Zuckerberg, bu Instagram hesaplarını teker teker yasaklamaya başladı

Instagram'da, Zuckerberg'ün özel jeti de dahi, ünlülerin çılgınlar gibi karbon emisyonu yaratan özel jetlerini takip eden hesaplar bir bir kapatılıyor.

Zuckerberg, bu Instagram hesaplarını teker teker yasaklamaya başladı

Meta CEO'su Zuckerberg, Instagram'da kendisininki de dahil, zengin demokrat iş insanlarının ve ünlü isimlerin çılgınlar gibi karbon ayak izi yayan pahalı jetlerini takip eden hesapları yasaklamaya başladı.

Global ısınmayı önlemek için karbon ayak izini küçültmek üzere çok keskin önlemler alınmasını isteyen ABD Demokrat partisini destekleyen iş insanlarının ve ünlülerin, özel jetlerle dünyayı gezip tozması, söylemlerine tezat bir durum oluşturuyor. Bir tek kişiyi oraya buraya taşımak için özel jetlerle dünyaya yayılan karbon gazı, on binlerce insanın sebep olduğu karbon emisyonuna eş değer veriler gösteriyor.

Kamuya açık olan uçuş verilerini takip ederek bu kişilerin özel jetlerinin hareketlerini anlık olarak Instagram'dan yayınlayan çok sayıda hesap bulunuyor. Bu hesaplar, topluma "karbon ayak izi" konusunda sürekli nasihat veren ünlülerin veya iş insanlarının söylemleriyle nasıl ters hareket ettiğini ortaya koyuyor ve elbette sıkı bir Demokrat Parti destekçisi ve iklim değişimine karşı karbon ayak izini azaltma taraftarı olan Zuckerberg'in özel jeti de anlık olarak takip ediliyor.

Bizimle değilsin Zuckerberg...

Ancak samimiyetsiz söylemlerinin bu şekilde ortaya çıkmasından son derece rahatsız olduğu anlaşılan Zuckerberg şimdi bu Instagram hesaplarını bir bir yasaklarken, akla şu soru geliyor: ABD Demokrat Partisinin ve onun destekçilerinin savunduğu ifade özgürlüğü değerleri ne oldu? Eleştiri okları kendisine çevrildiğinde insanları güç kullanarak susturan bir patron gerçekten demokrat olabilir mi?