tarhan anlaşma ile ilgili olarak şunları söyledi: "MersaSistem büyük bir organizasyon ve dünya çapında isim yapmış çok değerli markaların Türkiye'de dağıtımını başarıyla yapmakta. MersaSistem ile güçlü bir işbirliği içinde çalışmayı ümit ediyoruz. İmzaladığımız anlaşmanın, ZyXEL ürünlerinin Türkiye'nin dört bir yanındaki ZyXEL müşterilerine en iyi şartlarda temin edilmesine büyük katkı sağlayacağına inanıyoruz. İşbirliğimizin tüm MersaSistem müşterilerine ve ZyXEL iş ortaklarına hayırlı olmasını diliyorum."


Her ki şirket de bu anlaşmadan memnun


Anlaşmayla ilgili olarak MersaSistem Pazarlama Genel Müdürü Alpay Özbay ise şu açıklamayı yaptı: "Son dönemde hızlı bir büyüme trendi yakalayan şirketimiz MersaSistem'in farklı kategori ve markalardaki başarılı performansı artarak devam etmektedir. İşte yakaladığımız bu başarıları ZyXEL gibi alanında önemli farklılıklar taşıyan bir marka ile perçinlemek arzusu içerisindeyiz. 2010 yılının ilk günlerinde varılan anlaşmanın her iki tarafa da kazanım sağlamasını diliyorum."

ZyXEL hakkında

ZyXEL hakkında
1989'dan bugüne ZyXEL

1989 yılında kurulan ZyXEL, dünyanın lider bağlantı çözüm ve teknolojileri sağlayıcısıdır. Kurulduğu günden bu yana pek çok yeniliğe imza atmış bulunan ZyXEL, 3 bin 200'den fazla çalışanı ve 70 ülkedeki merkezleri aracılığıyla 150 ülkeye çözüm sunuyor.

Merkezi Tayvan'da yer alan firmanın küresel çapta 32 bölge ofisi ve 2 Ar-Ge merkezi bulunmaktadır. Gartner ile IDC'nin verilerine göre dünyanın en büyük DSL ve residential gateway üreticisi olan ZyXEL, 18 kategori altında 400'ün üzerinde ürün sunuyor. ZyXEL ürünleri ülkemizde 1,5 milyondan fazla ADSL kullanıcısı tarafından tercih ediliyor. Türkiye'de toplamda 1,8 milyonu aşkın ZyXEL ürünü gerek bireysel gerekse kurumsal alanda aktif olarak kullanılıyor.

Küresel BT pazarının en önemli markaları arasında yer alan ZyXEL, ülkemizdeki faaliyetlerini 2007 yılı Haziran ayından bu yana ZyXEL İletişim Teknolojileri A.Ş ismiyle ve doğrudan doğruya firmanın genel merkezine bağlı olarak sürdürmektedir. ZyXEL bünyesinde üst düzey servis merkezi olarak faaliyetlerini sürdüren ZyXEL Türkiye, aynı zamanda Ortadoğu ve Afrika bölgesinin servis ve destek merkezi konumundadır. ZyXEL Türkiye tarafından sunulan ürün ve çözümler hakkında ayrıntılı bilgi www.zyxel.com.tr adresinden edinilebilir.

MersaSistem hakkında...

MersaSistem hakkında...
2010 Ciro hedefi: 500 milyon dolar


MersaSistem, Ülker'i de bünyesinde bulunduran Yıldız Holding'in, 2007 yılı sonunda gerçekleştirdiği Bilişim Grubu yapılanmasında, E-Sistem ile Mersa'nın birleştirilmesi ile oluştu. Fotoğraf makinelerinden notebooklara, yazıcılardan tüketici elektroniğine kadar geniş bir ürün portföyü bulunan MersaSistem, bilişim teknolojilerinde markalaşmış, global pazarda önemli bir konuma sahip Intel, IBM, HP, Asus, LG, Logitech, Dell, Casio ,ECS, Creative , Labtec, Engtron, Maxell, Sparkle, A-Data, Powercolor, Samsung, ve Eaton gibi teknoloji üreticilerinin Türkiye temsilciliğini yapıyor. Şirket, önemli sayıda yabancı firmayla çalışırken, yaklaşık 2 binden fazla yerli iş ortağı bilişim firmasına da hizmet veriyor.

MersaSistem 2008 yılını 236 milyon dolar ile kapatırken, bu yılı 300 milyon dolara ulaşan bir ciro ile kapatıyor. Aynı zamanda bu başarısını, içinde bulunduğu dağıtım sektöründe üçüncü sıraya çıkarak perçinledi. 2010 yılına baktığımızda ise, MersaSistem'in önümüzdeki dönem için daha agresif hedefleri göze çarpıyor. MersaSistem, önceki yıllardan belirlediği "2012 yılında pazar liderliği" hedef için, 2010'da yılında 500 milyon dolar ciro yapmayı planlıyor

Okuyucu Yorumları