Yüksek IQ'ya sahip kişiler, bu bulmacayı 10 saniyede çözebiliyor

Yeni bir zeka oyunu, 9 rakamlarının arasına saklanmış 6 rakamını bulmanızı istiyor. Bunu 10 saniyeden kısa sürede başarabilirseniz, zekanızın toplumun genelinden çok daha yukarda olduğunu anlayabilirsiniz.

Yüksek IQ'ya sahip kişiler, bu bulmacayı 10 saniyede çözebiliyor

Yeni bir zeka oyunu, sadece çok zeki insanların dokuzlardan oluşan bir denizde saklanmış altı sayısını bulabileceğini iddia ediyor.

Amaç, belirlenen sayıyı 10 saniye veya daha kısa bir süre içinde bulmak. Bunun için de görüntüyü dikkatle incelemek gerekiyor. Ancak beyninizin çalışma biçimi, bu rakamları görüp analiz etme hızınızı etkiliyor. Dolayısıyla, yüksek zekaya sahip kişiler, 10 saniyeden kısa sürede 6 rakamını buluyor.

Bir zeka oyununu çözmek, beyin hücreleri arasındaki bağlantıları güçlendirerek kişinin kısa süreli hafızasını geliştirebilir, ruh halini ve konsantrasyonunu düzenleyebilir.

Saklanmış 6'yu bulamadınız mı?

Eğer hala bulamadıysanız, cevabı biz verelim.

Saklı olan 6 rakamı en alt sırada, soldan 5. kolonda bulunuyor.

İnsanların zeka oyunlarını sevmesinin en büyük nedenlerinden biri, sundukları zorluk ve ödüldür. Bulmaca ne kadar zor olursa, kişi o kadar büyük bir başarı hissine sahip olur.

Araştırmalar, zeka oyunlarının hafızaya ve dikkat süresine yardımcı olmada, bilişsel gerilemeyi önlemede ve kişinin zihinsel çevikliğini veya bilgiyi hızlı bir şekilde işleme yeteneğini artırmada önemli bir rol oynadığını gösteriyor.