Zamanda yolculuk sürekli gerçekleşiyor mu?

"Zamanda yolculuk" dediğimiz şey aslında sürekli olarak yapıyor olabilir miyiz? İşte cevap...

Zamanda yolculuk gerçeği!

Fizik bilimi açısından geleceğe gitmek, imkansız değil ve hatta sürekli yaşanan bir olay. Peki ya geçmişe gitmek?

Örneğin atomik GPS saatleri, her gün 28 mikrosaniye ileri gidiyorlar. Massachusetts Institute of Technology'den profesör Seth Lloyd, dünyadaki saatlerin, uzaydaki uydularda bulunan saatlerden çok küçük bir miktar daha yavaş çalıştığını söylüyor. Bunun nedeni ise Einstein'ın görecelilik kanunlarından bir tanesiyle açıkladığı, hızlı giden nesnelerin zamanı daha yavaş tecrübe etmesi. GPS uyduları, 14.000 km/s ile yol alıyorlar ve bu, dünyadaki zamana göre, uydulardaki zamanın daha hızlı akmasına neden oluyor. Bir diğer etki ise, yer çekimine yakın olan saatlerin daha yavaş çalışması.

Ancak bilim adamlarına göre geçmişe gitmek, daha zor ve hatta imkansız gibi. Geçmişe gitmenin önüne ilk çıkan engel, sağduyularımız. Örneğin bir zaman yolcusu geçmişe giderek büyükbabasını öldürse, kendi doğumunu da engellemiş mi olurdu?

Lloyd, yaptığı bir deneyde fotonları saniyenin birkaç milyarda biri kadar geri göndererek, eski kendisini öldürmesini sağlamaya çalışmış. Ancak deneyde fotonlar, kendileriyle karşı karşıya gelmeye yaklaştıkça deneyin başarı oranı düşmüş. Lloyd, durumu şöyle açıklıyor: "Zamanda geçmişe gittiğinizde, ne kadar denerseniz deneyin değiştirmek istediğiniz şeyi değiştirmiyorsunuz." Bu ise zaman yolcusu ne yaparsa yapsın, büyükbabanın yaşamaya devam ettiği anlamına geliyor.

Okuyucu Yorumları
Yorum yapmak için tıklayınız
Ziyaretçi
Büyük patlama teorisi. Teori doğru ama yanlış temellere dayanıyor. Çünkü büyük patlama maddenin tamamının patlamasından değil anılan maddenin zerresinin patlamasından bir yöne doğru patlamasından oluşuyor. zerre patlarken asil olan madde halen yerinde duruyor. Sonsuz çekim gücü halen etkin, Büyük patlama sonrasında evren tek bir yöne doğru genişliyor. genişleyen evren teorisi de bu açıdan doğru. ama evrenin genişlemesi sona erip büyük birleşme meydana geldiğinde ki buna kıyamet deniyor her şey aslına dönecek bu da doğru. Sıkı durun büyük birleşme büyük patlamadan çok daha hızlı ve tersine doğru olacak. Bu şekilde kıyamet alametleri de gerçekleşecek. Tıpkı bir filmin hızlı bir şekilde geriye sarılması gibi, tıpkı insanın ölüm anında hayatının bir film şeridi gibi hızlı bir şekilde gözünün önünden geçmesi gibi bunlar doğru. Hatalı olan şu; Evren ve kainat uzay içinde yüzmüyor. Tam tersine evren kainat tüm galaksiler her şey zaman denizi içinde yüzüyor. Zaman denizinin sonu şu anda belki yok ama başı büyük patlamanın gerçekleştiği ana maddenini bulunduğu yere dayanıyor, Olayı bir huni gibi düşünelim huni sınırları zaman iken içindeki tüm herşey kainat kosmoz bu huni içinde yer alıyor. ve ilerliyor. Bu ilerleme bir yere kadar olacak. ondan sonra büyük birleşme olacak. Evrenin merkezi de bu hesaba göre yanlış yerde aranıyor. Gelelim zamanda yolculuğa: Kuranı Kerimde alemlerden bahseder belki binlerce alem vardır. Bu alemlerin hepsini alt alta çizgiler şeklinde çizelim bunlardan birisi de bizim içinde bulunduğumuz alem olsun. yukarıda çizdiğimiz çizgiler başka alemler, aşağıda çizdiğimiz çizgiler ise başka alemler olsun. Aşağıya ve yukarıya çizmiş olduğumuz alemlerdeki çizgiler bizim dünyamızın bir kopyası aralarındake tek fark yukarıda yer alan çizgilerdeki alemlerin geleceği, aşağıda çizdiğimiz çizgilerdeki alemlerin ise bizim geçmişimiz olduklarıdır.Alemlerin hepsi dünyamız ve içinde yaşayan bizler ile alakalıdır. Alt çizgiler değişik periyodlar ile bizim geçmişte yaşadıklarımız, üst çizgilerde yer alan alemler ise aynı şekilde bir periyod içinde gelecekte yaşayacaklarımızdır. Tüm alemler iç içedir. Bir alemden diğieraleme geçiş mümkündür. Bunu yapan insanların varlığı da beğenmeseniz bile kesindir. örneğin Nostradamus gibi. Olay sizin atlama yaparak hangi aleme geçip, hangi alemleri gördüğünüzdür.
Yanıtla
Coskun.Abi
Bu sadece fanteziden öteye gidemez. Pratikte yapılması zaten imkansızdır.Bundan binlerce yıl sonra bile yapamazlar. Çünkü evrenin ve yaşamın düzenine ters. Zaten böyle bişey olsa hem yaşam hem evren çöker geride bişey kalmaz. Diyelimki birisi geçmişe gitti babasını dedesini öldürdü. O zaman hiç doğmayacak olur hem bulunduğu zamandan hem gelecekten kendisi yok olur. Bıakın insanı bir böceği dahi geçmişte öldürseniz tüm dünyada olacak olaylar değişir. Dediğim gibi bunlar filmlerde iyi malzeme konusu oluyor sadece hepsi bu. Geleceğe Dönüş film serisinin bende hastasıyım. Aklımda o filmden kalan en güzel söz işte bu: "Geçmişte Görüşürüz"
Yanıtla
Ziyaretçi
Gelecek ve geçmiş diye bişey yoktur. Aslında zaman diye bişey yoktur... Biz geç algılayabildiklerimizi geçmiş olarak adlandırıyoruz. Örneğin yıldızlara bakarken aslında milyonlarca yıl öncesine bakıyoruz. Aynı şekilde gelecekte bunu gibi...
Yanıtla
Ziyaretçi
hmmm. şimdi anladım
Yanıtla
Ziyaretçi
Gtimek,gelmek mümkün olabilir ama değiştirmek hiç bir zaman mümkün olamıycak ..
Yanıtla
Listelemeye Devam Et