Zoom, eşzamanlı izleyici sayısını 1 milyona yükseltti

ABD'de başkan adayları seçim kampanyalarını online ve canlı yayınlamak için her platformu kullanmaya başlamışken, Zoom da anlık online izleyici sayısı sınırını 1 milyona çıkardı. Bu kadar büyük bir izleyici kitlesiyle artık dünya çok değişebilir.

Zoom, eşzamanlı izleyici sayısını 1 milyona yükseltti

Geçtiğimiz birkaç hafta içinde, birkaç siyasi grup ABD Başkan adayları için büyük bağış toplama etkinliklerine ev sahipliği yapmak üzere Zoom'u kullandı. Temmuz ayında Win With Black Women adlı bir organizasyon 40.000'den fazla katılımcının yer aldığı bir Zoom yayını düzenledi ve sadece üç saat içinde Kamala Harris'in kampanyası için 1,5 milyon doların üzerinde bağış topladı.

White Dudes for Harris ve White Women for Harris gibi diğer gruplar da Zoom etkinlikleri için yaklaşık 200.000 izleyici çekti. Risk sermayedarları bile Zoom üzerinden kampanya için para topladı. Medyaya göre, bu bağış toplama çağrıları Kamala Harris / Tim Walz kampanyası için küçük ama önemli bir para kaynağı oldu; çünkü kampanyanın Temmuz ayında topladığı 310 milyon doların yaklaşık 20 milyon dolarını sanal etkinlikler oluşturdu.

Zoom'un baş ürün sorumlusu Smita Hashim, yaptığı basın açıklamasında, “Zoom'un genişletilmiş kapasiteli web semineri teklifi, kuruluşların büyük kitlelerle sorunsuz bir şekilde bağlantı kurma ve etkileşim kurma yöntemlerinde devrim yaratıyor” diyor.

Aynı anda 1 milyon izleyici sınırı

Değişiklikten önce Zoom, web semineri çağrılarına yalnızca 100.000 kişinin katılmasına izin veriyordu. Ancak Zoom henüz bu sayıyı teyit etmemiş olsa bile, izleyici sayısını 1 milyona çekmiş olduğu söyleniyor. Son zamanlardaki dev katılımlı canlı yayınlar da bunun ispatı olarak gösteriliyor.

1 milyon kişinin izleyebileceği canlı yayınlar aynı zamanda yeni bir fırsat da yaratıyor. Artık müzik konserleri veya siyasi parti mitingleri gibi etkinliklerin Zoom ve benzeri servislere yönelmesi söz konusu olabilir.